Υπογράφεται στο Μαξίμου το «μνημόνιο» για το ποδόσφαιρο

Υπογράφεται στο Μαξίμου το «μνημόνιο» για το ποδόσφαιρο

Αυτή την ώρα συναντάται, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρέκ Κλάρκ για την υπογραφή συνυποσχετικών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δύο φορείς με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι απαιτούμενες από το κράτος πρωτοβουλίες θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή με τη μορφή νόμου πριν από το καλοκαίρι, ενώ UEFA και FIFA θα ασκήσουν την επιρροή τους στην ΕΠΟ ώστε να ενσωματώσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο καταστατικό της.
Σημειώνεται ότι για την αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 των μελών της. Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ, εάν δεν δρομολογηθεί άμεσα η αλλαγή στον τρόπο εκλογής των μελών του, να μετέχουν πρόσωπα κύρους και κοινής αποδοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μνημόνιο θα αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια, για το σύνολο των οποίων θα υπάρχει δέσμευση από τις διεθνείς οργανώσεις για παροχή τεχνικής βοήθειας τόσο προς την πολιτεία όσο και προς την ΕΠΟ. Αυτά θα αφορούν: Πρώτον, την οργάνωση του ποδοσφαίρου και τα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Δεύτερον, την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αγώνων και του στοιχήματος. Τρίτον, την πάταξη της βίας. Και, τέταρτον, τη διαιτησία. Σε σχέση με το τελευταίο, αποτελεί ειλημμένη απόφαση η διατήρηση του θεσμού του ξένου αρχιδιαιτητή.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*