Τροχαίο στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου: Έτσι γράφηκε η τραγωδία

Τροχαίο στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου: Έτσι γράφηκε η τραγωδία

Καρέ – καρέ περιγράφουν οι Αρχές το πώς έγινε ο απεγκλωβισμός από το βυτιοφόρο που συγκρούστηκε με φορτηγό στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου. Από το τροχαίο, νεκροί ανασύρθηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του φορτηγού. “Το φορτηγό ήταν μία άμορφη μάζα. Το ψυγείο έχει καταπλακώσει την καμπίνα και αυτή ήταν η αιτία του θανάσιμου τραυματισμού των δύο επιβαινόντων” λένε οι Αρχές. Όλο το χρονικό της μοιραίας σύγκρουσης που έβαψε την άσφαλτο με αίμα με βίντεο και φωτογραφίες.

Μια ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε στην άσφαλτο, στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (16.05.2019) και συγκεκριμένα στο 27ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Κορωπίου – Μαρκοπούλου. Ένα βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι 35 και 54 ετών, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου τραυματίστηκε.

«Άμορφη μάζα το φορτηγό από το τροχαίο»!
«Η επιχείρηση του απεγκλωβισμού ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Το φορτηγό ήταν μία άμορφη μάζα. Το ψυγείο έχει καταπλακώσει την καμπίνα και αυτή ήταν η αιτία του θανάσιμου τραυματισμού των δύο επιβαινόντων.
Λίγη ώρα μετά το τροχαίο δυστύχημα / Φωτογραφία από: Intime
Άλλη δυσκολία που είχαν οι πυροσβέστες ήταν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που προκαλούν σπινθήρα. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο θα μπορούσε να διαλύσει όλη την περιοχή» λέει ο κ. Νικόλαος Σπαής, Υποστράτηγος και διοικητής της Αττικής.
Τροχαίο με βυτιοφόρο στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου: Δυο νεκροί, συναγερμός για διαρροή…
Για να συνεχίσει: «Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους οι οποίοι ρισκάροντας τη ζωή τους κατάφεραν και έφεραν εις πέρας τον απεγκλωβισμό».
Συνεχίζοντας την ενημέρωση στους δημοσιογράφους, ο κ. Σπαής τόνισε: «Απεγκλωβίσαμε σύντομα τον βαριά τραυματισμένο οδηγό ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο.
Δυστυχώς οι δύο άλλοι έχασαν τη ζωή τους. Υπήρχε διαρροή βενζίνης πράγμα πάρα πολύ επικίνδυνο διότι υπάρχει περίπτωση να γίνει έκρηξη. Τώρα γίνεται η αποστράγγιση των καυσίμων από ειδική εταιρεία.
Χρησιμοποιήθηκαν 13 πυροσβεστικά οχήματα, 4 βοηθητικά, ειδικό όχημα από την Ελευσίνα για υγρά καύσιμα και τώρα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή για λόγους πυρασφάλειας μήπως στραβώσει κάτι.
Δεν αντιμετωπίσαμε κίνδυνο μέχρι στιγμής. Ήταν ένα από τα δύσκολα τροχαία για να μην πω το δυσκολότερο. Εκκενώσαμε σύντομα την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων. Βοήθησε και η αστυνομία και η δημοτική αρχή.
Λάβαμε προληπτικά μέτρα και προσπαθήσαμε να εκκενώσουμε την περιοχή. Το καταφέραμε σε υπερθετικό βαθμό. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε ομαλά».
Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στην επίσημη ενημέρωση για το τροχαίο στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου

Τι συνέβη;
Η πρώτη εκτίμηση για το τροχαίο, όπως είπε ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης, είναι πως μάλλον το φορτηγό που μετέφερε τα κρέατα έχασε τον έλεγχο εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου και έπεσε πάνω στο βυτιοφόρο.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κορωπίου, Γιώργος Γκίκας, χαρακτήρισε τη λεωφόρο Κορωπίου – Μαρκοπούλου πολύ επικίνδυνο δρόμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ένας «νέος Μαλλιακός» και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί η κυκλοφορία σήμερα.

πηγή:newsit.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*