Πώς θα γίνει η εκκαθάριση των 300.000 εκκρεμών συντάξεων

Πώς θα γίνει η εκκαθάριση των 300.000 εκκρεμών συντάξεων

 

Τεχνοκράτης από τον ιδιωτικό τομέα, που θα προσεγγίσει με business ματιά το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, θα είναι ο project manager που θα αναλάβει να ξεμπλοκάρει τις εκκρεμότητες απονομής στον ΕΦΚΑ, οι οποίες έχουν ξεπεράσει πλέον τις 300.000.
Ο νέος μάνατζερ θα προτείνει λειτουργικές βελτιώσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός έκδοσης των συντάξεων. Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είχε αναθέσει σε εξωτερικούς μάνατζερ και το πρόβλημα της ΔΕΗ, βλέπει ήδη υποψηφίους που θα συνεργαστούν με τον ΕΦΚΑ. Το μοντέλο των συμβούλων Διοίκησης (project managers) που έρχονται συνήθως από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να συνδράμουν το Δημόσιο στην επιτάχυνση υλοποίησης κρίσιμων έργων είναι γνωστή μέθοδος στον νέο υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, καθώς έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν στην υλοποίηση μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, στην επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων και στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων.
Ο νέος project manager θα πλαισιώνεται από τη δική του ομάδα και θα κληθεί να συνεργαστεί με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ στο εξαιρετικά δύσκολο όσο και κρίσιμο πολιτικά εγχείρημα της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων. Σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ θα καταρτιστεί ειδικό σχέδιο με πρόσθετα μέτρα και αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για επιτυχία του στόχου, που δεν είναι άλλος από την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων εντός του 2021. Σύμφωνα με τα Νέα βάρος θα δοθεί στις συντάξεις που έχουν καθυστερήσει περισσότερο, καθώς εκκρεμούν αιτήσεις από το 2017, ακόμα και κάποιες από το 2016. Συνολικά εκκρεμούν περί τις 173.000 κύριες συντάξεις και 120.000 επικουρικές, ενώ στην αναμονή είναι και περίπου 60.000 συνταξιούχοι που δικαιούνται εφάπαξ βοήθημα.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*