Συνέντευξη με τον υποψήφιο για το αξίωμα του δημάρχου Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα

Συνέντευξη με τον υποψήφιο για το αξίωμα του δημάρχου Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα

Μια πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμφιλοχίας, στο τοπικό τύπο  την εφημερίδα Μαΐστρος στην έκδοση 264.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό «Αναπτυξιακή Προοπτική», έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από το Νοέμβριο του 2018 και έχει ξεκινήσει την εκλογική κούρσα στο «στίβο» της διαδοχής του δημαρχιακού θώκου.

• Κύριε Κατσούλα καλωσορίσατε στον Μαΐστρο. Ελπίζουμε η συνέντευξή μας να είναι διαφωτιστική για τους συμπολίτες μας.

• Ξεκινώντας, αφού υπενθυμίσουμε στους δημότες του δήμου Αμφιλοχίας ότι υπήρξατε νομαρχιακός σύμβουλος 2003-2006 επιστρέφετε στον πολιτικό στίβο μετά από13 χρόνια απουσίας. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην αποχή και τι ήταν πάλι αυτό που σας έδωσε το έναυσμα για εκ νέου δραστηριοποίηση στην πολιτική;

Κύριε Παπά, σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας.
Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τον συνδικαλισμό και την πολιτική από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια και έκτοτε δεν υπήρξε ουσιαστική απουσία μου από τα κοινά. Διετέλεσα Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλ/νίας κατά την τετραετία 2003-2006. Η θητεία μου αυτή ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο που με γέμισε εμπειρίες και μου δίδαξε έναν άλλο τρόπο να βλέπω την αυτοδιοίκηση. Προεδρεύοντας στο ανώτερο τότε συλλογικό πολιτικό όργανο του Νομού μας, διαπίστωσα ότι οι τοπικές κοινωνίες προοδεύουν και αναπτύσσονται μέσα από συγκλίσεις, συνεργασίες και με παραγωγικές αλλά όχι στείρες αντιπαραθέσεις. Η μη συμμετοχή μου ως υποψήφιος σε επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν συνιστά αποχή από τα κοινά, αφού σ’ αυτό το χρονικό διάστημα συνέχισα να συνδικαλίζομαι στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Άλλωστε, λόγω του επαγγέλματός μου ποτέ δεν απομακρύνθηκα από την τοπική αυτοδιοίκηση και σ’ αυτά τα χρόνια συσσώρευσα μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Άποψη μου είναι ότι πάντα θα πρέπει να υπάρχει χώρος να συμμετέχουν και να διεκδικούν τις αιρετές θέσεις και καινούργια πρόσωπα που θα φέρνουν φρέσκες ιδέες. Η κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να εκφράζει την θέληση του προσώπου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι να είναι τρόπος κοινωνικής καταξίωσης και ανέλιξης.

• Κύριε Κατσούλα, όπως είναι γνωστό, προέρχεστε από το χώρο της ΝΔ. Θεωρείτε εαυτόν επίσημο υποψήφιο εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας με τις ευλογίες της τοπικής οργάνωσης του κόμματος; Θα συνεργαστείτε με άτομα που παραδοσιακά στελεχώνουν την παράταξη της δεξιάς ή θα ανανεώσετε το ψηφοδέλτιό σας;

Η Νέα Δημοκρατία έχει γνωστοποιήσει ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα εκπροσωπηθεί από υποψηφίους και ειδικότερα σε δήμους του μεγέθους του Δήμου Αμφιλοχίας, αλλά θα συνταχθεί με τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Έτσι λοιπόν δεν τίθεται καν θέμα εκπροσώπησης συγκεκριμένου κόμματος. Πρόθεσή μου είναι να εκπροσωπήσω όλους τους συνδημότες μας. Λόγω της ιδεολογικής συγγένειας και των κοινών επί σειρά ετών, πολιτικών δράσεων, βλέπω με μεγάλη μου χαρά να υποστηρίζει και να πλαισιώνει το αυτοδιοικητικό μας κίνημα η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών που αναφέρατε. Όμως η δημοτική παράταξη που δημιουργούμε απευθύνεται σ’ ολόκληρη την κοινωνία και θα στελεχώνεται από πρόσωπα που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ήδη στους άμεσους συνεργάτες μας έχουμε την τύχη να συμπεριλαμβάνονται στελέχη με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και να συντελείται έτσι μια δημιουργική ζύμωση, η οποία φιλοδοξούμε να μετατρέψει το κίνημα μας σε ένα ευρύτατο πλειοψηφικό ρεύμα στις επερχόμενες εκλογές.

• Όσον αφορά τη στελέχωση του ψηφοδελτίου, πότε πρόκειται να ανακοινώσετε τα ονόματα των υποψηφίων;
Είναι πραγματικά ενθαρρυντική η προσέλευση και η πρόθεση των συμπολιτών μας να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Μελετάμε με μεγάλη προσοχή την σύνθεσή του, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο ως προς την ισορροπημένη εκπροσώπηση σε αυτό των διαφόρων κοινωνικών ομάδων όσο και στην δυναμική του και στην διεισδυτική του ικανότητα. Μέλημά μας είναι να προσελκύσουμε και ανθρώπους –όπως τους ηλικιακά νεότερους – που τα τελευταία χρόνια αποστρέφονται την πολιτική και παραμένουν αδρανείς, οι οποίοι όμως έχουν πολλά να προσφέρουν και η κοινωνία μας τους έχει πραγματικά ανάγκη. Έχει ήδη προαναγγελθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών επικείμενη τροποποίηση του Κλεισθένη, στο επίπεδο τουλάχιστον του αριθμού των υποψηφίων. Έχοντας αυτό κατά νου, προχωράμε στη στελέχωση του ψηφοδελτίου μας και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε μεγάλο μέρος του, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να το προσαρμόσουμε με τις νέες διατάξεις του νόμου, όπως αυτές θα ψηφιστούν.

• Ποια είναι θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Αμφιλοχία, το Μενίδι και ο Ίναχος;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας είναι πολλά, άλλα κοινά για το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου και άλλα ειδικά ανά περιοχή. Προφανώς στα πλαίσια μιας συνέντευξης δεν μπορούν να αναδειχθούν πλήρως. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτά τα προβλήματα υφίστανται για δεκαετίες και δεν γίνονται ουσιαστικές προσπάθειες από την Δημοτική Αρχή για την επίλυσή τους. Επιγραμματικά μπορούμε να αναφέρουμε το πρόβλημα της ύδρευσης που ταλαιπωρεί τόσο την πόλη της Αμφιλοχίας όσο και τις περισσότερες από τις κοινότητες. Είναι απαράδεκτο να ζούμε σ’ ένα τόπο με τόσα πολλά νερά και να μην υπάρχει επάρκεια και κυρίως ποιότητα πόσιμου νερού και στο τελευταίο σπίτι του Δήμου μας. Επίσης σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε δημόσιες υποδομές για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε όλο το Δήμο, όπως οι προσβάσεις σε παραγωγικές μονάδες , η μη υλοποίηση του αρδευτικού έργου του κάτω Βάλτου που καρκινοβατεί για δεκαετίες καθώς επίσης η εγκατάλειψη και η αχρήστευση τα τελευταία χρόνια του αρδευτικού δικτύου των Χαλκιοπούλων. Η συγκυρία της πτώσης της τιμής του γάλακτος σε συνδυασμό με την μη στήριξη των κτηνοτρόφων από το συνεταιριστικό τυροκομείο που λειτουργεί στην περιοχή και του οποίου μέτοχος είναι και ο Δήμος μας, συντελεί στην χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου πλήθους συμπολιτών μας και στην υποβάθμιση της τοπικής οικονομίας. Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων δυσχεραίνει την παραγωγή, προκαλεί απώλειες περιουσιών και σε ακραίες περιπτώσεις απειλεί ακόμα και ζωές. Στον τομέα του τουρισμού οι ελλείψεις μαστίζουν ολόκληρο το Δήμο. Αναξιοποίητο χωρίς τα συνοδά έργα ξηράς παραμένει το τουριστικό καταφύγιο της Αμφιλοχίας ενώ επιτακτική είναι η ανάγκη δημιουργίας τέτοιας υποδομής και στο Μενίδι. Παρατημένες και δίχως τουριστικές υποδομές παραμένουν οι παραλίες σε όλο το παραλιακό μέτωπο από το Σπάρτο μέχρι το Μενίδι. Καμία προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης των ορεινών όγκων και ανάδειξης των ποταμών και των τεχνητών λιμνών δεν έχει συντελεστεί, με αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη τουρισμού στην περιοχή του ορεινού Βάλτου. Επίσης ο αποκλεισμός του Μενιδίου από την σύνδεση με την Ιόνια Οδό αλλά και η εικόνα εγκατάλειψης της επαρχιακής οδού Αμφιλοχίας – Εμπεσού οδηγούν στην μείωση της επισκεψιμότητας στην περιοχής μας.

• Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων σε περίπτωση εκλογής σας στο δημαρχιακό θώκο;

Ο αγώνας μας θα είναι πολυμέτωπος και η στόχευσή μας θα είναι η ανάπτυξη. Θα στρέψουμε τις προσπάθειές μας στη δημιουργία υποδομών για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της μεταποίησης και του εμπορίου αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που προαναφέραμε με τα αντίστοιχα αναπτυξιακά έργα. Στον τομέα της επισκεψιμότητας θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε τον τόπο μας προορισμό για κάθε είδους δραστηριότητα, όπως ο παραθεριστικός τουρισμός με τις όμορφες παραλίες μας, ο ναυταθλητικός τουρισμός με τις ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα που επικρατούν στη θάλασσά μας, ο εναλλακτικός ορεινός τουρισμός με δημιουργία διαδρομών και ανάδειξη μονοπατιών στα βουνά, τον Αχελώο, τον Ίναχο και τις τεχνητές λίμνες. Στις βασικές μας προτεραιότητες θα είναι η άμεση και οριστική αντιμετώπιση των βασικών αναγκών για τη διαβίωση των πολιτών μας, όπως είναι η ύδρευση. Επίσης ο εξωραϊσμός και η καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων θα συμβάλει στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής. Τις δεσμεύσεις αυτές θα τις εξειδικεύσουμε και θα τις επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μέσω του προγράμματός μας, το οποίο θα είναι και στη διάθεση της φιλόξενης εφημερίδας σας.

• Κάποιοι από τους κατοίκους του Ορεινού Βάλτου, του πρώην δήμου Ινάχου συγκεκριμένα, επιδιώκουν την απόσχισή τους από τον δήμο Αμφιλοχίας ή τουλάχιστον τη μετονομασία του δήμου Αμφιλοχίας σε δήμο Βάλτου. Ποια η θέση σας;

Κατανοώ απόλυτα τους προβληματισμούς των κατοίκων που αναφέρετε. Το πρόβλημα ξεκινάει από την αποξένωση που νιώθουν οι κάτοικοι των πιο απομακρυσμένων κοινοτήτων και την αποκοπή τους από τον υπόλοιπο Δήμο. Και αυτό είναι απότοκο της εγκατάλειψης και της απουσίας αναπτυξιακών έργων , υποδομών αλλά και υπηρεσιών. Στα χρόνια λειτουργίας του Καλλικράτη οι τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας αντί να συγκλίνουν, αποκλίνουν. Κοινότητες ολόκληρες νιώθουν ότι είναι ξένο σώμα με το Δήμο μας. Οι κάτοικοί τους αισθάνονται υποτελείς χωρίς να έχουν λόγο για τις τοπικές τους υποθέσεις. Επιπλέον απουσίασαν αυτά τα χρόνια οι διακοινοτικές πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις που θα μπορούσαν να συσφίξουν τις σχέσεις μεταξύ των δημοτών και των κοινοτήτων μας, ώστε να νιώθουμε όλοι μέλη ενός ενιαίου συνόλου. Το στοίχημά μας λοιπόν ως νέα δημοτική αρχή θα είναι να άρουμε τις αιτίες της απόκλισης, δημιουργώντας συνθήκες ισορροπημένης ανάπτυξης για όλο το Δήμο.
Το θέμα της ονομασίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των κατοίκων και με εποικοδομητικό διάλογο. Θεωρώ ότι το να απαλειφθεί από το όνομα του Δήμου η λέξη Αμφιλοχία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα προϊόντα του τόπου μας, μιας και είναι αυτά είναι πανελληνίως γνωστά με αυτό (π.χ. τυροκομικά προϊόντα Αμφιλοχίας). Βεβαίως για ιστορικούς λόγους μπορεί να προστεθεί και το όνομα Βάλτος, όπως για παράδειγμα έχει γίνει με το όνομα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

• Αφήνετε περιθώριο συνεργασίας με μια ιδεολογικά αντίθετη παράταξη;

Εκτιμώ όσους προσπαθούν για το καλό του τόπου μας και έχουν την πρόθεση να προσφέρουν, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης. Με την εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν συνεργασίες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υλοποιηθούν αναπτυξιακά έργα . Θα είμαστε ανοιχτοί σε συγκλίσεις, χωρίς βεβαίως να παρεκκλίνουμε από τη βασική μας στόχευση που θα είναι η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου μας.

• Ο νυν δήμαρχος κ. Κοιμήσης κατορθώνει και εκλέγεται στο δημαρχιακό αξίωμα επί 4 συνεχείς τετραετίες. Τι πιστεύετε είναι αυτό που του εξασφαλίζει αλλεπάλληλες νίκες;

Οι συνθήκες αλλάζουν και κάθε φορά οι πολίτες κρίνουν εξ αρχής τους υποψηφίους τόσο για το έργο τους όσο και για τις προσδοκίες και τις ελπίδες που μπορούν να τους δημιουργήσουν για το μέλλον. Θεωρώ ότι ο απολογισμός του έργου του κ. Κοιμήση είναι αρνητικός για το Δήμο μας και όλα αυτά τα χρόνια ο τόπος μας έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να αναπτυχθεί. Δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ακόμα μία. Διαπιστώνω καθημερινά στις επαφές μου με τους πολίτες ότι η πελατειακή σχέση δημοτικής αρχής – δημοτών, που στο παρελθόν εγκλώβιζε ψηφοφόρους, έχει απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου και αδυνατεί να επηρεάσει πλέον το εκλογικό αποτέλεσμα. Αποτελεί δέσμευσή μου ότι οι δημότες θα εξυπηρετούνται και οι παρεμβάσεις θα γίνονται βάσει των πραγματικών αναγκών και της αρχής της ίσης αντιμετώπισης και όχι με κριτήριο την παραταξιακή τοποθέτηση του καθενός.

• Η συμφωνία των Πρεσπών οδήγησε τους Έλληνες άλλη μια φορά στα πρόθυρα του διχασμού. Κάποιοι πιστεύουν πως πρόκειται για μια έντιμη συμφωνία που θα δώσει τέλος σε ένα χρονίζον εθνικό θέμα, άλλοι πάλι πιστεύουν ότι πρόκειται για ξεπούλημα εθνικών ιδανικών θεωρώντας τη συμφωνία κατάπτυστη. Ποια η τοποθέτησή σας σε ένα τόσο μείζον θέμα;

Στη διεθνή πολιτική τα πράγματα προφανώς είναι πιο πολύπλοκα από την απλοποιημένη μορφή του δίπολου «έντιμη συμφωνία- ξεπούλημα εθνικών ιδανικών». Και δυστυχώς για εμάς είναι πολύ περισσότερες οι διεργασίες που γίνονται κρυφά από αυτές που γνωρίζουμε εμείς εν τέλει. Θεωρώ ότι λόγω και της οικονομικής κατάστασης, η χώρας μας πήγε σε μια διαπραγμάτευση πιεζόμενη από τον διεθνή παράγοντα και προέβη σε υποχωρήσεις μεγαλύτερες απ’ όσο θα άρμοζε σε μια τέτοια συμφωνία. Ως Έλληνα με ενοχλεί η κλοπή της ιστορίας μας από τη γείτονα χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

• Μπορείτε να παραθέσετε για ποιους λόγους πρέπει να σας ψηφίσουν οι πολίτες; Ποιες οι βασικές αρχές που σας διέπουν ως πολιτικό;

Καταρχάς δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω ζήσει ούτε μια μέρα από τη ζωή μου χωρίς να χρειαστεί να ασκήσω πραγματικό επάγγελμα. Είμαι ένας ενεργός πολίτης που με γεμίζει πραγματικά η συμμετοχή μου στα κοινά και με ολοκληρώνει ως άνθρωπο η αίσθηση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Άλλωστε και εγώ ως μέλος του συνόλου απολαμβάνω των ευεργετημάτων που παρέχονται λόγω της προσφοράς άλλων.
Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μας, η οποία θα μου δώσει τη δύναμη να υλοποιήσω μια σειρά από έργα και δράσεις που για δεκαετίες λείπουν από τον τόπο μας και αυτή η έλλειψη μας κρατά δέσμιους της στασιμότητας και της υπανάπτυξης.
Ως άνθρωπος απεχθάνομαι το ψέμα και την υποκρισία. Μου αρέσει να βάζω ρεαλιστικούς στόχους και να αφοσιώνομαι με επιμονή σ’ αυτούς μέχρι την πραγμάτωσή τους. Με γοητεύουν οι καινοτόμες ιδέες και αρέσκομαι να συνεργάζομαι με ανθρώπους που τις ενστερνίζονται και τις αναπτύσσουν.

• Στην κούρσα για το δημαρχιακό αξίωμα επιδιώκει να μπει και άλλη μία υποψηφιότητα από το χώρο της δεξιάς στην πόλη μας; Πιστεύετε ότι είναι επιζήμια η διεκδίκηση της ίδιας θέσης από άτομα με κοινή κομματική ταυτότητα;

Στη Δημοκρατία οφείλουμε να αναγνωρίζουμε σε όλους το δικαίωμα και τη φιλοδοξία να προσφέρουν με τον τρόπο που ο καθένας θεωρεί προσφορότερο. Όλοι θέτουμε τους εαυτούς μας στην κρίση των συμπολιτών μας που είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να μας κρίνουν και να μας αναθέσουν καθήκοντα. Οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας. Ας καλωσορίσουμε λοιπόν σ’ αυτή τη γιορτή όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Εμείς απερίσπαστοι διεξάγουμε τον αγώνα μας για την νίκη. Γιατί η νίκη του συνδυασμού μας θα είναι νίκη του Δήμου μας έναντι στη στασιμότητα και την αδράνεια.

Έντυπη έκδοση 264

Share

2 Σχόλια

 1. Στοχευμένες ερωτήσεις και σοβαρές απαντήσεις!!!!!!
  Καλήεπιτυχία στον Γιώργο…
  Οι προοπτικες δεν είναι καθόλου ρόδινες κι ο καθένας απο τους υποψηφίους θα
  πρέπει να είναι εξαιρετικα φειδωλός σε εξαγγελίες και υποσχέσεις…
  Βήμα -βήμα και κάθε χρόνο στον απολογισμό του Δημοτικού συμβουλίου , μακάρι
  και ο Δήμαρχος να έχει να παραθέσει επιτυχή στοιχεία δράσης!!!!!!!

 2. Νικηφόρος Μακρής says:

  Σχόλιο που αφορά την 6η ερώτηση του κ. Παπά και τις σχετικές απαντήσεις του κ. Κατσούλα

  1. Δεν είναι μόνο κάποιοι κάτοικοι κ. Παπά, είναι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Ορεινού Βάλτου… και δεν επιδιώκουν απόσχιση (αποσκίρτηση) για να προσαρτηθούν σε κάποιον άλλον δήμο (π.χ. Αγρινίου). Το αίτημα των συμπατριωτών μας – Τεκμηριωμένο από την Οργανωτική Επιτροπή της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ είναι η σύσταση δήμου Ορεινού Βάλτου (σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος).
  2. Η ιστορία για το θέμα της μετονομασίας του δήμου, αρχίζει από το 2010. Όταν – τότε – πριν τις δημοτικές εκλογές, όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι, είχαν υποσχεθεί ότι θα ασχοληθούν με το θέμα στις πρώτες συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου. Στη συνέχεια ακολουθούν οι αγώνες της γνωστής συντονιστικής επιτροπής που συστάθηκε για το θέμα της μετονομασίας τον Ιανουάριο του 2012.
  Κι επιπλέον:
  •Την υποβολή της Αναφοράς-Αίτησης 833 δημοτών και κατοίκων του Ορεινού Βάλτου προς το Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/7/2013 (το Δημ. Συμβούλιο όφειλε ν ’αποφανθεί εντός 30 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 5 της 16852/6-4-2011 Υ.Α.) δεν το έπραξε.
  •Τις εκατοντάδες προσωπικές επιστολές των συμπατριωτών μας προς το Δημ. Συμβούλιο.
  •Τις προσωπικές επιστολές της συντονιστικής επιτροπής προς το Δήμαρχο και όλους τους Δημ. Συμβούλους που εκλέχθηκαν το Μάϊο του 2014. Και αντί για απάντηση, εισπράξαμε περιφρόνηση και αλαζονεία. Μόνο από αυτό το γεγονός συμπεραίνει κανείς πώς αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της Αμφιλοχίας τους δημότες του Ορεινού Βάλτου.
  3. Εμείς κ. Κατσούλα, δε νιώθουμε ξένο σώμα, ούτε αισθανόμαστε υποτελείς. Μας αντιμετωπίζουν έτσι, σαν ξένο σώμα και υποτελείς πολίτες στον τόπο μας. Μας υποβλήθηκε και «φόρος υποτέλειας» φυσικά, σε σύγχρονη μορφή (στο νερό και τα Δημοτικά Τέλη).
  4. Εκείνο που δυσκολεύομαι να κατανοήσω είναι, γιατί και ποιες θα είναι οι αρνητικές επιπτώσεις στα τυροκομικά προϊόντα Αμφιλοχίας, αφού οι δημοτικές ενότητες Αμφιλοχίας, Ινάχου και Μενιδίου, υπάρχουν ως γεωγραφικές περιοχές του Βάλτου. Επιπλέον, τα προϊόντα Π.Ο.Π. Αμφιλοχίας, κατοχυρώθηκαν πριν τον «Καλλικράτη» και αναφέρονται ως προϊόντα Αμφιλοχίας και όχι ως προϊόντα δήμου Αμφιλοχίας.
  Εξάλλου η ταυτότητα ενός τόπου, δεν καθορίζεται από την ονομασία των προϊόντων του, αλλά από την ιστορική πορεία, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του, τα πολιτιστικά του στοιχεία, από το ιστορικό του όνομα, κ.τ.λ.
  5. Όμως τα χειρότερα, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι όλα αυτά που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα κάθε φορά πριν από τις δημοτικές εκλογές, όταν κάποιοι για να επωφεληθούν εκλογικά, για να «υφαρπάξουν» τις ψήφους των συμπατριωτών μας, εκμεταλλεύονται και αυτό ακόμα το ακραίο ανθρώπινο ένστικτο της επιβίωσης, όταν επενδύουν στον ανθρώπινο πόνο, στην ανέχεια, στην πείνα, στην ελπίδα των φτωχών ανέργων και νέων για μια δουλίτσα.
  Δυστυχώς, καταντήσαμε επαίτες στον τόπο μας! Έτσι, μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμη που βιώνουν οι συμπατριώτες μας του Ορεινού Βάλτου τα τελευταία χρόνια, η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ για την ίδρυση Ορεινού Βάλτου, είναι λογικό επακόλουθο κι ένα μήνυμα ελπίδας για τον τόπο μας.
  Σας Εύχομαι καλή επιτυχία

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*