Τατσόπουλος: Υπέβαλε την παραίτηση του, κρατάει τη βουλευτική του έδρα

Τατσόπουλος: Υπέβαλε την παραίτηση του, κρατάει τη βουλευτική του έδρα

Τι δήλωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος για την κόντρα του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Διαμαντόπουλο αλλά και την πιθανή παραίτηση του από το κόμμα της Κουμουνδούρου

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του “ΣΚΑΙ”, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει θέσει την παραίτηση του στην ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε στο γραφείο του για ραντεβού την Παρασκευή. Αναμένονται εξελίξεις. Ο Π. Τατσόπουλος έστειλε μάλιστα sms στον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο τον ενημέρωνε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του.
Είχε προηγηθεί σάλος μετά τις δηλώσεις του πως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17 Νοέμβρη, ενώ προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος. Ανάμεσα σε όσους αντέδρασαν ήταν και ο Ευ. Διαμαντόπουλος.
Υπήρξε μάλιστα “εμπρηστική” ανταλλαγή σχολίων ανάμεσα στους δύο βουλευτές.
Σχολιάζοντας τις επίμαχες χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου στον “ΣΚΑΪ”, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:
“Είχα πει παλιότερα πως πρόκειται για μαλ…α ή προβοκάτορα, είχα φτάσει να τείνω προς το δεύτερο, μετά και από το αποψινό είμαι σίγουρος για το δεύτερο…”.
Στη συνέχεια, με ανάρτηση του στο Facebook, ο Π. Τατσόπουλος σχολίασε κείμενο του ιστότοπου rednotebook αλλά και τη δήλωση του Ευάγγελου Διαμαντόπουλου:
“Κείμενα όπως το εν λόγω, καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη.
Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ”, ανέφερε ο κ. Τατσόπουλος.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη δική του μεριά, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την αποχώρηση Τατσόπουλου και ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν έχει “κουλτούρα διαγραφών”.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας σε σημερινές δηλώσεις του περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί για τον κ. Τατσόπουλο, τονίζοντας ότι “κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία”.
Πρόσθεσε ότι “ακόμα περισσότερο είναι βαρύ ατόπημα όταν αναφέρεται σε ονόματα συντρόφων με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και στη γενική προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας”. Αλίμονο, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, “αν οι ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας και προβολής γίνονται κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ”.
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, αντιδρώντας, ανέφερε ότι “ο κ. Τατσόπουλος επιβεβαίωσε” το κυβερνών κόμμα και τόνισε ότι “μετά τη δημόσια παραδοχή του βουλευτή του, ο κ. Τσίπρας αν δεν διαγράψει απόψε κιόλας τους κατά ομολογία Τατσόπουλου “συμπαθούντες” των τρομοκρατικών ιδεών της 17Ν, σημαίνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους”.

πηγή:news247

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*