Πρόγραμμα σίτισης και υγιεινής διατροφής εξασφάλισε το Γυμνάσιο Λουτρού

Πρόγραμμα σίτισης και υγιεινής διατροφής εξασφάλισε το Γυμνάσιο Λουτρού

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λουτρού εξασφάλισαν το υγιεινό κολατσιό τους

Μετά από ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων και της διευθύντριας του σχολείου κ. Τσόμπου Λαμπρινής εγκρίθηκε η συμμετοχή του Γυμνασίου Λουτρού στο πρόγραμμα “Σίτισης και υγιεινής διατροφής μαθητών” που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ιατρικής PROLEPSIS με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Έτσι κάθε μέρα στο σχολείο θα δίνεται δωρεάν σε κάθε μαθητή ανεξαρτήτως απ’ την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του ένα μικρό, υγιεινό και ποιοτικό γεύμα σχεδιασμένο με βάση της αρχές της υγιεινής διατροφής. Το γεύμα περιλαμβάνει αρτοσκευάσματα με τυρί, λαχανικά, γαλοπούλα ή κοτόπουλο, κουλούρι Θεσσαλονίκης, κριτσίνια, σταφιδόψωμο, σπανακόπιτα (ή άλλη πίτα με λαχανικά) με ελαιόλαδο, φρέσκια φρούτα εποχής καθημερινά, γάλα, λευκό χαμηλών λιπαρών ή γιαούρτι 3 φορές την εβδομάδα.
Παράλληλα ενημερώνονται οι μαθητές και οι γονείς τους για την υγιεινή διατροφή ώστε να ενδυναμωθούν σωστές διατροφικές συνήθειες.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ανταποκρίθηκε άμεσα στο πρόβλημα της διανομής των μικρογευμάτων και κάθε μέρα τα μέλη του αναλαμβάνουν τον έλεγχο, την τακτοποίηση και τη διανομή του φαγητού στο σύνολο σχεδόν των μαθητών του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*