Υγειονομικοί σε αναστολή : ένας χρόνος παρέκκλισης!

Υγειονομικοί σε αναστολή : ένας χρόνος παρέκκλισης!

Από τη στιγμή που η ελευθερία ρίξει τη φωτεινή της δέσμη στην καρδιά ενός ανθρώπου, οι θεοί είναι ανίσχυροι απέναντί του.
Ζ.Π.Σαρτρ

Έχει περάσει ένας χρόνος από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Έχουν περάσει από πάνω μας κύματα κορονοϊού. Έχουν δημιουργηθεί παρεξηγήσεις.Έχουν δοθεί εξηγήσεις. Έχουν ειπωθεί ψέματα. Έχουν ειπωθεί αλήθειες -μισές μεν, αλλά αλήθειες!
Και ενώ όλα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, μία παρέκκλιση εξακολουθεί να ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Μία ομάδα ανθρώπων εξακολουθούν να παλεύουν για εκείνα που τους στέρησαν. Για τη νομιμότητα, για τη δικαιοσύνη, για την Ηθική.
Είναι οι υγειονομικοί σε αναστολή!
Έναν χρόνο τώρα δηλώνουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους σε ό,τι μόλυνε την άσκηση της Ιατρικής. Ένα χρόνο τώρα διαδηλώνουν. Ένα χρόνο τώρα στέκονται όρθιοι με τη δύναμη που τους δίνει η Αλήθεια και η Πίστη στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
Και δεν φοβήθηκαν ούτε όταν χειροπέδες έδεσαν τα χέρια τους. Ούτε όταν αντιμετωπίστηκαν σαν κοινοί εγκληματίες. Ούτε όταν πέρασαν άπειρες ώρες μέσα στα κρατητήρια μακριά από τις οικογένειές τους, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά.
Οι δυσκολίες τους χαλύβδωσαν. Η αγάπη όσων στηρίζουν τον αγώνα τους από την πρώτη στιγμή τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν. Η στήριξη του κόσμου που έχει πλέον αντιληφθεί τι έχει διαμειφθεί βάζει φτερά στα πόδια τους.
Οι υγειονομικοί της καρδιάς μας, οι αγωνιστές με τις λευκές μπλούζες πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Στα νοσοκομεία της χώρας μας, κοντά στους ασθενείς που έχουν στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Γιατί δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις στην Υγεία!

Παπαζάνη Αγγελική

Share

12 Σχόλια

 1. Ε. Α. says:

  Πολύ σωστά κ. Παπαζάνη!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επιστροφή των άδικα ανεσταλμένων υγειονομικών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον για να βρίσκονται εκτός.

 2. Το μέτρο είναι εκδικητικό.
  Όπως και αυτό του προστίμου των €100 για τους Έλληνες άνω των 60 ετών -εξαιρούνται γύφτοι και, επενδυτές από την ανατολή και το νότο.
  Όπως και αυτό του rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  Υπάρχει όμως η προφανής εξήγηση -για αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κομματικές παρωπίδες- της “ανυπακοής εις τας διαταγάς”.
  Να θυμηθούμε όλοι μας ότι για αυτά τα μέτρα, ΟΛΑ τα κόμματα του λεγόμενου (ελέω χοντροβενιζέλου) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ συμφωνούν και μερικά θέλουν και αυστηρότερα, για τους μή υπάκουους δούλους.
  Στην αρχαία Ελλάδα οι δούλοι μαστιγώνονταν σε καθορισμένα τακτά διαστήματα, όχι για κάποιο παράπτωμα που είχαν υποπέσει αλλά, για να γνωρίζουν τη θέση τους στη κοινωνία.
  Αυτά.
  Άντε και μη ξεχαστείτε ψηφίζοντας κάνα κόμμα -ξέρω ΄γω, ας πούμε το κόμμα των κυνηγών- προσέχτε, να ψηφίσετε αυτούς που βίασαν και συνεχίζουν να βιάζουν τις ζωές μας.

 3. Είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ αυτό που κάνουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επί 1 χρόνο σε εκατομμύρια εμβολιασμένους συμπολίτες τους. Ένα τσούρμο εμμονικών παλιανθρώπων που κατέχουν, λόγω τύχης και μέσων, θέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας κι απολαμβάνουν σταθερό και παχυλό μηνιαίο μισθό επιμένουν να τυραννούν τόσες οικογένειες συναδέλφων και συμπολιτών τους χωρίς να υπάρχει κανένας πραγματικός ιατρικός ή άλλος ουσιαστικός λόγος που δεν εμβολιάζονται, απλώς και μόνο για να μην παραδεχθούν το λάθος που έκαναν. Το να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να μην νοσήσει, το να κάνεις διακοπές διαρκείας, το ν’ αφήνεις τους συναδέλφους σου να “βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα”, το να επιδεικνύεις πλήρη αδιαφορία για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, το να πιστεύεις κάθε λογής ηλιθιότητα σχετικά με τα εμβόλια και το ν’ αρνείσαι να πιστέψεις στην ίδια σου την επιστήμη είναι ό,τι πιο φασιστικό υπάρχει. Ήδη 10.000 υγειονομικοί που δεν θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, ουσιαστικά μια θλιβερή μειοψηφία, δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους, αφού θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι. Γιατί να μην ισχύσει το ίδιο και για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, ώστε να μας απαλλάξουν επιτέλους από την παρουσία τους όλοι αυτοί που δεν θέλουν να πράξουν τ’ αυτονόητα; Οι Βρετανοί που είχαν κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στο δικό τους υγειονομικό προσωπικό είναι άσχετοι και ανίδεοι, και ξέρουν καλύτερα ο Κώστας, η Μαρία, ο Τάκης, η Κατερίνα, ο Μάκης κι η Αγγελική;
  Άμεση απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών και απαγόρευση προσέλευσής τους στην εργασία τους. Τα όποια κενά μπορούν να καλυφθούν με προσλήψεις νέων, ορεξάτων και εμβολιασμένων υγειονομικών. Καμία αποζημίωση στους χαραμοφάηδες “ξαπλόπουλους”, καμία συζήτηση, καμία συναίνεση. Όπως πράξαμε οι υπόλοιποι ως νομοταγείς και νουνεχείς πολίτες, ας πράξουν κι αυτοί, διαφορετικά ας λουστούν τα επίχειρα της ανοησίας τους.

 4. @Thales για ποιους χαραμοφάηδες ” ξαπλόπουλους” μιλάς; Γι’ αυτούς που εκδιώχτηκαν από τις δουλειές τους με συνοπτικές διαδικασίες; Γι’ αυτούς που είναι απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο; Αυτοί είναι χαραμοφάηδες; Επίσης, επειδή αναφέρθηκες στη Βρετανία, μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας. Η Βρετανία έχει άρει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς από τον Μάρτιο του 2022( βλ. Άρθρο της Καθημερινής με ημερομηνία 1.3.2022. Τίτλος: Κορωνοϊος: Η Βρετανία αίρει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς). Μη διαδίδεις ψευδείς ειδήσεις. Εδώ όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Η εμμονή λοιπόν είναι χαρακτηριστικό των κυβερνώντων και όχι των υγειονομικών. Θα μπορούσαν να τους έχουν πάρει πίσω και το σύστημα υγείας να λειτουργεί μια χαρά, αλλά αυτοί έχουν άλλα σχέδια( ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, κλείσιμο νοσοκομείων κλπ).

 5. Thales σοβαρά τώρα;
  Όπως εσύ εκφέρεις την άποψη σου δε μπορούν άραγε να έχουν κ αυτή τη δική τους; Όπως εσύ πήρες την απόφαση σου, δεν μπορεί κάποιος άλλοε να πάρει τη δική του;
  Δεν αναρωτήθηκες πότε πως για να προτιμήσουν να βγουν εκτός.εργασιας χωρίς μισθό χωρίς δυνατότητα εύρεσης άλλης εργασίας, χωρίς ασφαλιση ίσως κάτι μπορούν να ξέρουν παραπάνω από σένα που ασκείς κριτική κ ακούς μόνο τους τηλειδικους;;
  Το εθνικό σύστημα.υγειας μέρα με τη μέρα καταρρέει. Κάθε χρόνο οι προϋπολογισμοί μειώνονται κ σου φταίει το προσωπικό;

 6. Αργυρώ says:

  @Thales
  Κάποιοι συνεχίζουν το έργο τους, όπως κι εσείς.
  Με τρομερά ψεύδη περί ανοσίας και ασφάλειας και προστασίας. Και με επικίνδυνες μεγάλες ιδέες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Για απολύσεις και τιμωρίες. Μόνο για λιθοβολισμό ή και αποκεφαλισμό δεν γράψατε.
  Ή δεν παρακολουθείτε τα όσα συμβαίνουν, ή ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που θεωρούν ότι την επιστήμη ουδείς έχει δικαίωμα να την αμφισβητεί ή να την ελέγχει, ή να προβληματίζεται για όσα με δήθεν… επιστημονικό μανδύα επιβάλλονται σε κοινωνίες ανθρώπων.
  Μάλλον κλείνετε τα μάτια σας σε ότι δεν θέλετε να δείτε και τα αυτιά σας σε ότι δεν θέλετε να ακούσετε..
  Σας ενοχλεί λοιπόν τόσο πολύ που όχι μόνο άνθρωποι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας σκέπτονται, ψάχνουν, προβληματίζονται και αποφασίζουν. Σας θυμώνει που παλεύουν με το παράλογο και το απάνθρωπο, που αντιστέκονται στην επιβληθείσα υγειονομική χούντα, που αποτελεί ταφόπλακα σε αναγνωρισμένα δικαιώματα. Μια δικτατορία που έχει εξευτελίσει την ιατρική. Πού έδωσε εντολές σε γιατρούς κι αυτοί τις δέχτηκαν. Πού θέλει να καθυποτάξει κάθε ανθρώπινο νου, και κρύβεται όπισθεν της δήθεν προστασίας της δημόσιας υγείας.
  Δεν αναρωτηθήκατε για πολλές σημαντικές παραμέτρους αυτής της εκτροπής, γιατί δεν σας ενδιαφέρει. Ξέρετε αυτό δεν κάνει τους υπόλοιπους ανίκανους ή μιάσματα.
  Είστε τόσο σίγουρος λοιπόν για αυτά που γράφετε.
  Έχετε δει ποτέ στην διάρκεια των 31 μηνών που ζούμε τα στατιστικά θανάτων που ο ίδιος ο ΕΟΔΥ δηλώνει; Ψαξατε ποτέ εσείς, όχι τι θα πει ο Ευαγγελάτος και η Παγώνη και ο Μαγιορκινης, να βγάλετε ένα συμπέρασμα για το αν όλα τα μέτρα που πάρθηκαν, μαζί βέβαια με την πολυδιαφημισμένη “επιχείρηση ελευθερία”, έφεραν κάποιο αποτέλεσμα υπέρ των ανθρώπων;
  Ασχοληθήκατε με τις φοβερές οδηγίες του ΠΟΥ για τον τρόπο καταγραφής των θανάτων;
  Δεν σας ενοχλούν τα απίστευτα ψεύδη περί τείχους ανοσίας, περί…ασυμπτωματικης μετάδοσης που έχουν καταπέσει πανηγυρικά, και αναγκάστηκε το ίδιο το CDC από τις 11/8 να αλλάξει τις συστάσεις του.
  Δεν ξέρετε δλδ ότι ολόκληρες κλινικές ανά την Ελλάδα έκλειναν καθώς όλοι ή οι περισσότεροι γιατροί και προσωπικό, όλοι “εμβολιασμενοι” νοσουσαν, και μετέδωσαν και σε νοσηλευόμενους.
  Ούτε ξέρετε φαντάζομαι ότι διοικητές έστελναν έγγραφα στο εμβολιασμενο προσωπικό ότι και θετικοί αν είναι, με ήπια συμπτώματα να προσέρχονται στην εργασία τους.
  Ούτε υποψιάζομαι σας ενόχλησε ποτέ ότι ασθενείς που για άλλο λόγο έκαναν εισαγωγή, εάν έβγαιναν θετικοί στο περιβόητο τεστ, ακόμα κι αν δεν νοσούσαν, κατέληγαν σε κλίνες κοβιντ, κι αν πέθαιναν δηλώνονταν κοβιντ. Εμφράγματα κοβιντ, εγκεφαλικά, καρκίνοι κοβιντ, και πόσα άλλα μόνο ενός θετικού τεστ. Πότε έγιναν ξανά αυτά στην ιατρική;
  Φαίνεται δε, ότι ουδόλως σας απασχολεί ότι οι ληξιαρχικες πράξεις θανάτου για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022 έφτασαν τις 100000 σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών, τραγικό ρεκόρ.
  Φυσικά δεν προβληματιζεστε διόλου που οι λαοί τρομοκρατούνται μέσα από μια απίστευτη προπαγάνδα, αλλά θέλετε να κρεμαστούν οι “ανεμβολιαστοι”, οι ανυπάκουοι συνάνθρωποί σας.
  Για αυτό φτάσαμε ως κοινωνία εδώ που φτάσαμε, σε πλήρη πνευματική και ηθική μετάλλαξη, επειδή σαν κι εσάς υπάρχουν κι άλλοι.
  Το ΕΚΤΕΛΟΥΣΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΘΩΩΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΌΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ.
  Καλή φώτιση!

 7. @ ανωτέρω
  Η παραίτηση δεν απαγορεύεται, αν γίνει κάτι τέτοιο φωνάξτε με να ενώσω τη φωνή μου στον αγώνα σας.
  Πιο δραματική πάντως μπορώ να φανταστώ μόνο την Αντιγόνη, στο ομώνυμο δράμα. Δεν ξέρω τι έχετε κάνει νομικά, που είναι και το ζητούμενο αν έχετε δίκιο όπως λέτε, αλλά το βλέπετε, είστε οι παρίες του συστήματος υγείας γιατί δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες αυτών που το τρέχουν, δηλαδή των γιατρών που εφαρμόζουν τις κυρίαρχες απόψεις της επιστήμης τους.
  Το ότι σας άφησαν στην άκρη και μουρμουρίζετε τι άδικη που είναι η ζωή ένα χρόνο τώρα, δείχνει πόσο άργησαν να το κάνουν και ποιος ξέρει από τι ακόμα γλυτώσαμε με τη βαρεμάρα που σας διακρίνει.
  Για να τελειώνουμε. Εμείς οι ασθενείς δε σας θέλουμε στο σύστημα υγείας διότι αρνείστε να ακολουθήσετε τις κατευθυντήριες γραμμές των υπηρεσιών.
  Παραιτηθείτε και πηγαίνετε να εργαστείτε εκεί που θα ανταμείψουν τις υπηρεσίες σας (είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στα συστήματα υγείας του εξωτερικού).

 8. Μαίρη says:

  Thales
  Πολλές φορές η έλλειψη γνώσης και κριτικής ικανότητας προκαλεί σύγχιση, οδηγεί σε σύνδρομο κατωτερότητας, φοβίες και απέχθεια για κάθε τι ελεύθερο και αληθινό.
  Σε κάθε περίπτωση το μίσος δηλητηριάζει πρώτα αυτόν που το αισθάνεται.

 9. Όποιος δεν κάνει για μια δουλειά, απολύεται από τον εργοδότη του λαμβάνοντας την αποζημίωσή του.
  Όποιος φοβάται τον “κορώνα”, εμβολιάζεται.
  Όποιος φοβάται το “εμβόλιο”, δεν εμβολιάζεται.
  Περάστε και από εδώ:
  http://neakeratsiniou.blogspot.com/2021/08/vip.html

 10. Δήμος Μητσοκάλης says:

  Κακώς είναι σε αναστολή.
  Έπρεπε ήδη να έχουν απολυθεί. Είτε θα τηρούν τους κανόνες της εργασίας τους ή να πάνε οριστικά σπίτια τους.

 11. Κακώς, κάκιστα και χείριστα που ” δεν υπήκουσαν εις τας διαταγάς”.
  Η διαταγή ήταν, είναι, και θα είναι, “καθήστε να σας το μπήξουμε”.
  Οι χουντικοί μπροστά σε αυτούς ήταν καλόγριες.

 12. Δημοσιεύτηκε η απόφαση 1684/2022 του ΣΤΕ για την παράνομη ή μη αναστολή των υγειονομικών – υποχρεωτικότητα των εμβολίων.

  https://www.youtube.com/watch?v=jHBUH_9s_lI&t=627s

  https://www.syntagmawatch.gr/trending-issues/sxolio-sthn-apofash-ste-1684-2022-gia-thn-ypoxrewtikothta-twn-emvoliasmwn/

  “Το κείμενο της απόφασης της Ολομέλειας αναφέρει τα εξής: “Σημειώνεται ότι παρά την αποστολή των από 7/9/21 , 16/9/21 και 30/9/21, εγγράφων προς την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας , με τα οποία ζητήθηκε να γνωρίσει εγγράφως στο δικαστήριο ποιές είναι οι τυχόν παρενέργειες από τα εμβόλια και σε τι ποσοστό ανέρχονται επί του συνόλου των εμβολιασμών, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ευρωπαϊκό, διεθνές επίπεδο, δεν προκύπτει ότι υπήρξε απάντηση στα ερωτήματα αυτά”.

  Είναι δυνατόν να βγαίνει απόφαση που κρίνει ότι τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά στους υγειονομικούς, χωρίς να γνωρίζει για τις παρενέργειες;

  Μη φύγετε από το “μαντρί”. Στις εκλογές να ψηφίσετε κόμμα “δημοκρατικού τόξου”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*