Τροπολογία σκάνδαλο για τα δάνεια των κομμάτων

Τροπολογία σκάνδαλο για τα δάνεια των κομμάτων

Με μία απαράδεκτη βουλευτική τροπολογία που γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση τα κόμματα ρυθμίζουν -υπέρ τους- τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν με τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, δύο βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων, ο Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) και ο Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) κατέθεσαν τροπολογία για τα… ακατάσχετο της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων που χρωστούν στις τράπεζες. Παρότι ήταν… και εκπρόθεσμη, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε ότι την κάνει αποδεκτή.

«Ακατάσχετο και ανεκχώρητο»…

Το περιεχόμενο της τροπολογίας αποτελείται από 2,5 σειρές. Τις εξής; «Ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο».

Αναμένεται η τοποθέτηση της αντιπολίτευσης. Μέχρι στιγμής, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έψεξαν την τροπολογία, αλλά μένει να τοποθετηθούν επισήμως οι εισηγητές όλων των κομμάτων.

Νωρίτερα σήμερα ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος παραδέχθηκε ότι από τα χρέη του κόμματός του, τα 14 εκατ. ευρώ είναι οι απλήρωτοι τόκοι από το 2013, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχσει δημοσιεύσει ισολογισμό ως οφείλει από τον νόμο.

Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, που αφορούν την ονομαστικοποίηση των κουπονιών αλλά και τη δυνατότητα να επιτρέπεται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου να χρηματοδοτούν κόμματα, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή:www.capital.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*