Σαββατόβραδο με άρωμα γυναίκας στην Αμφιλοχία

Σαββατόβραδο με άρωμα γυναίκας στην Αμφιλοχία

Παραμονή της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας το Σάββατο 7 Μαρτίου και άρωμα γυναίκας πλημμύρισε την ατμόσφαιρα της Αμφιλοχίας. Πλήθος γυναικών ξεχύθηκε στα μαγαζιά της πόλης, για να «τιμήσει» τη γυναικεία φύση και να το γιορτάσει. Στα μαγαζιά που ήταν πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική έγινε το αδιαχώρητο με τις γυναίκες να κυριαρχούν, όπου ο χορός και το άφθονο κέφι έφτασαν στο αποκορύφωμά τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήταν ένα όμορφο βράδυ Σαββάτου με το γυναικείο φύλο να πρωτοστατεί δίνοντας το βροντερό «παρών».
Στις 8 Μαρτίου καθιερώθηκε η παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών ύστερα από την απεργία των εργατριών που εργάζονταν σε κλωστοϋφαντουργική εταιρία στη Νέα Υόρκη το 1857, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μείωση των ωρών εργασίας και εξίσωση μισθών αντρών και γυναικών. Η μορφή της εξέγερσης βάφτηκε με αίμα καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχτηκαν με άγριο τρόπο στις γυναίκες που διαδήλωναν. Επίσημα, θεσμοθετήθηκε το 1977 και από τότε γιορτάζεται παγκοσμίως με διάφορες μορφές.

amfiloxia amfiloxia.jpg1 amfiloxia.jpg2 amfiloxia.jpg3 amfiloxia.jpg4 amfiloxia.jpg5 amfiloxia.jpg6 amfiloxia.jpg7 amfiloxia.jpg8amfiloxia

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*