Connect with us

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Στην ΕΠΟΧΗ του ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ και της ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΗ και Σία, Δήμοι, ΔΕΥΑ, Τράπεζες, Εφορία, ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ τους πολίτες

Δημοσιεύτηκε

στις

243

«Χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ» έρχονται υπέρογκοι λογαριασμοί στον έλληνα πολίτη που τον καθιστούν οφειλέτη, αξιόχρεο, χρεοφειλέτη…
Λογαριασμοί που φέρνουν τα ελληνικά νοικοκυριά σε κατάσταση πτώχευσης.
Κι επειδή από εκείνον που είναι σε πτώχευση δε μπορείς να απαιτείς, βρήκαν τη λύση-κόλπο του διακανονισμού! Του λένε: «Μην ανησυχείς σε διευκολύνουμε, κάνε διακανονισμό και πλήρωσε σε δόσεις»! Οι πολίτες, προκειμένου να έχουν τα απαραίτητα: Νερό, Ρεύμα, Διατροφή, και να επιτύχουν συνθήκες ασφάλειας για το νοικοκυριό τους απέναντι στις Τράπεζες, ( δάνειο σπιτιού, καταστήματος κλπ), στην Εφορία, στη ΔΕΥΑ (!), ΤΡΕΧΟΥΝ και διακανονίζουν ποσά σε ΔΟΣΕΙΣ που αδυνατούν στην ουσία να πληρώσουν. Επί πλέον όλες αυτές οι Υπηρεσίες αν δεν πληρώσεις βάζουν ΤΟΚΟΥΣ.
Μετά το πέρασμα λίγων μηνών, οι δόσεις διπλώνονται, οι διακανονισμοί χάνονται και τελικά τα χρέη αυξάνονται, ανακυκλώνονται, και οδηγούνται σε νέους διακανονισμούς και ατέλειωτο αριθμό δόσεων!
Με λίγα λόγια, με το ευρηματικό κόλπο του ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ οι πολίτες εγγράφονται σ’ ένα μακρύ κατάλογο ΣΚΛΑΒΩΝ!
Δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώνουν τις δόσεις σε όλες αυτές τις δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Χρέη που κάθε μήνα που περνάει συσσωρεύονται και αυξάνονται.
Χρέη σε δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις (ΔΕΗ,ΔΕΥΑ,ΟΤΕ κλπ) που οι ίδιοι οι πολίτες δημιούργησαν στο παρελθόν και στήριξαν και που τελικά, κάποιες από αυτές, οι πολιτικοί τις «γονάτισαν» και τις ξεπούλησαν για πενταροδεκάρες.
Το άκρον άωτον της παράνοιας: Αφού η κυβέρνηση φρόντισε για όλες αυτές τις αυξήσεις στην ενέργεια, που από κάθε άποψη τινάζουν σε καθημερινή βάση τα νοικοκυριά στον αέρα, έρχεται, τάχα για να σώσει την κατάσταση, και δίνει … επιδότηση! Παράδειγμα: Αφού πρώτα ανέβασε την τιμή της βενζίνης στα 2,089 σήμερα είναι στα 2,20! Ευρώ το λίτρο, έρχεται και δίνει επιδότηση… 2-3 λεπτά το λίτρο! Δηλ. το 2,089 γίνεται 2,084 ή 2,060! Και για όλη αυτή την ΔΩΡΕΑ της, βγαίνει στα ΜΜΕ και αφού δικαιολογεί την ακρίβεια με τον… πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας (Έλεος πια) κομπορρημονεί ότι έκανε το καύσιμο (ενέργεια) προσιτό στο λαό!
Αυτή η τακτική των αυξήσεων και των «πρόστυχων» επιδοτήσεων και διακανονισμών, που συστηματικά δημιουργεί καταχρεωμένους πολίτες και διαλυμένα νοικοκυριά, μπορεί να λέγεται ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΣ;
Αυτή η οικονομική πολιτική θα φέρει ανάπτυξη, ή δουλεία;
Σήμερα ένα μεγάλο μέρος (το οποίο συνεχώς αυξάνεται) των νοικοκυριών είναι κάτω από τα όρια της φτώχιας. Άλλα έχουν διαλυθεί και άλλα είναι περιθωριοποιημένα. Εδώ παρεμβαίνει για άλλη μια φορά το ΣΥΣΤΗΜΑ και για να κρατήσει το «καζάνι» που βρίσκεται στα όρια της έκρηξης προσφέρει «επιδόματα» και κουπόνια για κοινωνικά παντοπωλεία. Πετάει ένα κόκκαλο στο «σκύλο» για να μη γαβγίζει και για να βολεύει την πείνα του, να μη… δαγκώσει! Αυτή η κατάντια δεν υπήρχε ούτε την 20ετία 1945-1965, μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Αν λοιπόν αυτή η κατάσταση δεν είναι πτώχευση, υποταγή και δουλεία, τι είναι;
Σ. Κοτσάφτης

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. gvk

    14/05/2022 at 11:02

    Όλα αυτά και, σε συνδυασμό με πολύ περισσότερα “κρυφά” , ήδη τετελεσμένα και, άλλα χειρότερα που έπονται “κλειδώνουν” για την μεγάλη επαναφορά.

    Το θέμα στις συζητήσεις αγαπητέ Κύριε Κοτσάφτη είναι “η Ρούλα της Πάτρας” και όχι αυτά που σε προβληματίζουν.

    Οι πολίτες ζουν το μύθο τους στην Ελλάδα του 2022!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *