Ο διαγωνισμός«ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» παίρνουν μέρος μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου

Ο διαγωνισμός«ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» παίρνουν μέρος μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου

ΗΕλληνική Μαθηματική Εταιρεία(ΕΜΕ) διοργανώνει για τρίτη φορά έναν νέο ετήσιο πρωτότυπο διαγωνισμό μαθηματικών ικανοτήτων. Ο διαγωνισμός«ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα διεξαχθεί, αποκλειστικά, ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως στις 3 Απριλίου 2021, ημέρα Σάββατο. Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου. Για την συμμετοχή ενός μαθητή στην εξέταση απαιτείται σύμφωνη γνώμη του γονέα, καθώς και συνδρομή για ένα έτος στο περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (10€).
Η εξέταση είναι πολύ φιλική και αυτοματοποιημένη, καθώς κάθε μαθητής θα κληθεί να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.Ο διαγωνισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς αναφέρεται, κυρίως, σε ικανότητες.Ο διαγωνισμός«ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ήδη έχει αγαπηθεί από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, καθώς πέρυσι συμμετείχαν παραπάνω από 15.000 μαθητές, ενώ βραβεύτηκαν περισσότεροι από 3.000!Περισσότερες πληροφορίες για τη φύση του διαγωνισμού και τις λεπτομέρειές του μπορούν να αντληθούν από την παρακάτω σχετική ιστοσελίδα.
http://www.hms.gr/pythagoras/
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ στηρίζει τον διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» καιέχει αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του στην περιοχή μας, δημιουργώντας εξεταστικό κέντρο. Για τη διαδικασία εγγραφής στο εξεταστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο τους ή στο email του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ (emeaitol@gmail.com)ή στουςυπεύθυνους του διαγωνισμού:
 κ. Καλαμπαλίκη Γεράσιμο (για τα Γυμνάσια), τηλ. 6977152995
email:kalampge@gmail.com
 κ. Μαστρογιάννη Αλέξιο (για τα Δημοτικά Σχολεία), τηλ. 6947702780
email: alexmastr@yahoo.gr
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να λάβουν κωδικούς, για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μέχρι και τις 17.00 της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*