Πολιτικά UFOS!

Πολιτικά UFOS!

Αναπάντητα έχουν παραμείνει τα ερωτήματα του ανθρώπινου γένους για την ύπαρξη ή μη εξωγήινης ζωής στο διάστημα. Τι κι αν κατασκεύασαν τηλεσκόπια με απίστευτες δυνατότητες παρατήρησης του συμπαντικού χώρου, τι κι αν έστελναν ασύλληπτων ικανοτήτων μηχανές στους πλανήτες για συλλογή πληροφοριών. Η απάντηση εξακολουθεί να είναι αρνητική προς το παρόν. Ουδέν ίχνος εξωγήινης ζωής δεν ανιχνεύτηκε στο σύμπαν. Προφανώς οι επιστήμονες της NASA παρ΄ ότι άνθρωποι υψηλής νοημοσύνης αγνοούν την ταυτότητα των Ελλήνων πολιτικών. Διότι αν δεν τους αγνοούσαν, θα γνώριζαν ότι πρόκειται για είδος μοναδικό που δεν ενδημεί στη μορφή αυτή σε άλλο σημείο του πλανήτη.
Πρόκειται λοιπόν για ένα εξωγήινο είδος suis generis αλλά ταυτόχρονα ενδημικό στη χώρα μας που δεν πρέπει να απαντά σε οποιοδήποτε του άπειρου σύμπαντος. Ωστόσο τα χαρακτηριστικά τους είναι ανθρωπόμορφα. Οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν σε πολιτικά τζάκια, τουτέστιν κληρονομούν από παππούδες ,πατεράδες, μπαρμπάδες στρατιές ψηφοφόρων.
Συχνά το όνομά τους αφήνει μεγάλο γδούπο. Δύσκολο να τους αγνοήσουν οι Έλληνες. Προς επίρρωση του πολιτικού τους προφίλ επιδιώκουν σπουδές εις την Εσπερίαν. Όσο πιο ηχηρό το όνομα του πανεπιστημίου όπου φοίτησαν, τόσο μεγαλύτερος ο αντίκτυπος στη συνείδηση των ψηφοφόρων. Οξφόρδη, Χάρβαντ, ΜΙΤ καθηλώνουν την προσοχή των ψηφοφόρων και απογειώνουν τον θαυμασμό τους. Σπουδές σε περίφημα πανεπιστήμια ισούνται με ικανούς πολιτικούς άρα με αθρόα συσσώρευση ψήφων.
Βέβαια, τα λεφτά της οικογένειας είναι αυτά που εξασφαλίζουν πανεπιστημιακούς τίτλους,ο Έλληνας όμως αρέσκεται στο να θαυμάζει τους φελλούς, να εντυπωσιάζεται από άδειους τενεκέδες με επίχρυσο περίβλημα, αιχμαλωτίζεται από τη μαγική επίδραση που ασκούν οι τίτλοι. Ύστερα είναι και κείνο τo clean cut σοβαροφανές προφίλ. Καλοραμμένα κουστούμια ,φρεσκοξυρισμένα μουτράκια, καλοχτενισμένα μαλλιά. Γάμος και παιδιά σε πρώτο φόντο σε συνεντεύξεις και σε social medias καθώς πρέπει το προφίλ τους να ταιριάξει με το προφίλ του μέσου Έλληνα ώστε να ταυτιστεί μαζί τους.
Μετά είναι και τα κανάλια και ο τύπος, εξωνημένοι σύμμαχοί τους που φροντίζουν να προβάλλουν όσα πρέπει ώστε να μη διαρραγεί το ακέραιο προφίλ του Έλληνα πολιτικού. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν εργαστεί ποτέ αποσιωπάται επιμελώς. Όπως επιμελώς αποκρύπτεπται ότι είναι διορισμένοι σε θέσεις του δημόσιου τομέα γιατί καλή η πολιτική αλλά και ένας μισθουλάκος από το δημόσιο απαραίτητος για τα βασικά τους έξοδα, για τη φουκαριάρα την οικογένειά τους, για να τη ζήσουν.
Βάλε και τις ατέλειες σε τηλέφωνα,μετακινήσεις ,φόρους,βάλε και τα παράλογα επιδόματα για την κάλυψη των εξόδων τους,τι προκύπτει;
Ότι οι πολιτιικοί μας έχουν πολυέξοδη ζωή , ίσα που τα βγάζουν πέρα και χρειάζονται διευκολύνσεις. Θυμηθείτε τον καημένο τον Μιχάλη τον Λιάπη, τον καταγόμενο από το γνωστό τζάκι των Καραμανλήδων που κυκλοφορούσε δυο χρόνια με πλαστές πινακίδες για να μην πληρώνει τέλη κυκλοφορίας .Φυσικά, ελάχιστες από τις ομολογουμένως σοκαριστικές για εμάς πληρφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Πόσοι άραγε από αυτούς τους πολιτικούς γνωρίζει τι εστί φτώχια; Ποιος ξέρει την τιμή του ψωμιού και του γάλακτος; Ποιος έχει φτάσει σε σημείο να έρθει πανί με πανί; να αναγκαστεί να πάρει δανεικά; να χάσει τη δουλειά του και να ζει με το ταμείο της ανεργίας; ΚΑΝΕΙΣ! ΠΟΤΕ!
Οι άνθρωποι αυτοί δεν βγήκαν από τη σάρκα του λαού. Αντιθέτως γεννήθηκαν σαν σάρκωμα κακόηθες στο πετσί της ελληνικής κοινωνίας και την αφαιμάσσουν.
Η ευθιξία είναι μια λέξη απούσα από το λεξιλόγιο τους. Κανείς τους δεν ανέλαβε ποτέ οποιαδήποτε ευθύνη, όχι άλλων , αλλά από αυτές που τους αναλογούσαν.Γιατί η ευθύνη προυποθέτει φιλότιμο και το φιλότιμο δεν γεννιέται και δεν ευδοκιμεί σε ανθρώπους που ζουν εκτός κοινωνίας,που βρίσκονται εκτός πραγμτικότητας, που διαθέτουν εαυτόν μόνο υπέρ εαυτού.
Είναι πράγματι ο Έλληνας πολιτικό ον ενδημικό αλλά ταυτόχρονα εξωγήινο, ένας εισβολέας που με εχθρική διάθεση προσαρμόστηκε σε ένα ενδιαίτημα , έτοιμο να το αποστεγνώσει από τους χυμούς που το κρατούν υγιές και θαλερό. Και γιατί άλλωστε να μην κυριαρχήσει σε ένα περιβάλλον που δεν του αντιστάθηκε. Ο Έλληνας πολίτης έγινε το πειθήνιο σκυλάκι τους που υπακούει πρόθυμα σε κάθε τους πρόσταγμα.
Οι περιπέτειες με UFO στο σινεμά δεν κοστίζουν , ίσα ίσα 5 με 6 ευρώ. Οι περιπέτειες όμως με άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα σε πραγματικό χρόνο σε υπαρκτές κοινωνίες εγκυμονούν τον κίνδυνο της δημιουργίας αποικιών των ξενιστών. Οι διαφημιστικές καμπάνιες δηλώνουν : Το κάπνισμα σκοτώνει , η ζώνη σώζει ζωές. Ποτέ όμως πουθενά δεν διατυπώθηκε με ανησυχία χτυπώντας το συναγερμό ότι οι πολιτικοί παρασιτούν. Και γιατί άλλωστε να μην παρασιτεί; Ο παρασιτισμός στην Ελλάδα έγινε επάγγελμα και μάλιστα προσοδοφόρο. Η εξυγίανση από τα παράσιτα θεωρείται περιττή, καθίσταται ίσως αδύνατη.
Μα πώς συνηθίσαμε έτσι; Ξένοι στη δική μας γη;

Έντυπη έκδοση 269

Share

2 Σχόλια

 1. ΚΑΝΑΡΗΣ says:

  Η γραφή ΣΠΟΥΔΑΙΑ !!!!
  Η διαπίστωση ΚΟΙΝΟΤΥΠΗ…
  Περιγράφεται-με λίγα λόγια-ένα…..ΑΛΛΙΕΝ αποκρουστικότερο κι απο εκείνα του σινεμά με την προσθήκη οτι τούτο είναι ολοζώντανο! !!!!!!
  Ούτε με ξόρκια λεκτικά ούτε με κάθε λογής φλιτάρισμα εξολοθρεύεται..
  Θέλει το χρόνο του και τις καινούργιες γενιές που θα το
  Ξεπεστρεψουν..
  Επαναλαμβάνω,
  Η γραφή σπουδαία!!!

 2. Δήμος Μητσοκάλης says:

  Οι πολιτικοί δεν πέφτουν από τους ουρανούς, δεν ξεφυτρώνουν σε εύφορα λιβάδια, δεν είναι ελέω θεού.
  Οι πολιτικοί εκλέγονται από τους πολίτες,
  Ακόμα και αν, υποθετικά, μια θανατηφόρα αρρώστια χτύπαγε μόνο τους πολιτικούς και τους αφάνιζε όλους, εκλεγμένους αλλά και μη εκλεγμένους, απλά υποψήφιους, στις επόμενες εκλογές πάλι τέτοιους πολιτικούς θα εκλέγαμε .
  Όπως λέει και η γνωστή παροιμία :” αυτή η κατσίκα αυτό το γάλα βγάζει”
  Αν θέλουμε ποιότητα στην πολιτική , πρέπει να ανεβάσουμε την ποιότητα των πολιτών μας.
  Και αυτό γίνεται με τρία πράγματα :
  Παιδεία, παιδεία και παιδεία!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*