Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Βαλυράκη: «Οι δολοφόνοι του είχαν στήσει ενέδρα»

Δημοσιεύτηκε

στις

177

Για προσχεδιασμένη δολοφονία μιλούν δικηγόροι της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη τονίζοντας μάλιστα ότι οι δολοφόνοι, είχαν στήσει ενέδρα στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.
Εν αναμονή της απόφασης για το εάν θα εισαχθεί τελικά στο ακροατήριο η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, ο συνήγορος της οικογένειας, Μανόλης Φωτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο» του τοπικού σταθμού «ΚΡΗΤΗ ΤV» υποστήριξε πως η δολοφονία του ήταν προσχεδιασμένη και προμελετημένη.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για δολοφονία. Είχε στηθεί ενέδρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Γνώριζαν ότι θα πάει στην Ερέτρια τη μέρα εκείνη. Και όπως επίσης γνώριζαν ότι ήταν το μοναδικό μέρος που πήγαινε και δεν είχε μαζί του το όπλο και το κινητό του τηλέφωνο», τόνισε.

Ο κ. Φωτάκης – όπως μεταφέρει η τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr- αποκάλυψε πως η τελευταία επικοινωνία που είχε ο Σήφης Βαλυράκης ήταν με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον κ. Βαλυράκη να διαβάσει την «Καθημερινή», για να δει την ταύτιση απόψεων που έχουν μεταξύ τους σε εθνικά θέματα.
«Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας ενεργός άνθρωπος. Εξέπεμπε πολιτική. Τα θέματα πολιτικής τα ζύμωνε. Είχε κάνει μια παρέμβαση μ’ ένα mail λίγο πριν πεθάνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, και το είχε στείλει σε όλους τους πολιτικούς, από τον Αντώνη Σαμαρά μέχρι και σε εκπροσώπους του ΚΚΕ, αντιστασιακούς. Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τον προέτρεψε να πάρει την «Καθημερινή» στις 24 Ιανουαρίου.
«Ο Σήφης Βαλυράκης, πήρε την εφημερίδα, τη διάβασε και έφυγε για το ταξίδι που ποτέ δε γύρισε. Ήταν η τελευταία επικοινωνία του Σήφη», είπε ο κ. Φωτάκης.

«Γνώριζαν οι δολοφόνοι»
«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί ότι ένας καβγάς θα καταλήξει σε δολοφονία», είπε στον τηλεοπτικό φακό της «ΚΡΗΤΗ ΤV» η συνήγορος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε πως οι δολοφόνοι γνώριζαν πού θα μεταβεί το τριήμερο. Όπως είπε, ο Σήφης Βαλυράκης επιθυμούσε το τριήμερο αυτό να ξεκουραστεί και να κάνει μια βόλτα με τη βάρκα του. Ο άστατος καιρός του Σαββάτου είχε ως συνέπεια να αναβάλει τα σχέδιά του και οι ιθύνοντες να τον δολοφονήσουν την Κυριακή.
«Έβγαλε τη βάρκα του για να πάει τη βόλτα του το Σάββατο. Το Σάββατο ήταν άστατος καιρός και δε βγήκε. Και βγήκε την επόμενη μέρα, την Κυριακή. Το τριήμερο, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, έδωσε δικαίωμα σε αυτούς που του έστησαν την ενέδρα να τον παρακολουθήσουν», είπε.
«Υπάρχει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έχει καταθέσει παραστατικά και αυθόρμητα και χωρίς να έχει κίνητρο να πει ψέματα, πως είδε τους δύο ανθρώπους να πλησιάζουν το σκάφος του Βαλυράκη και ένας από τους δύο να τον χτυπάει επανειλημμένα μ’ ένα κοντάρι στο κεφάλι, στο πρόσωπο», είπε προσθέτοντας ότι:
«Η ιατροδικαστική εξέταση περιλαμβάνει αντικειμενικά ευρήματα, τα οποία έχουν αξιολογηθεί, και καταδεικνύει χτυπήματα πως είναι επικίνδυνα».

«Χτυπήματα μίσους»
Ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι άφησε να εννοηθεί πως η δολοφονία του έχει πολιτικά κίνητρα, αφού η προσωπικότητά του ήταν συνυφασμένη με την πολιτική.
«Τα χτυπήματα είναι χτυπήματα μίσους. Δεν μπορείς να τσακωθείς και να δεχτείς τέτοια χτυπήματα και να περάσει από πάνω σου ολόκληρο σκάφος».
«Το παρελθόν του Σήφη Βαλυράκη αφορά και τις απόψεις του περί εθνικών θεμάτων. Είναι και η Siemens. Είναι πάρα πολλά τα θέματα. Είναι η σύσταση της Αντιτρομοκρατικής. Είναι η Αντίσταση κατά της Χούντας».
Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η εκτέλεσή του έγινε μετά χρόνια, όταν δεν ήταν στην εξουσία.
«Οι εκτελέσεις γίνονται μετά από χρόνια. Πρέπει να έχουν ξεχαστεί τα θέματα και να είσαι πιο αδύναμος», είπε.

Νίκος Παπανδρέου: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει»
Από την πλευρά του ο Νίκος Παπανδρέου, τόνισε πως ο Σήφης Βαλυράκης ήταν μια προσφιλής σε αυτόν προσωπικότητα, ενώ το πολιτικό του αισθητήριο ήταν οξύτατο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως «ο Σήφης είναι φίλος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει. Είναι εκείνο το περίεργο του ανθρώπινου νου, που στο μυαλό ζει. Πήγαμε στην κηδεία. Πονέσαμε. Κλάψαμε. Είναι ζωντανός… Δεν “έφυγε” επειδή αρρώστησε ή τέλος πάντων πέρασαν τα χρόνια. Ήταν γερός. Ήταν διορατικός. Είχε μια πολύ καλή πολιτική ανάλυση. Για τον Σήφη Βαλυράκη, μια κυβέρνηση που δε διαχειρίζεται τις κρίσεις και δεν προωθεί καινούργια πράγματα είναι μια κυβέρνηση που θα πέσει. Πρέπει να… σπάσεις αβγά ως κυβέρνηση. Το όραμα σε προωθεί και πρέπει να παίρνεις το πολιτικό κόστος».

Advertisement

Αδελφός Σήφη Βαλυράκη: Πιθανό να πλήρωσε με τη ζωή του τις αξίες που είχε
Μάλιστα, σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, ο αδερφός του Ανδρέας Βαλυράκης αποκάλυψε τα όσα συνέβαιναν την περίοδο που ο Σήφης Βαλυράκης ήταν στο στόχαστρο και παρακολουθείτο εξαιτίας της προσπάθειας σύνδεσής του από κάποιους με την υπόθεση της «17Ν», αλλά και την περίοδο που ηγείτο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens.

«Προήδρευε για το σκάνδαλο της Siemens και είχε πέσει σε κατάθλιψη. Θυμάμαι που είχε πει μια κουβέντα. “Σαπίλα”. Έδινε μάχες. Είχε αξίες. Οι αξίες ήταν πάνω από ιδεολογίες, φιλίες και πρόσωπα. Αυτήν την πορεία χάραξε στη ζωή του. Είναι πιθανόν να το πλήρωσε αυτό με τη ζωή του», ανέφερε ο Ανδρέας Βαλυράκης.
Ο ίδιος αποκάλυψε και τις προθέσεις του αδερφού του, όταν ο τελευταίος έμαθε πως παρακολουθούταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
«Η ΕΥΠ διοχέτευσε ότι ήταν αρχηγός της “17Ν”. Όταν έμαθε ποιος έκανε τις διαρροές, θέλησε να τον μηνύσει. Ο τότε πρωθυπουργός απαγόρευσε τις μηνύσεις στην ΕΥΠ, επικαλούμενος το απόρρητο της ΕΥΠ. Πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τα γεγονότα κάνουν τον συσχετισμό» υποστήριξε. Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *