Πως τα προϊόντα SFETA στην Αμφιλοχία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κέρδισαν τη θέση τους στο τραπέζι μας

Πως τα προϊόντα SFETA στην Αμφιλοχία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κέρδισαν τη θέση τους στο τραπέζι μας

Τα κτήματα «ΣΦΕΤΑ» βρίσκονται στον εύφορο κάμπο της Μπούκας, είναι μία αγροτική έκταση 30 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης. Πρόκειται για μια καθετοποιημένη μονάδα με ετήσια παραγωγή που περιλαμβάνει κηπευτικά εποχής δίνοντας βάση σε πολλές ντόπιες ποικιλίες, όπως ντομάτες, πατάτες, μελιτζάνες, Αγγουράκια, κολοκυθάκια, πιπεριές, φυλλώδη λαχανικά όπως μαρούλι, λάχανα, ρόκα, επιτραπέζια φρούτα, καρπούζι, πεπόνι, εσπεριδοειδή κ.α.

Κάποια από αυτά καλλιεργούνται εντός θερμοκηπίων και άλλα υπαίθρια. Η συγκομιδή γίνεται καθημερινά και μεταφέρονται φρέσκα στο κατάστημα στην Αμφιλοχία. Το πλεόνασμα των προϊόντων αυτών, προωθούνται σε συνεταιρισμούς του Αγρινίου και της Πρέβεζας και μέσω αυτών διανέμονται σε καταστήματα της περιοχής μας.
Το κτήμα λειτουργεί από το 2016 με δυναμικές καλλιέργειες όπου η θρέψη των φυτών βασίζεται στην κοπριά που περιέχει μεγάλο ποσοστό από οργανικά υλικά και θρεπτικά στοιχεία απαραίτητα για τα φυτά και τους καρπούς τους.
Και μην ξεχνάμε, η κατανάλωση λαχανικών έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, αποτελώντας μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
Με διατροφή πλούσια σε λαχανικά ο οργανισμός μας θωρακίζεται με άφθονα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που δρουν προστατευτικά ενάντια σε ιούς και ασθένειες. Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συνεισφέρουν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, χαρίζουν ισορροπημένη διατροφή, για υγεία ευεξία και ομορφιά!
Καλή σας όρεξη!!!

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*