Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής

Δημοσιεύτηκε

στις

225

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Αθηνά Καλύβα, τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Σαλμά , τον επατιπρόεδρο της Κοινότητας Αγίου ΚωνσταντίνουΓιώργο Σταύρου, τον Αναπληρωτή Αστ. Δντη Κ. Σπυρόπουλο, τους δημ. Συμβούλους Χρ. Κορδολαίμη,Γ. Καραμητσόπουλο και Π. Μαρνέζο, την πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων Ν. Αιτ/νιας Α.Γκούρλια, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νιας «Δ.Ψαθάς» Δ. Σιδηρόπουλο και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων.

«Μία επέτειος που πληγώνει την ψυχή μας. Μία ημέρα σεβασμού για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας που δολοφονήθηκαν και εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Οφείλουμε διαρκώς να αναδεικνύουμε την ιστορική αλήθεια και να αποδίδουμε τιμή στους Μικρασιάτες που διασώζουν ακέραια τη μνήμη και μεταλαμπαδεύουν την παράδοση ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *