Πολύ σκληροί κακοποιοί οι πελάτες του κυκλώματος με τα πλαστά διαβατήρια – Η δολοφονία στη Νίκαια και τα ναρκωτικά

Πολύ σκληροί κακοποιοί οι πελάτες του κυκλώματος με τα πλαστά διαβατήρια – Η δολοφονία στη Νίκαια και τα ναρκωτικά

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του κυκλώματος με τα πλαστά διαβατήρια, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πελάτες του μεγάλου αυτού κυκλώματος ήταν, μεταξύ άλλων, και πολύ σκληροί κακοποιοί αλβανικής καταγωγής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πελάτης ήταν ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου στη Νίκαια, που δολοφονήθηκε στις 16 Νοεμβρίου. Το θύμα είχε πάρει πλαστή ταυτότητα από το κύκλωμα, με το όνομα “Στέργιος Μαζμεβίδης”.
Επίσης, στο κύκλωμα αυτό είχε προσφύγει και ένας ακόμη Αλβανός κακοποιός, με ερυθρά αγγελία σύλληψης από την Interpol για δολοφονίες. Πελάτες ήταν, επιπλέον, και οκτώ κακοποιοί αλβανικής καταγωγής, που είχαν συλληφθεί σε χώρες του εξωτερικού για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια: Δίωξη για 17 αδικήματα σε βάρος των 20 συλληφθέντων
Νωρίτερα σήμερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για 17 αδικήματα σε βάρος των 20 ατόμων, που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία πραγματοποιούσε με το “αζημίωτο” παράνομες ελληνοποιήσεις.
Συγκεκριμένα από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στους 20 συλληφθέντες από την ΕΛ.ΑΣ ασκήθηκε, κατά περίπτωση, ποινική δίωξη για:
Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπάλληλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδής βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών, ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*