Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας – Έκλεισε η Εθνική Οδός

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας – Έκλεισε η Εθνική Οδός

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους Δασικούς Χάρτες πραγματοποιήθηκε Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στις 11:00 το πρωί, έξω από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας, ζητώντας από την πολιτεία λύση στα προβλήματα τους αλλά και στα λάθη που προέκυψαν από τους νέους δασικούς χάρτες.

Την συγκέντρωση οργάνωσαν αγροτικοί και κτηνοτροφικοί φορείς της Αιτωλοακαρνανίας με την συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων, ενεργών πολιτών κ.α. καθώς το θέμα απασχολεί γενικότερα την κοινωνία.
Οι αγρότες μεταξύ άλλων ζητούν, ριζική αναθεώρηση του πλαισίου, των κριτηρίων και των στόχων των δασικών χαρτών στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών καθώς και μέτρα ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι από διαδικασίες που προέκυψαν λόγω των αλλαγών στους δασικούς χάρτες.
Στόχος της διαδήλωσης ήταν να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με την συγκεκριμένη ανάρτηση Δασικών Χαρτών η γεωργία και η κτηνοτροφία στην περιοχή «στραγγαλίζεται», θέλοντας έτσι να τονίσουν την αναστάτωση αλλά και την προχειρότητα ή/και (ενδεχομένως) την σκοπιμότητα στον σχεδιασμό και προσπάθεια ολοκλήρωσης τους.

Συμβολικά πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας – Αγρινίου.

Share

Ένα σχόλιο

  1. Δήμος Μητσοκάλης says:

    Δεκαπέντε, συνταξιούχοι και άεργοι, νοματαίοι κλείνουν το δρόμο και ταλαιπωρούν εκατοντάδες.
    Μια πράξη βίας και ασέβειας προς το κοινωνικό σύνολο.
    Θλιβερό για την πατρίδα και τους … νοματαίους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*