Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε απόγνωση οι γονείς του Δημοτικού σχολείου Λουτρού

Δημοσιεύτηκε

στις

96

Παράπονα και προβληματισμός για τη μεταφορά των μαθητών

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η απόφαση του Υπουργείου για τη μεταφορά των μικρών μαθητών με λεωφορεία. Η τροπολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη που ψηφίστηκε στη βουλή καταργεί τα ταξί για τους μαθητές της Α’βάθμιας σε σημεία απ΄ όπου διέρχεται λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει μαθητές της Β’βαθμιας. Αυτό για τους μαθητές της περιοχής μας σημαίνει ότι παιδιά ηλικίας 5,5 ετών θα πρέπει να μεταβαίνουν από πολύ νωρίς στηmetafora_mathiton.jpg1  στάση περιμένοντας λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει τους μαθητές στην πλατεία του Λουτρού με αποτέλεσμα να φτάνουν στο χώρο του σχολείου μισή ώρα νωρίτερα από το άνοιγμά του. Παράλογο επίσης είναι το γεγονός ότι οι μαθητές των μικρών τάξεων του δημοτικού που τελειώνουν στις 12.30μ.μ χρειάζεται να περιμένουν στην πλατεία του χωριού το λεωφορείο έως και μιάμιση ώρα χωρίς να τους παρέχεται καμία ασφάλεια κατά τη διάρκεια αυτής της αναμονής τους. Είναι αδιανόητο επίσης μαθητές τέτοιας ηλικίας να είναι στη στάση, τόση ώρα και σε δρόμο που είναι κοντά σε Εθνική Οδό. Επιπλέον, βγάζει τους γονείς εκτός προγράμματος, αποσπώντας τους από την εργασία τους, αφού χρειάζεται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στις στάσεις περιμένοντας να περάσει το λεωφορείο.
Με αφορμή αυτήν την απόφαση, σήμερα το πρωί , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λουτρού αποφάσισε να μην στείλει τα παιδιά στο σχολείο και παράλληλα οι ίδιοι παραβρέθηκαν συμβολικά στο προαύλιο του σχολείου για ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας. Να σημειωθεί εδώ, ότι οι μαθητές που μεταφέρονται στο Δημοτικό σχολείο Λουτρού αποτελούν τα 2/3 των μαθητών του.
Εν συνεχεία, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λουτρού επισκέφθηκαν το γραφείο του δημάρχου κ. Απόστολου Κοιμήση για να θέσουν το πρόβλημά τους σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών και την εξεύρεση μιας λύσης.
Απελπισμένοι οι γονείς έθιξαν το θέμα της αναμονής των παιδιών τους στις στάσεις, τους κινδύνους που υπάρχουν αλλά και την ασφάλεια της μεταφοράς τους με λεωφορείο, όπου επιβάλλεται να υπάρχει συνοδός. Γονέας, οδηγός λεωφορείου που παραβρέθηκε στη συνάντηση εξέφρασε την ανησυχία του ότι μπορεί να παρέχει την οδική ασφάλεια στους επιβαίνοντες μαθητές, αλλά όχι και τον έλεγχό τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς .
Ο δήμαρχοmetafora_mathiton.jpg2ς κατανοώντας πλήρως το πρόβλημα, απάντησε πως για την επίλυση του θέματος δεν είναι αρμόδια η δημοτική αρχή, ούτε η Περιφέρεια αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών. Σαν λύση προτείνεται να σταλθεί επιστολή πίεσης με υπογραφές των γονέων η οποία θα περιέχει τα προβλήματα και τη σπουδαιότητα άμεσης επίλυσής τους. Επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτό είναι πανελλαδικό. Τόνισε, πως όσες προσπάθειες είχαν γίνει κατά το παρελθόν για την ανάληψη της αρμοδιότητας αυτής στο Δήμο δεν ευδοκίμησαν. Υπέδειξε στους γονείς ότι τα προβλήματα που πρέπει να θέσουν μέσω της επιστολής στο Υπουργείο είναι:
Πρώτον, η ασφάλεια των μαθητών, η αναμονή τους, και τρίτον οι γονείς, που κύρια απασχόλησή τους είναι η γεωργοκτηνοτροφία, να χάνουν την παραγωγή τους συνοδεύοντας τα παιδιά τους στις στάσεις αναμένοντας μαζί τους το λεωφορείο.
Ο κ. Κοιμήσης υποσχέθηκε ότι θα γίνει μια προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου για να υπάρξουν συμπληρωματικές διαδικασίες για ταξί αν και δε βλέπει ότι θα υπάρξει άμεση λύση, ευελπιστεί όμως ότι στην πορεία θα λυθεί το πρόβλημα γιατί κρίνεται αρκετά σημαντικό.

 

 

 

 

Advertisement

 

 

  Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
4 Comments

4 Comments

  1. Εφημερίδα ο Ψύλλος

    21/09/2014 at 11:19

    Ανακριβές το ρεπορτάζ, να διασταυρωνουμε τις πηγές. Ο Σύλλογος δεν έκανε γενική συνέλευση και η πρωτοβουλία ήταν 2-3 μελών του συμβουλίου. πόρτα πόρτα πήραν τα σπίτια, μόνο την καμπάνα του χωριού δεν χτύπησαν. Το πρωί έλεγαν σε γονείς “που το πας το παιδί, για μάθημα;” Ο διευθυντής απείλησε με μηνύσεις. Και μια ερώτηση: εκπροσωπούν το σχολείο και τις ανάγκες των μαθητών ή απλώς κάνουν συμπαράσταση στους ταξιτζήδες;

  2. maistros

    21/09/2014 at 13:02

    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
    Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου συνεδρίασαν την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου Λουτρού. Στην πλειοψηφία των μελών ήταν γονείς που θίγονται από την παρούσα απόφαση. Όσο για το διευθυντή του σχολείου διαφωνεί με την παρούσα απόφαση του υπουργείου και έδωσε μάλιστα εγγράφως οδηγίες για το πώς πρέπει να μεταφερθούν οι μαθητές…… διαβάστε για ενημέρωση….

    Από σήμερα 19 Σεπτέμβριου δεν μεταφέρονται μαθητές με ταξί. Σε περίπτωση μεταφοράς με λεωφορείο θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τα εξής:
    Το λεωφορείο να είναι αποκλειστικά για μαθητές του δημοτικού διότι αφορά 30 μαθητές.
    Οι ώρες δεν συμβαδίζουν με το γυμνάσιο.
    Ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος και δεν θα χωρέσουν
    Το λεωφορείο των μαθητών του γυμνασίου πηγαίνει σε διαδρομή που δεν υπάρχει γυμνάσιο (Μπούκα) ενώ δεν υπάρχουν μαθητές δημοτικού καθώς λειτουργεί δημοτικό σχολείο.
    Είναι σίγουρο ότι οι μαθητές του δημοτικού θα ενοχλούνται από μαθητές γυμνασίου (χωρίς συνοδούς)
    Οι ώρες που θα πρέπει να μεταφέρονται με το λεωφορείο θα πρέπει να είναι
    Άφιξη στο σχολείο 8 αναχώρηση 12:20 και 13:15 ή 14:00
    Το σύνολο των χιλιομέτρων των διαδρομών αυτών είναι 48 (3χ16) χιλιόμετρα.

  3. Εφημερίδα ο Ψύλλος

    21/09/2014 at 13:49

    1. Υπήρχε ανακοίνωση στο χώρο του σχολείου? Οι περισσότεροι γονείς έμαθαν για την απόφαση του συλλόγου από το τηλέφωνο, το βράδυ της Πέμπτης.

    2. Πόσοι ήταν παρόντες στη συνάντηση του συλλόγου και των μελών, μπορούμε να ξέρουμε;

    3. Ο Σύλλογος γονέων μπορεί να παίρνει αποφάσεις για αποχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου?

    4. Αφού ο Δήμαρχος δήλωσε αναρμοδιότητα, ο Σύλλογος γιατί πήγε? καλές οι φωτογραφίες για το θεαθηναι…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *