Connect with us

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε

στις

39

 

Του Γρηγόρη Γ. Βαρελά*

Τον τελευταίο καιρό γίνονται πολλές συζητήσεις, άκαιρα και άκριτα όπως συνήθως, αναφορικά με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όμως, ο αναφερόμενος ως περισσότερο πιθανός, κ. Φώτης Κουβέλης, δεν είναι νομίζω ο καταλληλότερος. Και τούτο, γιατί έχει αποτύχει, τόσο ως πρόεδρος του κόμματός του, όσο και στην κυβερνητική συνεργασία του με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο.
Μαζί με τον κ. Ρουπακιώτη έφερναν συνεχώς κωλύματα στην Κυβέρνηση, προπάντων αναφορικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, λόγω κυρίως εκείνου των δικηγόρων. Μέχρι που τα εγκατέλειψαν, αδικαιολόγητα και απαράδεκτα, ενώ η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Το χειρότερο δε, είναι δέσμιος της συνδικαλιστικής πολιτικής του και της δικηγορικής του ρητορικής, που δεν συνάδουν με το εν λόγω ύπατο αξίωμα και μάλιστα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχω τη γνώμη ότι, σε αυτή την επικίνδυνα κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, καταλληλότερος όλων για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Ειλικρινής, τίμιος, δίκαιος, εργατικός, άξιος και αποτελεσματικός.
Αγωνίσθηκε και αγωνίζεται με σύνεση και επιτυχία, επί πολλά χρόνια, τόσο για τον περιορισμό της διαφθοράς που μαστίζει τη χώρα, όσο και για αξιοκρατία στον καταλυτικό τομέα της δημόσιας διοίκησης.
Η εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει ασφαλώς την απόφασή μας για ριζική αλλαγή νοοτροπίας και πορείας, όπως απαιτούν οι περιστάσεις και θα έχει θετική απήχηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ιδίως δε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μόνο πρόβλημα είναι ίσως η εξεύρεση κατάλληλου αντικαταστάτη του.
Η προτεινόμενη λύση για εκλογή άξιου, μη πολιτικού προσώπου, είναι επίσης μία θαυμάσια ευκαιρία για τα πολιτικά κόμματα, να ξεφύγουν από τις όποιες κομματικές δεσμεύσεις τους, με την ανωτερότητα που επιβάλλει το καθήκον στην κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία.
Γρηγόρης Γ. Βαρελάς
Οικονομολόγος Πρώην Διευθυντής Ε. Τ. Ε.
Φλωρίνης 36
Θρακομακεδόνες Αττικής
Τ.Κ. 136-76
Τηλ. – FAX: 210-2431485

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *