ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αμπελάκι Αμφιλοχίας

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαρτίου στην Αμφιλοχία, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στο ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή Αμπελάκι.

Η φωτιά, η οποία εκτιμάται ότι προκλήθηκε από εμπρησμό, αποτέφρωσε περίπου 3 στρέμματα δασικής γης πριν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκαν άμεσα, με επίγειες μονάδες να σπεύδουν στο σημείο και να επιχειρούν για τον περιορισμό της φωτιάς, αποτρέποντας την εξάπλωσή της σε μεγαλύτερη έκταση. Η έγκαιρη ανταπόκριση και ο συντονισμός των πυροσβεστών συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή αντιμετώπιση της κατάστασης.
Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα αίτια της πυρκαγιάς, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ενδεχόμενο εμπρησμού. Ειδικό κλιμάκιο διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινη αμέλεια ή εσκεμμένη ενέργεια.