Παρουσίαση στην Αμφιλοχία της ανθολογίας του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ποίησης από τη Βιβλιοθήκη Σπάρτου

Παρουσίαση στην Αμφιλοχία της ανθολογίας του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ποίησης από τη Βιβλιοθήκη Σπάρτου

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας η παρουσίαση της ανθολογίας του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ποίησης που διοργάνωσε η βιβλιοθήκη Σπάρτου. Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος της βιβλιοθήκης Σπάρτου κ. Γεράσιμος Νικολέτος ο οποίος αφού απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό, αναφέρθηκε στην σημαντική προσπάθεια της Βιβλιοθήκης Σπάρτου για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκε η κ. Σοφία Ανδρίκουλα Αντιδήμαρχος πολιτιστικών του δήμου, η οποία ανοίγοντας την εκδήλωση μεταξύ άλλων τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ελπίδα για τα πολιτιστικάδρώμεναυψηλήςποιότηταςπου μπορούν να λάβουνχώρα και σε τόπουςαπομακρυσμένουςαπό τα κέντρα των εξελίξεων, αρκεί να υπάρχει αγάπη και μεράκι. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο πατέρας ιερέας Οδυσσέας Κυρόσιμος, ο αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Κατσαντάς, και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Τσούκας,.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κώστας Γεννάτος, την παρουσίαση της ανθολογίας επιμελήθηκε και παρουσίασε η κ. Λευκοθέα Κακαρούνα, φιλόλογος.Ποιήματα απήγγειλαν ο κ. Τηλέμαχος Καραϊσκάκης και η κ. Δήμητρα Γκέκα. Την παρουσίαση συνόδεψαν με τη μουσική τους οι Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο , φωνή) και ο Θωμάς Δημητρακόπουλος (κιθάρα, φωνή).
Η φετινή έκδοση περιέχει 65 ποιήματα που χωρίζονται σε 3 κεφάλαια, τα οποία ξεκινούν με τα ποιήματα των βραβευθέντων, έπονται τα ποιήματα που πήραν επαίνους και τέλος η ανθολογία κλείνει με 40 ποιήματα των τιμηθέντων του διαγωνισμού.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν τα ποιήματα των τριών πρώτων βραβευθέντων του διαγωνισμού και έπειτα παρουσιάστηκαν αυτά των επαινεθέντων. Στην παρουσίαση της ανθολογίας διαβάστηκαν αποσπάσματα στίχων από ποιήματα της ανθολογίας και έγινε αναφορά στα θέματα και στο περιεχόμενο των ποιημάτων καθώς και στη σπουδαιότητα της προσπάθειας της Βιβλιοθήκης Σπάρτου. Η κ. Κακαρούνα Λευκοθέα επισήμανε ότι είναι αρκετά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η βιβλιοθήκη Σπάρτου δέχτηκε εκατοντάδες ποιήματα από κάθε γωνιά της χώρας. Αυτό δίνει το έναυσμα σε νέους ανθρώπους πανελλαδικώς να δημιουργήσουν και να στείλουν ποιήματα και κατ’ επέκταση να τους γνωρίσουμε μέσα από αυτά. Το σημαντικότερο όμως είναι να αντιληφθούμε ότι όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι και ευαίσθητοι άνθρωποι, η ποίηση θα κυλάει ακατάπαυστα και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να αφυπνιζόμαστε, να ελπίζουμε και να προοδεύουμε.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*