“Πρεμιέρα” στην εστίαση – Υποτονική η κίνηση  Αμφιλοχία

“Πρεμιέρα” στην εστίαση – Υποτονική η κίνηση Αμφιλοχία

“Πρεμιέρα” σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα για την εστίαση έπειτα από ένα “λουκέτο” έξι μηνών. Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και χωρίς μουσική, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν κωδικό 6 με sms στο 13033 για να μπορέσουν να μετακινηθούν.
Στην Αμφιλοχία η κίνηση από το πρωί είναι υποτονική σε καφέ και εστιατόρια, παρότι υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη λόγω του Πάσχα αλλά και την αυξημένη κίνηση στο δρόμο Αμφιλοχίας – Βόνιτσας. Στις εξαιρέσεις πάντως, υπάρχουν καταστήματα που έχουν κρατήσεις sold-out για σήμερα και αύριο από την περασμένη εβδομάδα.
Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 10:45 το βράδυ, καθώς από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 23:00. Αυστηρές θα είναι οι κυρώσεις για μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας, των ορίων πελατών και μη τήρηση κανόνων υγιεινής κ.α.

Κυρώσεις
1. Μη τήρηση των κανόνων αναστολής λειτουργίας ορίων πελατών, τήρησης κανόνων υγιεινής και απολύμανσης, ορίου ατόμων, απαγόρευσης μουσικής.
Για επιχειρήσεις έως 20 τμ
1η παράβαση – Διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 μέρες
2η παράβαση – Διοικητικό πρόστιμο 4.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 30 μέρες
3η παράβαση – αν γίνει εντός 3 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 30 μέρες, αν γίνει εντός 6 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες.

Για επιχειρήσεις άνω των 20τμ έως 100 τμ
1η παράβαση – το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 3.000 ευρώ, 25%-50% 5.000 ευρώ, 50%-75% 7.000, μεγαλύτερο του 75% 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες.
2η παράβαση – το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 10.000 ευρώ, 25%-50% 15.000 ευρώ, 50%-75% 20.000, μεγαλύτερο του 75% 30.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 μέρες.
3η παράβαση – αν γίνει εντός 3 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 30 μέρες, αν γίνει εντός 6 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες.
Για επιχειρήσεις άνω των 100 τμ και έως 300 τμ
1η παράβαση – το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 10.000 ευρώ, 25%-50% 11.000 ευρώ, 50%-75% 13.000, μεγαλύτερο του 75% 15.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες.
2η παράβαση – το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 15.000 ευρώ, 25%-50% 25.000 ευρώ, 50%-75% 35.000, μεγαλύτερο του 75% 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 μέρες.
3η παράβαση – αν γίνει εντός 3 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 30 μέρες, αν γίνει εντός 6 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες.
Για επιχειρήσεις άνω των 300 τμ
1η παράβαση – το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 15.000 ευρώ, 25%-50% 20.000 ευρώ, 50%-75% 25.000, μεγαλύτερο του 75% 30.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες.
2η παράβαση – το διοικητικό πρόστιμο κλιμακώνεται αναλόγως του ποσοστού υπέρβασης των ορίων: 1%-25% 30.000 ευρώ, 25%-50% 35.000 ευρώ, 50%-75% 40.000, μεγαλύτερο του 75% 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 μέρες.
3η παράβαση – αν γίνει εντός 3 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 30 μέρες, αν γίνει εντός 6 μηνών από την αρχική, αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες.
2. Υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας, διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.
3. Παραμονή πελατών (η αναμονή για την παραλαβή επιτρέπεται) σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους ευθύνης επιχειρήσεων, διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο (ΟΕ, ΕΠΕ, κτλ) και αναστολή λειτουργίας 15 μέρες (και 300 ευρώ ανά πελάτη).
4. Μη τήρηση αναστολής λειτουργίας επιχείρησης επιβάλλεται πρόστιμο στις επιχειρήσεις/νομικά πρόσωπα (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, κτλ) 5.000 ευρώ ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των χώρων 3.000 ευρώ.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*