Παγώνη για εμβολιασμούς: Χρειάζεται πειθώς και όχι απειλές για τους διστακτικούς

Παγώνη για εμβολιασμούς: Χρειάζεται πειθώς και όχι απειλές για τους διστακτικούς

 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, απηύθυνε έκκληση τη Δευτέρα σε όσους διστάζουν και δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού να μην το αναβάλλουν, κρούοντας, παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ένα νέο κύμα της πανδημίας.
Η κυρία Παγώνη υπογράμμισε ότι «η ομάδα που δεν πρόκειται να πειστεί να εμβολιαστεί γιατί πιστεύει για παράδειγμα ότι κολλάνε τα ψαλίδια στο μπράτσο είναι ένα 5%. Για τους υπολοίπους που είναι διστακτικοί πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στην οποία εκτός από τους γιατρούς πρέπει να συμμετάσχει και η εκκλησία».
«Οι απειλές και το κούνημα δακτύλου δεν αποδίδει ειδικά στους νέους αντίθετα χρειάζεται επανάληψη στα επιχειρήματα ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν», δήλωσε η ίδια.
Η κ. Παγώνη, κάλεσε δε τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς όπως είπε παρατηρείται μια μικρή μείωση στα άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν στις μικρότερες ηλικίες αν και έχουν αυξηθεί λίγο οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες των 50, 60 και άνω.
Εξάλλου, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση να σταματήσει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, «γιατί ήταν πρόωρη και προκάλεσε χαλαρότητα».
Αναφορικά με τους εμβολιασμούς νέων ηλικίας 15 έως 17 ετών, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου προσθέτοντας ότι «οι καθηγητές εννοείται ότι πρέπει να είναι ήδη εμβολιασμένοι».
Για τις μικρότερες ηλικίες πρόσθεσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα μελετών που ήδη γίνονται σε άλλες χώρες.
Το 99,2% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι
Όπως είπε στις ΜΕΘ των νοσοκομείων το 99,2% νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι.
«Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό. Και αν νοσήσει κάποιος (εμβολιασμένος) είναι με απλά συμπτώματα και με την μετάλλαξη την τελευταία».
Η κυρία Παγώνη προειδοποίησε ότι τα πράγματα θα είναι τόσο δύσκολα που κανένας δεν θα θέλει να τα σκεφτεί εάν έως το τέλος Αυγούστου, το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και όχι 70% ή 75%.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*