Connect with us

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ KAI ΣΥΜΒΟΛΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

141

Γράφει η Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ.  Αμφιλοχίας, κα  Βασιλική  Κ.  Μουρατίδου

Η  παιδοφιλία  ή παιδεραστία  είναι μία νέα μάστιγα της εποχής μας που αρχίζει να παίρνει διαστάσεις  «μόδας» με ανοδική τάση. Οι παιδόφιλοι  είναι άτομα με πολλές ψυχικές διαταραχές, έχουν αρρωστημένο μυαλό και το μόνο που σκέφτονται  είναι να «αλιεύσουν»  (phising),  και μέσω του  διαδικτύου,  ανήλικους ερωτικούς συντρόφους,  να συνευρεθούν μαζί τους και να ικανοποιήσουν, έτσι,  τα ζωώδη ένστικτά τους.
Σε γενικά  χαρακτηριστικά είναι άντρες  άνω των  45 ετών, μοναχικοί , άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας» ,που συχνάζουν σε παιδικές χαρές, internet café, αθλητικά κέντρα, σχολεία κ.α. Συνήθως ανήκουν  στο  στενό οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού και είναι γνωστά  μέλη της τοπικής κοινωνίας. Χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε παιδιά. Δημιουργούν ψεύτικα προφίλ , προσποιούνται τον έφηβο , συζητούν μαζί του,  παίζουν  διακτυακά παιχνίδια, δρουν μεθοδικά και υπομονετικά, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του. «Χακάρουν» φωτογραφίες μέσω “sexting” και τις αναρτούν σε παιδοφιλικές ιστοσελίδες. Στοχεύουν σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο- συνήθως σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Επίσης, μπορεί να προβούν σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού, να απειλήσουν το παιδί , προκειμένου να μην αποκαλύψουν τις δραστηριότητές του στους γονείς του.
Για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους χρησιμοποιούν σύμβολα τα οποία κυκλοφορούν σε κοσμήματα , κονκάρδες και tattoo. Πρέπει να παρατηρούμε τα πάντα, γιατί κάποιο από τα σύμβολα μπορεί να το έχουμε κι εμείς σαν κόσμημα και να το φοράμε  -εν αγνοία μας-επειδή μας άρεσε και να δώσουμε άθελά μας στόχο, χωρίς να το ξέρουμε.
Τα σύμβολα που έχουν οι παιδόφιλοι, παγκοσμίως, είναι τα παρακάτω:

  Να δούμε τι υποδηλώνει το καθένα από αυτά:
Το  πρώτο εικονίδιο: «BLogo», «boylover», που απεικονίζεται  από δύο μπλέ τρίγωνα, το ένα μέσα στο άλλο , σε σπειροειδή μορφή, και υποδηλώνει την προτίμησή τους μόνο στα αγόρια. Συνήθως, προτιμούν ξανθά  και ανοιχτόχρωμα αγόρια με καταγωγή από τις ανατολικές χώρες.
Το δεύτερο εικονίδιο: «LBLogo» , «littleboylover», που απεικονίζεται από παρόμοιο σχέδιο του Blogo, και υποδηλώνει την προτίμησή τους  στα μικρά έως πολύ μικρά αγόρια (νήπια).
Το τρίτο εικονίδιο : «Glogo», «Girllover»,που απεικονίζεται από δύο καρδιές η μία μέσα στην άλλη και υποδηλώνει την προτίμησή τους στα κορίτσια.
Το τέταρτο εικονίδιο:  «Clogo», « childlover», που απεικονίζεται από μία πεταλούδα που τα φτερά της έχουν σχήμα καρδιάς και υποδηλώνει την προτίμηση και στα δύο φύλλα.
Όπως καταλαβαίνουμε τα σύμβολα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι δεν είναι ευδιάκριτα και πρέπει κάποιος να έχει επίγνωσή αυτών προκειμένου να τα αναγνωρίζει. Εξάλλου, η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση κάθε ασθένειας και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ενημέρωση μπορεί να αποτελέσει αντίποδα τέτοιων φαινομένων.

(Γραμμή βοηθείας  :ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015,χωρίς χρέωση, Δευτέρα ως Παρασκευή
πρωινές ώρες,
Safeline.gr : για καταγγελίες
saferinternet.gr : ενημέρωση γονέων, μαθητών ,εκπαιδευτικών)

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *