Ο κορονοϊός γονατίζει την Ιταλία: 97 νέοι θάνατοι και 1797 νέα κρούσματα

Ο κορονοϊός γονατίζει την Ιταλία: 97 νέοι θάνατοι και 1797 νέα κρούσματα

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φαίνεται πως πλέον δεν αρκούν, αφού ο κορονοϊός αποδεκατίζει τους Ιταλούς με ξέφρενους ρυθμούς.
Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι και 1797 νέα κρούσματα.
Σε 333 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός μόνο στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας.
Πρόκειται για μια αύξηση 66 θανάτων μέσα σε μόλις μια μέρα (!) όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος.
Κορονοϊός: Προσπάθησαν να “πετάξουν” και αντιμετωπίζουν μέχρι και 12 χρόνια φυλακή!
Ενδεικτικό του πανικού που έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο κορονοϊός, είναι και το εξής περιστατικό: Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα ζευγάρι νέων έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Μαδρίτη.
Στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας, όμως, οι δυο νέοι ρωτήθηκαν από τους καραμπινιέρους ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του ταξιδιού τους. Όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν την απάντηση ότι «πρόκειται για ταξίδι αναψυχής» και διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από την πόλη της Πάρμα (η οποία είναι σε απομόνωση) τους απαγόρευσαν να επιβιβαστούν στην πτήση.
Τώρα, το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα, ποινικές συνέπειες. Η πιο «ήπια» και πιθανή τιμωρία είναι η καταδίκη σε φυλάκιση τριών μηνών ή σε πρόστιμο διακοσίων έξι ευρώ, για την πράξη τους όσο ο κορονοϊός… σκορπά τον θάνατο.
Αν ο δικαστής, όμως, κρίνει ότι με την συμπεριφορά τους έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, η καταδίκη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης!

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*