Πέθανε η άγνωστη πρώτη σύζυγος του Τζον Λένον. Την έκρυβε, της φερόταν άσχημα και την περιφρονούσε. Την τιμά η Γιόκο Όνο

Πέθανε η άγνωστη πρώτη σύζυγος του Τζον Λένον. Την έκρυβε, της φερόταν άσχημα και την περιφρονούσε. Την τιμά η Γιόκο Όνο

Η Cynthia Lennon, η πρώτη σύζυγος του Τζον Λένον, την οποία ο ίδιος κακομεταχειρίζονταν σε κάθε ευκαιρία, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 75 ετών.

Η Cynthia, που γνώρισε τον Λένον στα 18 της και αργότερα απέκτησε έναν γιο μαζί του, τον Τζούλιαν, αποτελούσε το παρελθόν που ο αστέρας του θρυλικού συγκροτήματος ήθελε να ξεχάσει, καθώς υποστήριζε ότι ποτέ δεν την αγάπησε.

Ο γάμος του ζευγαριού έπρεπε να μείνει μυστική, καθώς επηρέαζε τη φήμη του ανερχόμενου τότε μουσικού, αλλά και όλου του συγκροτήματος, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αρνείται ότι ήταν παντρεμένος μαζί της. Η σχέση του ζευγαριού ήταν πολύ άσχημη και χειροτέρεψε όταν στη ζωή του Λένον μπήκε η Yoko, που παρακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια τη βάναυση συμπεριφορά του απέναντι στην πρώτη του σύζυγο. Μάλιστα, η ίδια είχε δηλώσει το 1970 ότι ο Λένον δεν ήταν ο καλύτερος σύζυγος και πως αν γύριζε τον χρόνο πίσω δεν θα τον ξαναπαντρευόταν, «Η συμπεριφορά του ήταν απάνθρωπη», είχε πει χαρακτηριστικά.

Οι δυο γυναίκες, ωστόσο, διατηρούσαν φιλική σχέση, όπως φιλική ήταν η σχέση της Cynthia με τα υπόλοιπα μέλη τους συγκροτήματος. Έτσι, στο άκουσμα του θανάτου της η Yoko Ono έσπευσε να πλέξει το εγκώμιό της, δηλώνοντας πως επρόκειτο για μια εξαιρετική και ευαίσθητη γυναίκα που είχε υπομείνει πολλά από τον Λένον. Η Cynthia πέθανε στη Μαγιόρκα σε ηλικία 75 ετών, εμφανώς καταβεβλημένη από τη ανίατη ασθένεια που την ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια, έτσι συγγενείς και φίλοι εξέφρασαν τη θλίψη τους για το χαμό της.

lenon

 

πηγή:mixanitouxronou.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*