Παρουσίαση  βιβλίου για τον Καραθεοδωρή στην κατάμεστη αίθουσα του Σκουφά στην Άρτα

Παρουσίαση βιβλίου για τον Καραθεοδωρή στην κατάμεστη αίθουσα του Σκουφά στην Άρτα

Στην πνευματική Στέγη του Σκουφά παραβρέθηκε πλήθος αρτινών το Σάββατο 25 Ιανουαρίου για  την εκδήλωση που πραγματοποίησε το Φροντιστήριο Μ.Ε “Αστρολάβος”, με τον Σύλλογό “Σκουφάς” και τις εκδόσεις “Μένανδρος”. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ελπιδοφόρου Ιντζεμπελη “Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή – Μυθιστορηματική βιογραφία ” . Ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης , έγραψε τη ζωή του διάσημου μαθηματικού με τη βοήθεια της μυθιστορίας και το συνδύασε με πραγματικά στοιχεία από τη ζωή του. Γνώστης της ζωής και του έργου του Καραθεοδωρή έγραψε ένα βιβλίο που έχει πολλά να πει για τον μεγάλο επιστήμονα. Συνοδοιπόροι στην παρουσίαση οι Χρήστος Καραβασιλης – Μαθηματικός και Γιώργος Κατσικογιώργος – Φυσικός. Παράλληλα διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου από μαθητές του Φροντιστηρίου “Αστρολάβος”.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε αφού γέμισε την αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς. Απόλαυσε την εκδήλωση που κατευθυνόταν από ένα καλοσχεδιασμένο πλάνο και μια όμορφη οργάνωση. Ακούστηκαν αρκετά για το μαθηματικό και φυσικό έργο του Καραθεοδωρή και στο τέλος δόθηκε ο λόγος στον συγγραφέα Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη. Ο συγγραφέας είπε , ότι θα « …σας ταξιδέψω στο μυθικό ταξίδι της ζωής του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή» . Με μεστό λόγο κατάφερε να γοητεύσει το ακροατήριο και να τον παρακολουθήσει με μεγάλη προσοχή. Ο Καραθεοδωρή επισκέφτηκε νοερά την πόλη της Άρτας και έμεινε στις καρδιές των Αρτινών που αγάπησαν την μορφή του και θαύμασαν το έργο του. Κι αυτά με την άνεση του ερευνητή που έχει ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης που μελετά σε βάθος όσα θέματα γράφει και που στο τέλος τα βιβλία του είναι επιμελημένα και αισθητικά όμορφα που μοιάζουν να γοητεύουν τους αναγνώστες.
Μια διαφορετική βραδιά σε ένα κοινό που διψούσε να μάθει για τον μεγάλο επιστήμονα τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή . Άλλη μια επιτυχία που έδρεψαν οι διοργανωτές το Φροντιστήριο Μ.Ε “Αστρολάβος”, με τον Σύλλογό “Σκουφάς”

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*