Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρή 10χρονη από σηπτικό σοκ

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρή 10χρονη από σηπτικό σοκ

Ένα 10χρονο κορίτσι Ρομά έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο του Πύργου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το παιδί υπέστη σηπτικό σοκ. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κρίσιμη κατάσταση από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου δυστυχώς κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Το άτυχο κορίτσι που διέμενε στην Ανδραβίδα, είχε παρουσιάσει αμυγδαλίτιδα πριν από λίγες ημέρες και επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή. Την ακολούθησε για δύο ημέρες, αλλά μετά τη διέκοψε.
Σήμερα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κ.Υ. Γαστούνης όπου οι γιατροί εκτίμησαν πως έπρεπε να διακομιστεί στο Γ.Ν. Πύργου καθώς το περιστατικό ήταν πολύ βαρύ.

Τι δήλωσε ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Γαστούνης
“Μόλις μας έφεραν το κορίτσι, δράσαμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Η πίεση του παιδιού ήταν πολύ χαμηλή ενώ το καρδιογράφημα ήταν πολύ κακό. Με τον ορό το παιδί συνήλθε κάπως. Μου είπε ότι πριν από μέρες την είχε δει γιατρός και είχε διαγνώσει αμυγδαλίτιδα και μάλιστα εμπύρετη”, δήλωσε στην “Πατρίς” ο παιδίατρος και προϊστάμενος του Κ.Υ. Γαστούνης, Δημήτρης Τασσόπουλος και πρόσθεσε:
“Στις 13.30 και μόλις είχα επιστρέψει στο ΚΥ από το νοσοκομείο, τηλεφώνησα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι το κορίτσι διασωληνώθηκε. Μισή ώρα μετά με κάλεσαν από το νοσοκομείο και μου είπαν ότι δυστυχώς το κορίτσι κατέληξε”.

Πηγή: ilialive.gr, patrisnews.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*