Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στην Αμφιλοχία Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στην Αμφιλοχία Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Αμφιλοχίας παρουσία συλλόγου γονέων και μαθητών των δημοτικών σχολείων Αμφιλοχίας, έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες» της Ευτυχίας Πατσιαλού, χθες το απόγευμα Κυριακή 10 Νοεμβρίου.
Μία ιστορία εμπνευσμένη από το φαινόμενο των τσουχτρών που κατέκλυσαν τις Ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι του 2017.
Ένα παραμύθι που μας μιλάει για τη μόλυνση των θαλασσών και των ακτών μας.
Ένα θεατρικό παραμύθι με ποίηση, που πήρε το 2ο βραβείο στον 9ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ.
Ο Σωτήρης είναι ένα αγόρι δέκα ετών και ξεκινάει διακοπές στη Ναύπακτο μαζί με τη μαμά του. Εκεί θα τους φιλοξενήσει η γιαγιά του, που έχει και έναν παπαγάλο, τον Ριρίκο. Όμως… άσχημα νέα τους περιμένουν: η θάλασσα έχει γεμίσει τσούχτρες και ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει μπάνιο!
Την ίδια ώρα, στο βυθό της θάλασσας, τα ψάρια και τα υπόλοιπα θαλάσσια ζώα, αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα: οι ψαράδες παραμονεύουν και τα νερά έχουν γεμίσει με σακούλες και άλλα πλαστικά σκουπίδια! Ποιός ευθύνεται για τη μόλυνση των θαλασσών και πώς μπορούμε να σώσουμε τα γαλάζια νερά μας;
Η πρόεδρος ΚΕΚΑΔΑ κ. Ζωή Ντρούτση τόνισε στην ομιλία της:
«Η εμπειρία δείχνει ότι τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν καλή σχέση με τη λογοτεχνία και ότι δεν είναι η πρώτη τους επιλογή ως μέσο ψυχαγωγίας. Το βιβλίο όμως είναι ο μόνος τρόπος να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά στα διάφορα θέματα της καθημερινής ζωής.
Ένα τέτοιο βιβλίο είναι και “Ο Σωτηρης και οι Τσούχτρες” που παρουσιάζουμε σήμερα από τη συγγραφέα κ. Ευτυχία Πατσιαλού. Ένα θεατρικό παραμύθι που μιλά για την μόλυνση των θαλασσών και των ακτών μας. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα κεφάτο βιβλίο που θα καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση στη μελλοντική γενιά υπευθύνων πολιτών».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο, ακούστηκε μουσική και οι μικροί φίλοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα δρώμενα.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας (ΚΕΚΑΔΑ) με τη συνεργασία των τριών δημοτικών σχολείων της Αμφιλοχίας.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*