Παρέμβαση να μη μετακινηθούν γιατροί από το ΠΕΔΥ-ΚΥ Άνω Καλλεντίνης στο Γ.Ν. Άρτας

Παρέμβαση να μη μετακινηθούν γιατροί από το ΠΕΔΥ-ΚΥ Άνω Καλλεντίνης στο Γ.Ν. Άρτας

Να μη μετακινηθούν γιατροί από το ΠΕΔΥ-ΚΥ Άνω Καλλεντίνης στο Γ.Ν. Άρτας και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό.
Η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις του προσωπικού στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) όπου παραμένουν κενές και οι δύο (2) θέσεις των μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, που προβλέπονται για τη λειτουργία του, αντί να προχωρήσει τις απαραίτητες προσλήψεις, διατάσσει μετακινήσεις προσωπικού από το ΚΥ Άνω Καλεντίνης ανακυκλώνοντας ουσιαστικά το πρόβλημα.
Σύμφωνα με την απόφαση μετακινούνται οι γιατροί ειδικότητας Γενικής Ιατρικής του ΠΕΔΥ-ΚΥ Άνω Καλλεντίνης προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΠ του Γ.Ν. Αρτας. Η απόφαση εύλογα ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των γιατρών του ΚΥ Άνω Καλλεντίνης που προχώρησαν στην κατάθεση εξωδίκου, αφού είναι Γενικοί γιατροί στην πρώτη τους θητεία και σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 26 παρ. 1 του Ν.2519/ 1997 δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επιπλέον καλούνται να καλύψουν θέσεις ειδικευμένων ιατρών που απαιτούν κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.
Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα κτύπημα για τις ήδη υποβαθμισμένες παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Επιβεβαιώνει ότι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της δραστικής κρατικής υποχρηματοδότησης, του παγώματος των προσλήψεων και της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας που έχουν συνδιαμορφώσει στην ΕΕ κατά απαίτηση του κεφαλαίου στον χώρο της υγείας, έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και στην ίδια τη ζωή του λαού μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται άμεσα να πάρει η κυβέρνηση ώστε:
— Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το νοσοκομείο από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία του.
— Να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία όλων των κλινικών και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου και των ΚΥ και να υπάρξει συνολικά αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της περιοχής με βάση τις ανάγκες των κατοίκων.
— Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, να μη γίνουν μετακινήσεις προσωπικού γιατί όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων αλλά το αναπαράγουν και καταταλαιπωρούν ασθενείς και εργαζόμενους.
— Πότε ακριβώς προβλέπεται ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το Υπουργείο για την επίλυση των προβλημάτων.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιώργος Λαμπρούλης

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*