Στη φυλακή ένας αστυνομικός από το κύκλωμα εκβιαστών – «Τραβάω εγώ το πιστόλι, τον κάναμε άλογο»

Στη φυλακή ένας αστυνομικός από το κύκλωμα εκβιαστών – «Τραβάω εγώ το πιστόλι, τον κάναμε άλογο»

Η απάτη των 620.000 ευρώ με τις χειρουργικές μάσκες και τα νέα στοιχεία για τους «χρυσοθήρες»
Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας από τους τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι φέρεται να έχουν εμπλοκή στο κύκλωμα εκβιαστών.
Όπως μετέδωσε το MEGA ο αστυνομικός οδηγήθηκε στη φυλακή μαζί με ακόμη δύο άτομα, έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού απέναντι στον ανακριτή αναμένεται να βρεθούν τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος.
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται πλήθος στοιχεία για την δράση τους, ενώ τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να εμπλέκονται ακόμα και σε υπόθεση απάτης με χειρουργικές μάσκες αξίας 620.000 ευρώ.

Απάτη 620.000 ευρώ με χειρουργικές μάσκες
Τα φερόμενα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών εμπλέκονται και σε υπόθεση απάτης με χειρουργικές μάσκες, σύμφωνα με το MEGA.
Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες προκύπτει ακόμα ότι εν μέσω πανδημίας εξαπάτησαν εταιρεία παροχής υγειονομικού υλικού, με την απάτη να αφορά 240.000 χειρουργικές μάσκες, αξίας 620.640 ευρώ.

«Τον κάναμε άλογο»
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ από τη δικογραφία προκύπτει ότι «τραβούσαν» όπλα στους δρόμους, ενώ ο φερόμενος αρχηγός σε συνομιλία του περιγράφει ένα άγριο περιστατικό που συνέβη έξω από μπαρ στο Αιγάλεω.
«Τραβάω εγώ το πιστόλι, μπήκε στην μέση ο … πήγα να τον σκοτώσω. Έφυγε τρέχοντας ο μικρός. Κάτι μπουνίδια, ξάπλα του δώσαμε και κάτι σουτ με τον … τον κάναμε άλογο», φέρεται να λέει.
Επίσης ο φερόμενος αρχηγός εμφανίζεται δυσαρεστημένος με συνεργάτη του ο οποίος απέφευγε να πληρώσει ό,τι κατανάλωνε σε μπαρ στην Ιερά Οδό.
Ο 35χρόνος αναφέρει ότι του «έβαλε χέρι» και προσθέτει: «έχεις κάνα νταλαβέρι εσύ με το μαγαζί και τσινάς που πληρώνεις τον χυμό σου; Σε κερνάω μία, σε κερνάω δύο, πέντε, δέκα, μην πηγαίνεις κάθε μέρα εκεί. Δεν έχεις λίγο τσίπα πάνω σου».

Νέα στοιχεία για τους «χρυσοθήρες» αστυνομικούς
Σύμφωνα με το MEGA έπειτα από πολύμηνη έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ανακαλύφθηκε κύκλωμα αστυνομικών και ιδιωτών που προχωρούσε σε παράνομες πράξεις στη βόρεια Ελλάδα.
Στην εκπομπή Live News έγινε λόγος για έναν αστυνομικό διευθυντή νομού της Β. Ελλάδας ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε λαθρανασκαφές χρυσού, ακόμα και σε αρχαίους τύμβους της περιοχής.
Το ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρει ότι χαρακτηριστικό του κυκλώματος είναι ότι χρησιμοποιούσε ιδιώτες για την δράση του, έχοντας μέχρι και δορυφορικό σύστημα που έβρισκε τις περιοχές που είχαν χρυσό.
Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες, ενώ σε αυτό φέρεται να συμμετείχαν έξι αστυνομικοί.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*