Connect with us

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνέντευξη με τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Φίλιππο Βασιλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

3819

Κύριε Βασιλείου, μιας και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στις Δημοτικές Εκλογές, θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για τον εαυτό σας ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.
Ονομάζομαι Βασιλείου Φίλιππος, είμαι 47 ετών και τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, όπου διατηρώ γραφείο τελετών. Αυτή είναι και η κύρια δουλειά μου σήμερα, ενώ στο παρελθόν έζησα αρκετά χρόνια της ζωής μου στο εξωτερικό. Εδώ και χρόνια είμαι εθελοντικό μέλος της Πολιτικής Προστασίας και της Πολιτικής Άμυνας και διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μενιδίου. Είμαι παντρεμένος και με τη σύζυγό μου έχουμε μια κορούλα 10 ετών που πηγαίνει στο Δημοτικό.

Μπορείτε να μας πείτε ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην απόφασή σας να θέσετε υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;
Ο Δήμος μας διαθέτει πολλά σημεία τα οποία ενώ είναι πάρα πολύ όμορφα, δυστυχώς παραμένουν ανεκμετάλλευτα, ακόμη και άγνωστα στους περισσότερους. Θεωρώ όμως ότι με λίγη προσπάθεια και καλή θέληση, είναι αξιοποιήσιμα!  Πάντα μου άρεσε η επικοινωνία με τον κόσμο, να συζητάω δικούς μου προβληματισμούς αλλά και να ακούω τους προβληματισμούς και τις σκέψεις των γύρω μου. Πιστεύω ακράδαντα πως οι γνώσεις μου, η εμπειρία που διαθέτω και οι γνωριμίες μου, κυρίως όμως η αγάπη και όρεξη για προσφορά που με διακατέχει, μπορούν να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να «βγει» ο τόπος μας μπροστά. Έχω εντοπίσει αρκετά ζητήματα για τα οποία, εάν εκλεγόμουν, θα μπορούσα να εισηγηθώ ώστε να ακουστούν εναλλακτικές ιδέες, η ακόμα και να δοθούν λύσεις, έχοντας πάντα ως γνώμονα τη συνεργασία και την ασφάλεια.

Μιλήστε μας για αυτές σας τις ιδέες και το πως πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να κάνετε πράξη το όραμά σας για τον Δήμο Αμφιλοχίας, εάν εκλεγείτε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αναλάβετε μια θέση ευθύνης.
Πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω κι εγώ στο κοινό καλό, βάζοντας ίσως ένα μικρό λιθαράκι από μεριάς μου, με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος. Το εύκολο πράγμα είναι να τάζεις και να δίνεις υποσχέσεις. Εγώ δεν θα το κάνω αυτό, ούτε θα υποσχεθώ κάτι το ακατόρθωτο. Ζητάω τη στήριξη των συνδημοτών μου που με γνωρίζουν, με εμπιστεύονται και πιστεύουν σε εμένα και στη δυνατότητά η θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφέρει καρπούς.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα ήθελα να ασχοληθώ με τον τουριστικό τομέα, καθώς ο Δήμος μας έχει πολλές προοπτικές και αποτελεί έναν εν δυνάμει ιδιαίτερα ισχυρό πόλο έλξης, αφού συνδυάζει μοναδικά τη θάλασσα με το βουνό και το υδάτινο στοιχείο. Μια ανάπτυξη που θα φέρει πρώτα απ’ όλα θέσεις εργασίας, πολιτισμό, πνευματική ανάπτυξη και επαφές με άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και χώρες του εξωτερικού.
Υπάρχουν δυνατότητες για δραστηριότητες και αξιοποίηση της υπαίθρου και της θάλασσας. Παιδικές χαρές, γυμναστήρια, αθλήματα στη φύση, θαλάσσια σπορ. Όλα αυτά, μπορούν να προσελκύουν επισκέπτες τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Επίσης όμως, δεν πρέπει να αγνοούμε την καθημερινότητα και τα βασικά. Θα ήθελα λοιπόν να ασχοληθώ και με ζητήματα των δημοτών σε σχέση με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής που προσφέρει ο Δήμος μας. Τυχόν προβλήματα που είτε υπάρχουν ήδη είτε  προκύπτουν στην πορεία, είναι ζητήματα με τα οποία θέλω να ενασχοληθώ για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ύπαρξής μας σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Για ποιο λόγο επιλέγετε να συνταχθείτε με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Αμφιλοχίας Γιώργου Κατσούλα «Αναπτυξιακή Προοπτική», στην προσπάθειά σας αυτή κύριε Βασιλείου;
Γνωρίζω τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα πολλά χρόνια τώρα. Μάλιστα, ήρθαμε σε επαφή και συνεργαστήκαμε αρκετές φορές, ειδικά όταν ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και προέκυψε ένα σημαντικό θέμα σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας. Τότε, συζητήσαμε να μπουν φωτεινοί σηματοδότες στον παλιό εθνικό δρόμο ώστε η μετακίνηση από και προς το σχολείο να είναι περισσότερο ασφαλής. Πράγματι, σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι φωτεινοί σηματοδότες τοποθετήθηκαν. Έκτοτε ξεκίνησε μια περισσότερο προσωπική σχέση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλές συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων για ζητήματα και προβλήματα της περιοχής μας.
Στο συνδυασμό του Γιώργου Κατσούλα, βρήκα την ανταπόκριση που περίμενα αναφορικά με τα πιστεύω και το όραμά μου. Ο Δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος με αξίες, και αυτό νομίζω το διακρίνουν άπαντες. Ελπίζω στην επόμενη θητεία του να έχω την τιμή να βρίσκομαι κι εγώ στο πλάι του, ώστε να μπορέσω να προσφέρω στον τόπο μας μερικά από εκείνα που του αξίζουν!

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *