Σταύρος Καραγκούνης: Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους μας

Σταύρος Καραγκούνης: Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους μας

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους μας που δοκιμάζονται εξίσου από την πανδημία του κορωνοϊού»

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Καραγκούνης σχετικά με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει o κτηνοτροφικός κλάδος έκανε την εξής δήλωση:
«Πέρα από την αντιμετώπιση του ιού και να βγούμε υγιείς από όλη αυτή τη δοκιμασία, υπάρχουν και πολλά ζητήματα που τρέχουν παράλληλα. Ένα από αυτά είναι το πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα έχουν οι κτηνοτρόφοι στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε όλη τη χώρα με τα αμνοερίφια που δε θα πουληθούν το Πάσχα, καθώς η καραντίνα αναμένεται να ισχύσει και τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Όσοι προερχόμαστε από κτηνοτροφικές οικογένειες ξέρουμε ότι οι κτηνοτρόφοι λάμβαναν μεγάλη οικονομική «ένεση» από τα χρήματα που έπαιρναν την περίοδο αυτή πουλώντας αρνιά για το Πάσχα. Τα χρήματα αυτά έκλειναν τις τρύπες των προηγούμενων μηνών μιας και πλούσιος δε γίνεσαι από αυτή τη δουλειά. Είναι υποχρέωση του κράτους να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα αυτό και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων και ευρύτερα του πρωτογενούς τομέα. Πρέπει να πιέσουν οι φορείς του νομού μας και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να υπάρξουν ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους ειδικούς. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους μας που δοκιμάζονται εξίσου από την πανδημία του κορωνοϊού».

Share

Ένα σχόλιο

  1. Πέραν της μη πώλησης των αρνιών που όντως θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους κτηνοτρόφους, θα πρέπει επίσης να σκεφτούμε και να παρθούν μέτρα σε περίπτωση που σε κάποια τυροκομική μονάδα βρεθεί κρούσμα κορωναϊού. Αυτό συνεπάγεται κλείσιμο του εργοστασίου και καραντίνα. Τι θα γίνει με το γάλα τόσων κτηνοτρόφων?? Υπάρχουν κτηνοτρόφοι που φθάνουν να έχουν και 100,200-500 κιλά γάλα κάθε ημέρα, τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι? Εκεί θα είναι ένα διπλό χτύπημα για αυτούς και μια μεγάλη οικονομική καταστροφή. Θα πρέπει να μεριμνήσουν κάποιοι άνθρωποι και να δώσουν απαντήσεις και λύσεις σε αυτό το ζήτημα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*