Τζων Κένεντυ: Το έγκλημα του αιώνα…..!!

Τζων Κένεντυ: Το έγκλημα του αιώνα…..!!

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 1963, πριν από 56 χρόνια, οι πολίτες των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρος ο Πλανήτης “πάγωσαν” κυριολεκτικά όταν παρακολούθησαν ζωντανά το πιο στυγερό έγκλημα του αιώνα. Πρόκειται για την δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Τζών Κένεντυ, που συνέβη στο Ντάλας, κατά την περιοδεία του στο Τέξας, την πιο αφιλόξενη περιοχή εκείνη την εποχή για τον Κένεντυ.. Φέτος συνέπεσε η επέτειος να είναι όπως τότε Παρασκευή..!
Ο Κένεντυ υπήρξε ο πιο αγαπητός πρόεδρος όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε όλο τον κόσμο…!!
Ως δολοφόνος συνελήφθη δυο ώρες μετά τη δολοφονία ένα αμφιλεγόμενο άτομα, ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, που άλλοι τον κατηγόρησαν ως κομμουνιστή, ενώ άλλοι ως έναν σκληρό ακροδεξιό..!! Ο ίδιος αρνιόταν σθεναρά μέχρι την τελευταία στιγμή ότι σκότωσε τον Κένεντυ. Αλλά το πόρισμα της επιτροπής Ουόρεν κατέληξε ότι ο Όσβαλντ δεν είχε συνεργάτες και πως ενήργησε μόνος του..!! Το οπτικό υλικό που υπάρχει, αλλά και οι έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι ο Κένεντυ πυροβολήθηκε δυο φορές από δυο άτομα από δυο διαφορετικές θέσεις.. Και πως το συγκεκριμένο όπλο δεν είχε σε καμιά περίπτωση τη δυνατότητα να ρίξει δυο βολές προς τον Κένεντυ και μια τρίτη στον κυβερνήτη του Τέξας Τζων Κόναλι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (4 μόλις δευτερόλεπτα)! Ούτε μυδραλιοβόλο να ήταν..!!! Ποιο ήταν το δεύτερο άτομο που πυροβόλησε τον Κένεντυ.;; Ποτέ δεν έγινε γνωστό..!!
Δυο μέρες αργότερα ο Όσβαλντ δολοφονήθηκε από τον Τζακ Ρούμπι, ιδιοκτήτη κακόφημων κέντρων και πληροφοριοδότη της αστυνομίας, ενώ μεταφερόταν στη φυλακή και μάλιστα μπροστά στα μάτια των συνοδών αστυνομικών και πλήθους κόσμου.!! Έτσι έκλεισε για πάντα το στόμα του Όσβαλντ.
Τρία χρόνια αργότερα ο Γενικός εισαγγελέας τη Νέας Ορλεάνης Τζίμ Γκάρισον με την ενθάρρυνση του φίλου του γερουσιαστή Ράσελ Λονγκ, ξανάρχισε τις έρευνες. Σύντομα αποκάλυψε ότι η Επιτροπή Γουόρεν είχε καταλήξει στο πόρισμά της χωρίς να λάβει υπόψη της σημαντικότατα στοιχεία για την υπόθεση, που αποδείκνυαν ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δεν ήταν ο δολοφόνος του προέδρου αλλά το εξιλαστήριο θύμα που είχαν κατασκευάσει κάποιοι για να καλυφθούν. Ανάμεσα στους βασικούς ενόχους συγκαταλέγονται ο ΝτέιβιντΦέρι, ο Γκάι Μπάνιστερ, πρώην πράκτορας του FBI, ο οποίος είχε στενούς δεσμούς με τους εξόριστους Κουβανούς που ζούσαν στις ΗΠΑ..
Αναγκάστηκε όμως να σταματήσει την έρευνά του, γιατί πολλοί από τους μάρτυρες που καλούσε, άλλοι εξαφανίζονταν κατά μυστηριώδη τρόπο και άλλοι εύρισκαν απρόσμενο θάνατο κάτω από περίεργες συνθήκες..!! Ακόμα, είχε παρατηρήσει ότι και το δικό γραφείο παρακολουθούνταν από μυστικούς πράκτορες CIA, ενώ κάποια άλλη στιγμή το είχαν διαρρήξει..!!! Ο Γκάρισαν έγραψε βιβλίο για τη δολοφονία του Κένεντυ, πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία J.F.K. Στα Ίχνη Των Δολοφόνων…!
Στο μεταξύ ο Δολοφόνος του Όσβαλντ, Τζακ Ρούμπι ζητούσε επίμονα μέσα από τη φυλακή να καταθέσει διότι γνώριζε τον δολοφόνο.. Αλλά ποτέ δεν του επέτρεψαν και πέθανε στη φυλακή από καρκίνο.. Λέγεται ότι του έβαζαν καρκινογόνες ουσίες μέσα στο φαγητό του, προκειμένου να του κλείσουν το στόμα..!!
Αν και τα αληθινά γεγονότα, προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από 30 χρόνια, εν τούτοις έχουν περάσει ήδη 56 χρόνια και απ’ ό,τι φαίνεται θα μείνει μυστικό για πάντα, την πραγματική αλήθεια δεν θα την μάθουμε ποτέ..!! Αυτό ενισχύει την άποψη της κρατικής συνωμοσίας.. Μέχρι και τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον υπήρξαν υποψίες ότι γνώριζε για την δολοφονία.. ! Ο Λίντον Τζόνσον ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ αμέσως μετά τη δολοφονία του Κένεντυ..!!
Σήμερα, 6 στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ακόμα ότι ο Κένεντι υπήρξε θύμα συνωμοσίας..!! Άραγε θα μάθει ποτέ ο κόσμος την πραγματική αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ τα ακριβή περιστατικά της δολοφονίας;; Είναι δολοφόνος ο Όσβαλντ, ο οποίος δεν φημίζονταν ότι υπήρξε τόσο άριστος σκοπευτής και ούτε θα χρησιμοποιούσε μια απαρχαιωμένη ιταλική καραμπίνα από την οποία άξιζε μόνο η διόπτρα σκόπευσης..

Αρίδας Γιώργος

Κεχρινιά – Αμφιλοχίας..

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*