Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 Teachers4Europe

Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 Teachers4Europe

Συμμετοχή μαθητών του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Πατρών στην προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δεκεμβρίου 2020
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματοςErasmus+ KA3 “Teachers4Europe: settinganAgora for DemocraticCulture” (T4E) διοργανώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2020 ψηφιακή προσομοίωση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Πατρών θα εκπροσωπηθεί από τις μαθήτριες και τους μαθητές: Φίλιππος Αντωνόπουλος, Χρήστος Γαλάνης, Ελένη Μελιτσοπούλου και Αφροδίτη-Χαρά Παπαχριστοπούλου. Υπεύθυνοι καθηγητές για το πρόγραμμα Teachers4Europe είναι ο κ. Γ. Παπατσίμπας και η κ. Σ. Κλαυδιανού, ενώ πρεσβευτής της δράσηςT4Eείναι ο κ. Γ. Γιωτόπουλος.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα https://teachers4europe.eu/elτο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 “Teachers4Europe: settinganAgora for DemocraticCulture” (T4E) στοχεύει πολλές προκλήσεις με τον ίδιο τρόπο. Κάνει χρήση της εκπαίδευσης ως μέσω για την προώθηση αρχών και αξιών που περιλαμβάνονται στην δημοκρατική κουλτούρα της ΕΕ, η οποία μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη εκτίμηση της ΕΕ ως οντότητας που λειτουργεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα υπέρ όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους; Οι Teachers4Europe (T4E) θα ενεργήσουν ως εμπνευσμένοι κοινωνοί και πολιτιστικοί παράγοντες που θα διαδώσουν τις ευρωπαϊκές αξίες στου συναδέλφους τους, τους νέους καθώς και στην κοινωνία. Επιπλέον, θα προωθήσουν έναν διάλογο σε επίπεδο κοινωνίας και πολιτικών και θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση συνεργιών και στη βελτίωση της ποιότητας της κατάρτισης και της μάθησης μέσω της γνώσης για την Ευρώπη και τις αξίες της, ιδίως στον τομέα του Δημοκρατικού Πολιτισμού.
Το έργο T4E στοχεύει στη δημιουργία ενός διασυνοριακού, βιώσιμου και μακροχρόνιου δικτύου εκπαιδευτικών, το οποίο θα προάγει τις κοινωνικές και πολιτικές ικανότητες των μαθητών και θα υποστηρίζει τις δημοκρατικές αξίες, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τη διαπολιτισμική κατανόηση και την κυριότητα αυτών.
Η επίσημη ιστοσελίδα όπου θα λάβει χώρα η ψηφιακή προσομοίωση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η εξής: https://teachers4europe.eu/simulation/

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*