Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την φονική ληστεία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την φονική ληστεία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πριν λίγο οι τρεις κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για την φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο. Οι τρεις άνδρες δεν έπεισαν την ανακρίτρια Αγρινίου με την απολογία τους και ζητήθηκε η προφυλάκισή τους.

 

Οι κατηγορούμενοι από την αρχή της παρουσίας τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία κατά συρροή, από την οποία προήλθε θάνατος.
Σήμερα κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες και πέντε μάρτυρες υπεράσπισης. Οι τρεις από αυτούς ανέφεραν πως οι κατηγορούμενοι έχουν άλλοθι και δεν μπορούν να πιστέψουν πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έκαναν ένα τέτοιο έγκλημα. Υποστήριξαν σύμφωνα με πληροφορίες πως οι φερόμενοι δράστες, βρίσκονταν αλλού την ώρα της ληστείας.
Ανακριτής και Εισαγγελέας όμως έκριναν προφυλακιστέους και τους τρεις κατηγορούμενους. Υπενθυμίζεται πως οι απολογίες τους ήταν διαδοχικές και ολοκληρώθηκαν έπειτα από αρκετές ώρες το απόγευμα της Τρίτης (19/01).
Στην Ασφάλεια Αγρινίου αναμένουν παράλληλα και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Κασοκεράκη, δικηγόρο των δύο αδερφών κατηγορουμένων, η προφυλάκιση των τριών δε σημαίνει ότι είναι ένοχοι.
«Αποδομήσαμε πλήρως την κατάθεση που έδωσε η παθούσα», σημείωσε ο συνήγορος, ενώ αναφέρθηκε και στην ηλικία της ηλικιωμένης και «το κατά πόσο είναι σε θέση να αναγνωρίσει με αξιοπιστία και σοβαρότητα πρόσωπα και πράγματα».

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*