Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρονάλντο: Εκεί που οι άλλοι σταματούν, ο Κριστιάνο συνεχίζει

Δημοσιεύτηκε

στις

38

Επιμέλεια άρθρου: Αντιγόνη Ζαβιτσάνου

Η ηλικία φέρεται να είναι απλά ένας… αριθμός για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπου συνεχίζει στα 36 του να σκοράρει συνεχώς. Δεν πρόλαβε να πατήσει καλά-καλά το πόδι του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε να… γράφει. Δύο γκολ στην πρεμιέρα του στο αγγλικό πρωτάθλημα απέναντι στη Νιούκαστλ. Ακόμη ένα στο Champions League στο εκτός έδρας ματς με τη Γιουνγκ Μπόις.

Ρεκόρ με το τσουβάλι ο Κριστιάνο!
Είχε πει με τον ερχομό του, ότι επανήλθε στους αγαπημένους του «κόκκινους διαβόλους» για να γράψει ιστορία και φρόντισε να κρατησει την υπόσχεση του με το… καλημέρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Νιούκαστλ έγινε σε ηλικία 36 χρόνων, ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για την ομάδα του Σόλσκιερ, μετά τον Ράιαν Γκιγκς τον Φεβρουάριο του 2013. Επίσης, ο Ρονάλντο έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει δύο γκολ στην Premier League, μετά τον Γκρέιαμ Αλεξάντερ της Μπάρνσλεϊ με αντίπαλο την Χαλ, τον Απρίλιο του 2010, σε ηλικία 38 χρονών.


Παράλληλα, σκοράροντας στο 13ο λεπτό κόντρα στην Γιούνγκ Μπόις, ο Κριστιάνο πέτυχε το πρώτο γκολ της χρονιάς στο φετινό Champions League. Μάλιστα, η Γιούνγκ Μπόις έγινε η 36η ομάδα κόντρα στην οποία ο Πορτογάλος βρίσκει δίχτυα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Έτσι, ο Κριστιάνο καταφέρνει να ανοίξει λογαριασμό στα «αστέρια» για 17η σεζόν. Κάτι που αποτελεί μοναδικό επίτευγμα!

https://twitter.com/GoatCF/status/1404871286556401666?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1404871286556401666%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportreview.gr%2F%3Fp%3D20494

 

Advertisement

Δεν περιμέναμε ωστόσο αυτές τις δύο αναμετρήσεις που έχει δώσει φέτος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να καταλάβουμε πως ο Ρονάλντο είναι μια μηχανή που σκοράρει ασταμάτητα. Ο Πορτογάλος αστέρας έχει 677 γκολ σε συλλογικό επίπεδο και 111 με την Εθνική Πορτογαλίας, που αποτελεί και ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο. 450 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 121 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 101 με τη Γιουβέντους και 5 με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 135 τέρματα και δεύτερος σε κατακτήσεις με 5 τρόπαια. 311 γκολ στη La Liga σε 292 παιχνίδια. 86 σε 197 στην Premier League και 81 σε 98 στη Serie A.
Αριθμοί που… ζαλίζουν, ωστόσο δεν είναι τυχαίο! Ο τρίτος τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ, Λι Γκραντ, αποκάλυψε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήδη δίνει το καλό παράδειγμα στην ομάδα και εντός αλλά και εκτός γηπέδων.

YouTube player

«Όταν τελειώνουμε το δείπνο στο ξενοδοχείο, έχουμε τη δυνατότητα να φάμε ένα γλυκό. Την Παρασκευή κανένας δεν άγγιξε το γλυκό. Όλοι παρακολουθούσαν τον Ρονάλντο και το πιάτο του. Τι είχε το πιάτο του; Είχε κινόα με αβοκάντο και δύο βραστά αυγά. Ο άνθρωπος αυτός είναι σε τρομερή κατάσταση» ανέφερε ο τερματοφύλακας των Κόκκινων Διαβόλων, επαληθεύοντας έτσι τα όσα λέγονται συνεχώς για τον Ρονάλντο.Ο Πορτογάλος είναι γνωστός για τις υγιεινές διατροφικές του επιλογές και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που στα 36 του χρόνια διατηρεί ένα σώμα που θα ζήλευαν όλοι. Για τον Ρονάλντο η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Ένας αριθμός, που δεν καθορίζει κανέναν άνθρωπο, ούτε αποτελεί την αρχή ή το τέλος του. Πολλές είναι και οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που άφησαν εποχή, αλλά στα 36 τους δεν συνέχισαν να σκοράρουν όπως κάνει, ακόμα ο Κριστιάνο.
Ο Ζιντάν, το «φαινόμενο» – Ρονάλντο, Κακά και ο «μάγος» της μπάλας – Ροναλντίνιο, είναι τα τρανά παραδείγματα της ιστορίας που «κρέμασαν» τα παπούτσια τους στα 36.
Ταυτόχρονα με αυτό, έρχεται και η στιγμή που ο φίλαθλος «σπάει» μέσα του, γιατί με το ίνδαλμά του, σταματά και μία εποχή στην οποία γενιές και γενιές μεγάλωσαν, μάλωσαν, έπαιξαν με τους φίλους τους στο γηπεδάκι της γειτονιάς, μιμούμενοι τους αγαπημένους τους θρύλους.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο Ρονάλντο θα οδηγήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης. Ωστόσο, η παρουσία του και μόνο στην ομάδα αρκεί για να ανεβάσει τις πιθανότητες. Ποτέ δεν ξέρεις με τον Ρονάλντο…

  Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *