Connect with us

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Ονειρεύομαι έναν Δήμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Δημοσιεύτηκε

στις

16951

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ!
Πρώην Δήμαρχοι που έδυσαν πολιτικά καλούνται να προσφέρουν στο Δήμο νέα πνοή!
Δήμαρχοι εν ενεργεία που έχουν αποδείξει, και αυτό πλέον το βλέπουμε όλοι, ακόμα και οι τελευταίοι αισιόδοξοι, ότι έχουν αποδειχτεί κατώτεροι των περιστάσεων.
Να δοθεί ο Δήμος στους νέους!
Ονειρεύομαι έναν Δήμο όπως έχω δει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ανοιχτό στον κόσμο, γεμάτο με φοιτητές, μητέρες με παιδιά, με χώρους αναψυχής, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θέατρα, συναυλίες.
Ο Δήμος είμαστε Εμείς!
Η πόλη δεν είναι μόνο τα κτίρια, οι δρόμοι, οι πλατείες. Είναι πάνω απ’ όλα οι κάτοικοι. Η πόλη με άλλα λόγια είμαστε Εμείς! Οι όποιες λύσεις στις σημερινές δυσλειτουργίες και αδιέξοδα πρέπει να αναζητηθούν στις ενεργούς συλλογικότητες των κατοίκων που διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ορίζουν την καθημερινότητα και τη ζωή τους. Τους πολίτες, τις καθημερινές τους ανάγκες, την ποιότητα ζωής σε κάθε απομακρυσμένη γειτονιά οφείλει να έχει ως οδηγό κάθε δήμαρχος. Αυτούς να αφουγκραστεί και μαζί τους να σχεδιάσει το μέλλον τους.
Ο επόμενος δήμαρχος της πόλης πρέπει να είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα πάγια καθημερινά προβλήματα. Σε μια πόλη που η αστική συνείδηση του δημόσιου χώρου είναι ανέκδοτο, που κανένα βιώσιμο επιτελικό σχέδιο για τον Δήμο Αμφιλοχίας του μέλλοντος δεν έχουμε ακούσει, ο επόμενος δήμαρχος πρέπει για τη δική του υστεροφημία να βάλει μπρος την τακτοποίησή τους. Πρέπει να ξεκινήσει από τη συνέργεια. Από το μαζί. Η τουριστική προβολή, οι διέξοδοι για τους χιλιάδες δημιουργούς που ασφυκτιούν, η δημιουργία οικονομικής ζώνης, είναι πράγματα που επείγουν. Ο Δήμος Αμφιλοχίας έχει έντονο πρόβλημα τουριστικής ταυτότητας. Απουσιάζει μια πολύπλευρη στρατηγική προσέλκυσης τουριστών. Δυστυχώς, ο Δήμος μας είναι σε «Αγρανάπαυση» τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.
Να καθιερώσει ο δήμος μια σφραγίδα ποιότητας για τα προϊόντα που προσφέρονται για αγορά στον επισκέπτη. Αντί για την προχειρότητα που έχουμε συνηθίσει, να κάνουμε μια απόλυτη στροφή πουλώντας ποιότητα. Η εικόνα του Δήμου μας είναι πολύ σημαντική. Αρχίζοντας από το σήμα του δήμου μέχρι τις αφίσες που τη διαφημίζουν, θα πρέπει να είναι σύγχρονες, καλόγουστες και ποιοτικές. Να γίνει διαγωνισμός αφίσας από τους άριστους γραφίστες μας και να χρησιμοποιηθούν οι καλύτερες.
Ας «ανέβει» η εικόνα που παρουσιάζουμε προς τα έξω στο ύψος της μοναδικής αυτής πόλης. Ας σκεφτούμε πόσα λάθη έγιναν και για πόσους λόγους -ή ακόμη και σκοπιμότητες- έφτασε να είναι ένας απροσπέλαστος και αδιάφορος Δήμος ο Δήμος Αμφιλοχίας. Κάποια πρωτότυπη ιδέα δεν χρειάζεται, χρειάζεται όραμα, σχέδιο, διάθεση και κυρίως αγάπη για τον τόπο μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη θέματα προς επίλυση, αυτονόητα για άλλους Δήμους, εμείς να τα ζητιανεύουμε.
Ο δήμος έχει ανάγκη από ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο που θα απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα:
• Πώς θέλουμε να είναι ο τόπος μας στα επόμενα 20 χρόνια;
• Πού πρέπει να δώσουμε έμφαση;
• Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες;
• Ποιες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις πρέπει να αξιοποιήσουμε;
Η διοίκηση του δήμου πρέπει να μπει και πάλι σε μία σειρά.
Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό που παρακολουθούμε τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια είναι ασύλληπτο. Έργα απεντάσσονται, έργα που είναι σε εξέλιξη βρίσκονται εκτός χρονοδιαγραμμάτων,καμία λογοδοσία για τον εκτροχιασμό αυτό και απόλυτη στασιμότητα σε όλους τους τομείς.
Γνωρίζετε αλήθεια; ότι καθημερινά ο δήμος χάνει πολύτιμες ευκαιρίες ανάπτυξης; Ότι χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που όμως θέλουν μελέτη και προεργασία για να απορροφηθούν; Ετσι, προβάλλουν ως άμεσες προτεραιότητες οι ακόλουθες προτάσεις
• Άμεση ψηφιοποίηση και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του δήμου
• Τέλος στη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί και εξοργίζει τους πολίτες.
• Έξυπνη πόλη στην πράξη. Εφαρμογή συστημάτων υψηλής τεχνολογίας,
• Βελτίωση στην καθημερινότητά μας, εξοικονόμηση χρημάτων για προστασία του περιβάλλοντος.
• Στελέχωση ειδικής ομάδας εργασίας που θα μελετά, θα σχεδιάζει και θα διεκδικεί ευρωπαϊκούς πόρους για πλήρη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρώπης.
• Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων και υποδομών για εξοικονόμηση χρημάτων που θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας του δήμου.
• Σεβασμός των επιτροπών διαβούλευσης της περιφέρειας του δήμου και αξιοποίηση των προτάσεων των τοπικών συμβουλίων.
• Βελτίωση των συνθηκών ύδρευσης και άρδευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Αποτελεσματική συντήρηση της αγροτικής οδοποΐας.
• Επιτέλους οργανωμένο λειτουργικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη.
• Σοβαρή μελέτη και ανασχεδιασμός του χάρτη των σχολικών μονάδων με στόχο τη ίδρυση νέων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές όπου επιβάλλεται.
• Αναβάθμιση και συντήρηση όλων των αθλητικών υποδομών του δήμου.
• Στελέχωση ειδικής εποχικής ομάδας για την καθαριότητα του παραλιακού μετώπου τους μήνες της υψηλής επιβάρυνσης. Είναι ντροπή τον 21ο αιώνα ένας δήμος να μην μπορεί να προσφέρει το αυτονόητο. Καθαριότητα του δημόσιου χώρου όταν μάλιστα αυτός είναι τουριστική βιτρίνα του τόπου. Αντίστοιχη μέριμνα για την καθαριότητα στα ορεινά μας θέρετρα.
• Ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και εκσυγχρονισμός του λιμανιού.
• Ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας του δήμου..
• Αποτελεσματικό πρόγραμμα μέριμνας για τα αδέσποτα σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις.
• Σημαντικά και ουσιαστικά κίνητρα για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να τους δώσουμε διέξοδο στη δημιουργικότητά τους.
• Προσβασιμότητα στα Άτομα με Αναπηρία και σε κάθε συμπολίτη μας σε κάθε σημείο του δήμου, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και πεζόδρομους και φυσικά σε όλα τα δημοτικά κτήρια.

Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από αρχηγοκεντρικούς συνδυασμούς, δεν έχει ανάγκη από ξεπερασμένα και πεπαλαιωμένα αυτοδιοικητικά μοντέλα. Οραματιζόμαστε ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο, με έμπειρα αλλά και νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες. Οραματιζόμαστε ένα συμμετοχικό και συλλογικό αυτοδιοικητικό μοντέλο με απαρέγκλιτη πίστη στη δημοκρατία, που θα είναι στην υπηρεσία του «εμείς» και όχι στην αλαζονική κυριαρχία του «εγώ» και της αυλής μιας κλειστής παρέας».
Ασκώντας έντονη κριτική στις προηγούμενες θητείες, όπως και στην τωρινή, ο Δήμος Αμφιλοχίας τα τελευταία χρόνια πλήρωσε και πληρώνει ακριβά την κυριαρχία του «εγώ» και της κλειστής παρέας στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων.
Επιβάλλονται στοχευμένες, μελετημένες και προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων της. Βασικό κριτήριο για τις παρεμβάσεις είναι οι ανθρώπινες ανάγκες γιατί, πολύ απλά, ο Δήμος ανήκει στους ανθρώπους του, ανήκει σε όλους τους δημότες του.
Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η υλοποίηση και η εποπτεία των μικροέργων αλλά και των μεγάλων έργων θα γίνεται πάντα έπειτα από συνεργασία και εξαντλητική διαβούλευση με τους τοπικούς Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια. Πρέπει να μπει Τέλος στην υποβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων και των τοπικών Προέδρων, τέλος στην προσβλητική αγνόηση και μεταχείριση των μη αρεστών στον Δήμαρχο Προέδρων και Συμβούλων, επειδή τολμούν και υψώνουν το ανάστημά τους. Πλήρης αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων και των Προέδρων τους και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εκπροσώπων των χωριών και των δημοτών.
Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές μας φέρνουν μπροστά στην μεγάλη πρόκληση να επιλέξουμε το δήμο που θέλουμε.
Θέλουμε έναν δήμο της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της ενεργειακής φτώχειας ή έναν δήμο αειφόρο και θερμικά θωρακισμένο;
Θέλουμε έναν δήμο μικροπολιτικών και τοπικιστικών διευθετήσεων ή έναν δήμο με ενιαία συνείδηση και κοινό βηματισμό;
Θέλουμε έργα-βιτρίνας ή έργα ανάπτυξης, ενταγμένα σε μια ολιστική φιλοσοφία;
Θέλουμε έναν δήμο δέσμιο σε οικονομικά συμφέροντα ή ένα δήμο ελεύθερο και απαλλαγμένο από βαρίδια και εξαρτήσεις;
Ο δήμαρχος είναι δήμαρχος όλων, είναι παντού και πάντα. Δεν είναι μόνο υπεύθυνος για όλα, αλλά και υπόλογος. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το γραφείο του, δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του στην πραγματικότητα. Ο δήμαρχος, μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων γύρω του προς το καλύτερο.
Η κοινωνία μας είναι μπροστά από την πολιτική. Απαιτεί υπερβάσεις, απαιτεί σύνθεση και συνεννόηση, απαιτεί συναίνεση και συνέργειες. Ένας δήμος ανθρώπινος και λειτουργικός για τους δημότες του, ένας δήμος φιλόξενος για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του, ένας δήμος ελκυστικός στους επενδυτές και την επιχειρηματικότητα.
Θέλουμε να αναδείξουμε το φυσικό μας περιβάλλον, την προνομιακή θέση του δήμου μας κι όλα αυτά που τον κάνουν μοναδικό. Να φτιάξουμε έναν δήμο όμορφο, πράσινο, καθαρό. Να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Να δώσουμε σημασία ξανά στην παιδεία και τον αθλητισμό. Να διεκδικήσουμε συνετές, αειφόρες, και βιώσιμες επενδύσεις που θα δίνουν επιλογές στους δημότες και τους επισκέπτες μας. Να προσελκύσουμε υψηλού επιπέδου εναλλακτικές μορφές τουρισμού (χειμερινό, αθλητικό, θρησκευτικό, κυνηγητικό, συνεδριακό). Να δημιουργήσουμε έναν δήμο τεχνολογικά ανεπτυγμένο και εξυπηρετικό, με πλήρη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και σε κάθε οικονομική διαχείριση. Να ζωντανέψουμε χωριά, γειτονιές, εμπορικές περιοχές. Να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. Στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην τρίτη ηλικία. Στους νέους μας. Στις γυναίκες. Στους μικρομεσαίους. Ευκαιρίες να ζήσουν, να συνδημιουργήσουν.
Ζούμε εδώ. Εδώ δουλεύουμε, εδώ επιχειρούμε, εδώ απολαμβάνουμε τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές, εδώ ανατρέφουμε τα παιδιά μας. Δική μας είναι μια φλούδα γης που δεν την έχουμε κληρονομήσει από τους προηγούμενους, Την έχουμε δανειστεί από τους επόμενους. Από τις κόρες και τους γιούς μας, που θα έρθουν ύστερα από εμάς. Απέναντι σε εκείνους έχουμε χρέος τιμής.
Όλα αυτά τα χρόνια τώρα ανεχόμαστε – υποφέρουμε από μια εντελώς ευτράπελη δημοτική αρχή! Από Δημάρχους που πέρασαν και έλαμψαν δια της αδράνειάς τους και εν τέλει τι έχουν πλέον να μας πουν και δεν μπορούν να εξηγήσουν τι τέλος πάντων θα μπορούσαν να κάνουν στα επόμενα χρόνια που δεν μπόρεσαν όλα τα προηγούμενα;
Τι συνιστά λοιπόν την καθημερινότητά μας; Τα υπερδιπλασιασμένα δημοτικά τέλη. Το πανάκριβο και όχι καλής ποιότητας νερό. Οι ατελείωτες ευκαιρίες χρηματοδότησης που χάθηκαν για το Δήμο. Τα κλειστά εμπορικά καταστήματα. Η συρρικνωμένη λαϊκή αγορά. Η ασφυξία από το κυκλοφοριακό. Η έλλειψη πάρκινγκ.
Δεν συγχωρείται άλλο να κοιτάμε τη δουλειά μας και να μην μπλεκόμαστε. Οφείλουμε να αναλάβουμε Πρωτοβουλία. Να Δράσουμε. Να συστρατευθούμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. Όσοι διαθέτουμε εμπειρία και γνώσεις. Όσοι αγαπάμε, πονάμε τον τόπο μας. Να υπερβούμε έωλες μεταξύ μας έριδες και κομματικά στεγανά. Να μην ακούγονται άλλες φωνές, άλλες απόψεις.
Πρέπει να δώσουμε ΜΑΖΙ τη νέα μάχη της Αμφιλοχίας! -τη μάχη κατά της παρακμής, -τη μάχη κατά της μετριότητας, -τη μάχη κατά της αναξιοκρατίας, -τη μάχη κατά της οπισθοδρόμησης. Ήρθε η ώρα να φέρουμε τα πάνω κάτω, • με γνώσεις • με εμπειρίες • με κέφι • με όρεξη • με ανοικτά μυαλά χωρίς συμβιβασμούς, αλλά και χωρίς αποκλεισμούς.
Όποιος έχει όρεξη να προσφέρει, όποιος έχει όρεξη να σηκώσει τα μανίκια για το κοινό καλό, αυτός είναι «δικός μας» άνθρωπος. Τον θέλουμε δίπλα μας με ανοικτές αγκαλιές. Και όποιοι έχουν αυτοί ανάγκη από τη δική μας αρωγή και συμπαράσταση, γι΄αυτούς εμείς θα είμαστε «οι δικοί τους» άνθρωποι!!!
Τέρμα οι τζάμπα μάγκες και τα διακοσμητικά στοιχεία.
Θυμάστε πώς το λέει ο Γιώργος Σεφέρης; «Εγώ είμαι ο τόπος σου. Ίσως να μην είμαι κανείς… Αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θες.»
(Προς αποφυγή δυσνοήσεων από τον αναγνώστη, καθιστούμε γνωστό ότι με τον όρο ¨Δήμαρχος¨ αναφερόμαστε στο θεσμό και όχι στο φύλο).

Βιργινία Σίμου – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
72 Comments

72 Comments

 1. O τοπικός

  23/03/2023 at 11:10

  Μπράβο σας,
  Γιατί δεν συμμετέχετε στα κοινά? Αφού έχετε και οράματα και ιδέες.
  Σε κάθε περίπτωση, προκειται για ένα άρθρο μελετημένο και με βολές μετωπικές αλλά και πλαγιες..
  Στην περίπτωση που δεν βρουν στόχο και εξοστρακιστούν, πάλι εύστοχες θα είναι..
  Συνεχίστε

 2. Σκορπιός

  23/03/2023 at 11:20

  Γουάου,
  Άρθρο κόλαφος. Κεντρίζει τους πάντες και τα πάντα. Δομημένη κριτική σκέψη με πάμπολες αιχμές.
  Τα λέτε πολύ σωστά. Θα μπορέσετε να τα πράξετε όμως, εάν ασχοληθείτε?
  Ιδού η Ρόδος, ιδου και το πηδημα !!!

 3. Κεντρί

  23/03/2023 at 11:24

  «Εγώ είμαι ο τόπος σου. Ίσως να μην είμαι κανείς… Αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θες.»
  Πως, πότε, με ποιούς?
  Ελπίζω έαν ασχοληθείτε με τα τοπικά, να μην συμπεριλάβετε στην ομάδα σας, τα μέχρι τώρα λαμόγια ή τους εντελώς αφανείς..
  Με εμπιστοσύνη στην προσπάθεια σας για την προκοπή αυτής της “ερμης” Αμφιλοχίας!!
  Το τοπικό “κεντρί”

 4. Κοινόν του Ινάχου

  23/03/2023 at 12:03

  Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, θέτωντας την συναίνεση μου για το άρθρο σας.
  Παρακολουθώ τα άρθρα σας με περισσή προσοχή.
  Θα χαρώ να δω απαντήσεις και ιδιαίτερα σχόλια στο εν λόγω άρθρο, από τους “βαλλόμενους”
  Θα σταθώ στο «Εγώ είμαι ο τόπος σου. Ίσως να μην είμαι κανείς… Αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θες.»
  Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να μη μείνουμε σε “έπη πτερρέοντα”.
  Το τοπικό “κεντρί” είναι ιδιαιτέρως καυστικό.
  Θέλει πολύ δουλειά από πολλούς και καλά εκπαιδευμένους ανθρώπους που να έχουν σκοπό ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ στο κοινο καλό και όχι στην ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
  Με το θάρρος της πένας, σας εφιστώ την προσοχή στους μελλοντικούς συνεργάτες σας, εάν με το καλό κατεβείτε στις εκλογές και εάν η παρουσια σας κοσμίσει τοη δημαρχιακό θώκο.

 5. Ο ορεινός

  23/03/2023 at 12:12

  Απλά Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!
  Αν και για να είμαι ειλικρινής, “ξεχάσατε” λίγο και εμάς τους ορεινούς..
  Θέλουμε δουλειά και υποδομές (δηλ. το αναπτυξιακο δίδυμο της επιτυχίας)
  Ο ορεινός όγκος του Δήμου Αμφιλοχίας πρέπει να αποτελέσει τον δίδυμο (και παράλληλο)αναπτυξιακό πόλο του Δήμου μας.
  Μιας και όλοι μιλάνε για ανθρώπινο δυναμικό, επενδύστε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων. Δηλαδη τα ορεινά χωριά της “απέναντι” Ευρυτανίας, τι παραπάνω έχουν? Μόνο το τοπωνύμιο και τις υποδομές..
  Σας προτρέπω το άρθρο σας, να μην μείνει μόνο άρθρο..
  Έχετε το όραμα…
  Κάντε το ΠΡΑΞΗ!!!

 6. ΚΑΝΑΡΗΣ

  23/03/2023 at 13:09

  Και γράφει ο « Σκορπιός»,κατακλείδι:
  «Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα»..
  Η Ρόδος μόνιμη ,αμετακίνητη…
  Στο πήδημα έχουμε το πρόβλημα…
  Δεν προσβλέπουμε στον Τεντόγλου αλλά , βρε αδερφε,ας είναι κι ένα άλμα μέτριο αρχικά και μετά αφου πάρουμε τα σωστά μέτρα κάνουμε και τη μεγάλη προσπάθεια..
  Εκτενέστατος ο λόγος της Βιργινίας και συνάμα (!!!) αναλυτικός …
  Αλλά όπου τα λόγια ευημερούν και οι προσδοκίες είναι μεγάλες ,εξεί έρχεται η ρουφιάνα η πραγματικότητα που τα κονταίνει ΟΛΑ…
  Εύχομαι της Βιργινίας και σε όσους φιλοδοξούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!
  Πάντως ,ας έχω το μικρό καλαθάκι -δεν είναι κακό -για να ευφρανθώ και το περιεχόμενο του μεγάλου !!!
  Μόνο να μην μπλέξει το γκάζι με το φρένο όπως τα « Πάνω Βαλτινά» με τα « Κάτω τοιαύτα»

  • Σκορπιός

   23/03/2023 at 14:22

   ΚΑλό το σχόλιο σας, αγαπητε “ΚΑΝΑΡΗ”, αλλά στο τέλος άφησε μια επίγευση ειρωνίας και αρκετούτσικης επιφυλακτικότητας.
   Ίσως επειδη έχουν δει πολλά τα μάτια μας..
   Όμως στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, αυτό μας τρώει : Ο -εασεί- βραχυχρόνιος σχεδιασμός, η προσωποποίηση τους “δος ημίν σήμερον” ..
   Από μένα, ένα μεγάλο μπράβο στην κα Βιργίνια για την τοποθέτηση της, το vision και το mission της και μακάρι να την αφήσουν να προσφέρει στον τόπο μας.

   • ΚΑΝΑΡΗΣ

    24/03/2023 at 00:01

    Πάντα στους μεγάλους λόγους η απάντηση του τρίτου ΠΡΕΠΕΙ να είναι -δίκην -πύργου ελέγχου,ελεγχόμενου ενθουσιασμού για να μην έχουμε το παραμικρό κίνδυνο
    Άσχημης προσγείωσης…
    Αγαπητέ μου Σκορπιέ λάθος ανάγνωση…
    Πουθενα το προηγούμενο κείμενό μου δεν διακατέχεται απο ειρωνία..
    Ούτε υποψία αυτής!!!
    Η παρατηρήσεις μου και ο λόγος γραφής μου απευθυνόμενος στην αγαπητή Βιργινία την οποία δεν θα ήθελα από εσφαλμένη υπερβολική σιγουριά να τσουλάει στη γλύστρα του ανωμάλως προσγειωθέντος αεροπλάνου…
    Θα ήταν κρίμα …
    Και για να τελειώνω ,
    Δύσκολος ο στίχος του τραγουδιού:
    «Ψηλά τη χτίζεις τη φωλια και θα σου γείρει ο κλώνος»
    Αλλά και τόσο περιεκτικός για την περίπτωση !!!
    Με την εκτίμησή μου!!!

 7. Αλήτης ψιλός

  23/03/2023 at 18:33

  κα Σίμου,
  Εκπληκτικό το άρθρο σας, όμως επειδή
  “Δη δει χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν…” όπως έλεγε και ο αρχαίος Δημοσθένης, ελπίζω να μπορέσετε να βρείτε χρηματοδοτησεις για όλα αυτά τα υπέροχα που μας λέτε..
  Δεν “κομιζω γλαύκας εις τας Αθήνας” επειδή στο βαθμό που υπήρξα πελάτης του γραφείου σας ξέρω ότι κατέχετε υψηλές γνωριμίες στην πολιτειακή ηγεσία της Πατρίδας μας..
  Προχωρήστε λοιπόν!!
  Αποτιναξτε τα βαρίδια του τόπου, δηλ την αδράνεια, το ατομικό συμφέρον και την γενικότερη διαπλοκή..
  Μπράβο σας.. Ελπίδα μας να μην μείνετε μόνο σε εύστοχα άρθρα!!

 8. Αλήτης ψιλός

  23/03/2023 at 18:58

  Βιργινία, προχώρα μπροστά.
  Πάρε την ομάδα επάνω σου και τον τόπο στις πλάτες σου. Ήδη ξεκίνησες με γκολ από τα αποδυτήρια..
  Ο αγώνας θα είναι λίγο- έως πολύ – δύσκολος αλλά όλοι ποντάρουμε στο οργανωτικό σου πνεύμα και στην ικανότητα σου στο να χειρίζεσαι σωστά, πολλές παραμέτρους..
  Έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά λαμογια και ένα σκουριασμενο καθεστώς. Όμως μη σε φοβίζει τίποτα. Αξίζει να δώσεις τη μάχη σου.

 9. Αναπτυξιακός

  23/03/2023 at 21:31

  Θερμά συγχαρητήρια κα Σίμου.
  Μέσα σε πέντε γραμμές αναδείξατε την παθογένεια του συστήματος.
  Οκ λοιπόν. Αναδείξατε την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου και προτείνατε αναπτυξιακούς άξονες.
  Το ερώτημα που τίθεται είναι ΠΟΙΟΣ θα κάνει την αρχή για όλα αυτά.
  Μήπως το «Εγώ είμαι ο τόπος σου. Ίσως να μην είμαι κανείς… Αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θες.», υπονοεί κάτι??
  Μμμμμ… Για να δούμε…

 10. Παλιοτομ

  24/03/2023 at 08:06

  Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο το άρθρο σου!
  Προχώρα μπροστά Βιργινία,
  Διώξε τα λαμόγια ή τουλάχιστον ελεγξε τα σκληρά!
  Ολοι αυτοί εφαρμόζουν το σύνθημα των 3 σωματοφυλάκων προσαρμοσμένο στα μέτρα τους:
  “Ένας για όλους κι όλοι για … ΜΕΝΑ”

 11. Περιφερειολόγος

  24/03/2023 at 21:19

  Καλά τα ωραία λόγια σας, όμως να μην αποδειχθούν στείρος βερμπαλισμός.
  Εάν για όλα αυτά που ευαγγελίζεσθε υπάρχουν προτάσεις, μελέτες, προσωπικό κ.λπ. τότε προκαλέστε τους μονομάχους
  σ’μια τηλεμαχία (debate) να σας δουμε και να σας απολαύσουμε όλους..
  Να χτυπήσετε και να αντικρούσετε, έτσι ώστε να σας δούμε όλους σας.
  Και αυτούς που είναι στο χορό και αυτούς που είναι απ’ έξω..
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

 12. Ζαμαν Φου

  25/03/2023 at 17:36

  Βιργινία αν έρθεις και αλλάξεις τα δεδομένα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;; Ποιον θα βρίζουμε για την κακιά μας μοίρα;
  Η Αμφιλοχία έχει πει εδώ και χρόνια καληνύχτα κι αν κάποιος κάνει κάτι να φέρει λίγο ήλιο ή θα τον σταυρώσουμε ή θα τον τρελάνουμε .
  Στην παρούσα θα προτιμούσα να κρατήσω έστω και μικρό καλάθι όπως ανέφεραν παραπάνω, έστω και κακοπροαίρετα, γιατί με αυτά που πάνε να μας σερβίρουν δεν θα κρατήσουμε καθόλου! Κάθε αρχή και δύσκολη! Προχωρα!!!

  • ΚΑΝΑΡΗΣ

   27/03/2023 at 12:31

   Φίλε ΖΑΜΑΝ ΦΟΥ ,
   Από που διαπίστωσες το κακοπροαίρετο της
   γραφής μου;
   Δικαίωμά σου βέβαια,να κριτικάρεις έστω και βάναυσα ,αλλά είσαι υποχρεωμένως να έχεις και την
   Επιχειρηματολογία σου..
   Αυτά προς το παρόν ..
   Είναι και …ΤσαγκαροΔευτέρα και βαριέμαι ν´ασχοληθώ περισσότερο μαζί σου…

 13. Ο δικός μας άνθρωπος

  25/03/2023 at 20:36

  κα Σίμου,
  Διάβασα το άρθρο σας με μεγάλη προσοχή. Να εκφράσω τα ταπεινά μου συγχαρητήρια για το χειρισμό της γλώσσας.
  Κατά δεύτερο λόγο με εκπλήσσει η απλότητα, η στόχευση και το ακαταμάχητο των επιχειρημάτων σας, τα οποία -απλά- έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό.
  Δυστυχώς για όλους μας, αλλά “ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΓΙΝΕ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ”!!!!!!!!!!!
  Συνεχίστε. Όχι μόνον να αρθρογραφείτε αλλά μπείτε πιο δυναμικά στα του τόπου..
  Εξάλλου, όπως λέγανε και οι παλιοί : “ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ”

 14. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ !!!

  25/03/2023 at 22:36

  Virginia,
  Ρίξε τους στα τάρταρα. Διάλεξε μετερίζι και πολέμα τους..
  Τα έχεις τα όπλα, εάν έχεις ομάδα καλή, όπως πληροφορούμαι εσχάτως, μη τους φοβάσαι τίποτε..
  Εξάλλου , όπως λέει και “Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ” , “ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ”

 15. Τολμηρός

  26/03/2023 at 14:22

  Εδώ θα φανούν όλοι οι εθνοσωτήρες του Δήμου μας εάν θέλουν το κοινό καλό ή απλά παζαρεύουν κ κυνηγούν την πολιτική στέγη τους. Δίνεται μια ευκαιρία από έναν νέο άνθρωπο η ίσως πρόκληση η Βιργινία λογικά θα αποφανθεί να συστρατευθούν παλιοί έμπειροι δίπλα σε νέα άτομα άφθαρτα να στηρίξουν μια προσπάθεια κ από εκεί θα φανει η πρόθεση όλων οσων πασχίζουν χρόνια τώρα και μας «πιπιλουν» το μυαλό. Για να σας δούμε κύριοι!!! Αποδείξτε τι ακριβώς πρεσβεύεται !
  Βιργινία μπράβο για το θάρρος κ την τόλμη σου να πεις οσα δεν τολμήσαμε ανοιχτά αλλά χρόνια τώρα σιγοψιθυρίζουμε !! Ότι κ αν αποφασίσεις είμαστε μαζί σου!!!

 16. Μοναχόλυκος

  26/03/2023 at 20:53

  Συγχαρητήρια !
  Πήξαμε πιά από σωτήρες του Δήμου.. Βιργινία, μπες μπροστά ή πλαισίωσε ομάδα, να τελειώνουμε!
  Απ’ ότι φαίνεται είσαι πολύ ψαγμένη στο θέμα και έχεις και καλή τεχνική ομάδα πίσω σου..
  Άσε μακριά τις “ξαναζεσταμένες σούπες” και κάνε τη ριξηκέλευθη επανάσταση στα τοπικά δρώμενα..
  Ο τολμών νικά (εάν εξασφαλιστεί ” η περίμετρος”)

 17. To παλιοτόμαρο

  26/03/2023 at 22:15

  Αγαπητή Βιργινία, προς επίρρωση του άρθρου σου, θα αναφερθώ στον Θουκυδίδη :
  Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ορισμό δίνει για τον “προδότη” ο μεγάλος ιστορικός Θουκυδίδης.

  Θα παρατηρήσετε ότι έχει πλήρη εφαρμογή στα σημερινά ελληνικά δρώμενα.

  «Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι κι εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες γιά να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στούς οποίους άρχει»! (Θουκυδίδης)

 18. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΤΩΡΑ

  27/03/2023 at 08:14

  ΠΑραθέτω στοιχεία από τον Θουκιδίδη, προς γνώση και συμμόρφωση ΟΛΩΝ των αντιπάλων:
  Στη λήψη ορθών αποφάσεων δύο είναι πιο βλαπτικά στοιχεία: η βιασύνη και η οργή. Η πρώτη συντροφεύεται από την ανοησία και η δεύτερη από την αμορφωσιά και την στενομυαλιά. (3.42 – Ομιλία Διοδότου)

  Ο καλός πολίτης δεν πρέπει να εκφοβίζει εκείνους που έχουν αντίθετη γνώμη, αλλά να τους κερδίζει με επιχειρήματα. (3.42 – Ομιλία Διόδοτου)

  Εκεί όπου προβλέπονται σπουδαία βραβεία για την ανδρεία, εκεί βρίσκονται οι άριστοι πολίτες. (2.46 – Επιτάφιος λόγος Περικλή)

  «Εκείνος που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, αλλά δεν είναι ικανός να το εξηγήσει σαφώς στους άλλους, είναι σαν να μην έχει σκεφτεί τίποτα.

  Εκείνος που έχει και τα δύο, αλλά δεν αγαπά την πατρίδα του, επίσης δεν μπορεί να συμβουλέψει ορθά.

  Αν αγαπά και την πατρίδα του, αλλά δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στο χρήμα, για να το κερδίσει, μπορεί να πουλήσει τα πάντα.» (2.60 – Ομιλία Περικλή)

  Η νεότητα και το γήρας, χωριστά το ένα απ’ το άλλο δεν κατορθώνουν τίποτα. Η δύναμη προέρχεται από την ανάμειξη της κρίσης του ανώριμου, του μέσου και του ακριβούς. (6.18 – Αλκιβιάδης στην Εκκλησία του Δήμου)
  Βιργινία, σ’ ευχαριστούμε που μας δίνεις αφορμές, να τα ψάλλουμε κι εμείς, στους Δημάρχους

 19. Ο μυστηριώδης και μυστικοπαθής Σκορπιός

  27/03/2023 at 08:37

  Αγαπητή Βιργίνια,
  Και εγώ με τη σειρά μου, σου παραθέτω κάποια ψήγματα σοφίας, ελπίζοντας να σε βοηθήσουν :
  1) Η τύχη δημιουργείται από την ένωση της “προετοιμασίας” με την ευκαιρία.
  2) Αν διατηρήσεις τον ενθουσιασμό του ξεκινήματος μέχρι το τέλος, τότε η επιτυχία σου είναι εξασφαλισμένη.
  3) Χωρίς την αντίσταση του αέρα, το αεροπλάνο δεν θα έφθανε ποτέ τόσο ψηλά.
  4) Η έλλειψη προετοιμασίας είναι το άλλοθι κάθε αποτυχίας.
  5) Οι πραγματικοί ηγέτες, είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, με ασυνήθιστη αποφασιστικότητα.
  6) Μόνο αν ανοίξεις τα φτερά σου, θα μάθεις πόσο ψηλά μπορείς να πετάξεις.
  7) Κανένας δεν κρατάει αρχείο με τις αποφάσεις που δεν πήρες. Όλοι κρατάνε αρχείο με τις λανθασμένες αποφάσεις που έχεις πάρει (Pfeifer).
  8) ”Ubi dubium ibi libertas” Όπου υπάρχει αμφιβολία, υπάρχει ελευθερία.
  ¨Εχεις πάντα την βοήθεια μου και τη συμπαράσταση μου σε ότι κι άν αποφασίσεις..

 20. Δαβιδ

  27/03/2023 at 09:18

  Δήμος Αμφιλοχίας
  Η ΑΛΛΑΖΕΙΣ Η ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ
  (Αν και μετά λύπης μου ομολογώ ότι είμαστε βαρέλι δίχως πάτο αν συνεχίσουμε με τις ίδιες συνθήκες)
  Είμαι κι εγώ ένθερμος οπαδός της επανάστασης και της σύγκρουσης.
  Η κ.Σιμου ξέρει να χειρίζεται καλά τη σφεντόνα. Θα πρότεινα όλοι οι “Γολιάθ” να πιάσουν την άκρη τους, αρκετά μας “έσωσαν” όλα αυτά τα χρόνια!
  Τόπο στα νιάτα! Ειδικά όταν απαρτίζονται από δυναμικές και ωραίες προσωπικότητες!
  Βουρ στο σταυρό Βιργινία να ξεβρωμισει ο τόπος από διακοσμητικά στοιχεία και τσάμπα μάγκες!!

 21. ΓΝΏΘΙ ΣΑΥΤΌΝ

  27/03/2023 at 10:59

  Η καλύτερη ευχή σε έναν πολιτικό σήμερα, είναι να μπορεί να διαθέτει κουράγιο, δύναμη και καθαρό μυαλό για να εκφράζει με τα λόγια και τις πράξεις του, την κοινωνία μας. Άλλα δώρα για τους πολιτικούς δεν πρέπει να υπάρχουν… Αντίθετα, αυτοί πρέπει να δίνουν δώρα στους πολίτες. Ποια δώρα; Την προσωπική εντιμότητα και ευθύτητα, αλλά και την ακούραστη εργασία τους για να πάνε καλύτερα τα πράγματα στον τόπο μας»
  Κύρια Σίμου είστε μια ευκαιρία να κερδίσουμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας. Ευχή μου να μην μείνει ευχή!!

 22. ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΊΤΗΣ

  27/03/2023 at 16:14

  Τι δήμαρχο θέλουμε λοιπόν; Προφανώς και θα είναι η πρώτη φορά που θα αναρωτηθούμε ως Κοινωνία, αφού πρώτη φορά βιώνουμε τέτοιες προκλήσεις.

  Ο Τόπος μας είναι πανέμορφος και ευγενής, δυστυχώς όμως γερασμένος σε υποδομές αλλά και σε απόψεις και συμπεριφορές διοικούντων, που μας γύρισαν χρόνια πίσω, κατατάσσοντάς μας σε ουραγούς των εξελίξεων και πρωταθλητές των χαμένων ευκαιριών.
  Το δίλημμα είναι σαφές: Το μέλλον του τόπου!

  Τι δήμαρχο θέλουμε λοιπόν;
  Κ. Σιμου θα είναι χαρά μου να σας στηριξω στην προασθεια σας.
  Τολμήστε το! Ήδη με την κίνηση σας αποδείξατε ότι δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική στέγη κ το βολεμα σε κάποιο συνδιασμό, αυτό μας κάνει να σας εμπιστευτούμε ακόμη περισσότερο!!
  Τολμήστε το και είστε η αυριανή Δήμαρχος!
  Μετά τιμής ένας απλός πολίτης..

 23. Γιατρός

  27/03/2023 at 17:32

  Βιργινία,
  Προχώρα μπροστά!!
  Σε τελική ανάλυση, όλοι οι υπόλοιποι σε τι είναι καλύτεροι από σένα? Στο στόχο τους, στο όραμα τους ή μήπως στην ομάδα υποστήριξης??
  Σκέψου, ζύγισε και προχώρα.
  Πίστεψε στον εαυτό σου και κάνε το όνειρο πράξη.
  Κάνε τη διαφορά.Μπορείς!!

 24. Κατερίνα Παπαθωμά

  27/03/2023 at 18:13

  Μια γυναίκα που κάνει τη διαφορά, οι απόψεις σου και οι εμπειρίες σου είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος, προχώρα, κάνε το πήδημα στην πολιτική σκηνή!

 25. Πόπη Γεωργίου

  27/03/2023 at 20:44

  Βιργινία Είσαι η Ελπίδα μας…

 26. Ο προβληματισμένος

  27/03/2023 at 22:18

  Βιργινία μας, καλησπέρα..
  Μου αρέσει το θεαματικό come back που κάνεις. Φαίνεσαι αποφασισμένη να παίξεις στα δρώμενα του Δήμου Αμφιλοχίας και μπράβο σου.
  1) Οι ιδέες είναι σαν τις μηχανές. Χρειάζονται κάποιον να της βάλει μπροστά.
  2) Δεν ξέρω γιατί, αυτοί που τους τα ψέλνεις, δεν βγήκαν να πουν τίποτε, αλλά αναλώνονται σε μικρο-οπαδικά πηγαδάκια και σε συζητήσεις καφενείου (και κομμωτηρίου ενίοτε..) άντε και κανένα σχόλιο στο facebook.. Γιατί δεν προκαλούν ένα δημόσιο debate?? Εαν δεν θέλουν, τότε προκάλεσε το εσύ.. Μήπως επειδή “ο σιωπών δοκεί συναινείν??”
  3) Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους. (Ζωρζ Κλεμανσώ , 1841-1929, Γάλλος πρωθυπουργός)
  4) Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεται κάποιος να ασχοληθεί με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.
  (Πλάτων , 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος)
  Βιργίνια προχώρα.!!!

 27. Συνετός

  28/03/2023 at 03:46

  Νέα, Εμπνευσμένη, Μαχήτρια και Γυναίκα!
  Παλεύει για τον Δήμο της , για τα ιδανικά της, για τους φίλους της.

  Η νέα γενιά είναι το μέλλον μας,είναι το ζωτικό κύτταρο κάθε κοινωνίας η οποία θέλει να προδεύσει και να εξελιχθεί. Έχει εξέχοντα ρόλο σε κάθε διάσταση της ζωής μας.Όταν συνειδητοποίησουμε λοιπόν πόσο μεγάλη σημασία έχει η σωστή καθοδήγησή της, τότε τα πράγματα θα γίνουν για όλους πιο ξεκάθαρα.
  Συγνώμη που ΕΓΚΡΙΝΩ αλλά μου αρέσει όλο το πακέτο!

 28. Bugs Bunny: "What's up there??"

  28/03/2023 at 09:21

  Βιργινία, μπράβο μπράβο μπράβο,
  Το ξέρεις το τραγουδάκι “Who is afraid of Virginia Woolf” ίσως και την ομώνυμη ταινία?
  Λοιπόν, γίνε “λύκος” και δάγκωσε όλους αυτούς τους τυχάρπαστους, λιμοκοντόρους και περιστασιακούς που επιβουλεύονται το Δήμο της πόλης μας, με σκοπούς προφανείς.
  Ξεκίνα και πάιξε σημαντικό ρόλο στα δρώμενα και στο Δήμο στης πόλης, απ’ όποιο μετερίζι θέλεις ..
  Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
  Ο ελπίζων

  • ΚΑΝΑΡΗΣ

   29/03/2023 at 12:07

   Αλλου την λέγανε Γιουδήθ ,εδω….
   Βιργινία !!!
   Μόνο που το φτερό του καρχαρία είναι επικίνδυνο …
   Να μην της κακοφανεί αν αγριέψει ο καρχαρίας από το χορό της …

   • Κοινωνία ώρα μηδέν

    29/03/2023 at 14:05

    Κοπτεσται βλέπω κ. Κανάρη για το μέλλον του τόπου , ίσως να είστε ένας από τους “ευχαριστημένους” και σας προβληματίζει η παρουσία ενός νέου ανθρώπου που “τολμάει” να οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο μας κ τονίζω Δήμο μας διότι ο Δημος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός , ανήκει στους Δημότες του κ με θλίβει το γεγονός που τον παρουσιάζεται εν ολίγης με μια κοιλάδα αίματος διότι ο καρχαρίας έλκεται μόνο από αίμα και ξεχνάτε ότι ο καρχαρίας έχει το στόμα του από κάτω ειδάλλως δεν θα κυκλοφορουσαν ψάρια στη θάλασσα
    Ευχαριστούμε που μας έχετε για θηραματα, προφανώς τα πυρά σας προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού , εσείς ξέρετε … Ξεχάσαμε όμως σήμερα δεν είναι τσαγκαροδευτέρα όπως αναφέρετε σε προηγούμενο σχόλιο σας και έχετε χρόνο να ασχοληθείτε…για να δούμε τι άλλο θα μας πείτε .. υπάρχει άλλη πικροχολια να βγει προς τα έξω;
    Βιργινια ένα θυμάσαι: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν , μετά τους νικάς!!

    • ΚΑΝΑΡΗΣ

     30/03/2023 at 15:43

     Άρχικά, ξεκαθαρίστε τι σημαίνει γι εσάς …”πικροχολία”
     Κάντε , έπειτα , και μια επανάγνωση του κειμένου μου…
     Κι αν δεν καταλάβατε κάποιο σημείο , ΜΕ ΧΑΡΑ να σας το διευκρινήσω !!!
     Μπλέξατε τον δικό μου καρχαρία με το κήτος που περιγράφετε …
     Με Άλλα λόγια..
     ”Άλλα λέει η γιαγιά μου κι άλλα ακούνε τ’ αφτιά μου”
     Εξηγείστε τι θέλετε, γιατι αφορισμούς περί τολμης και οραματισμών τα ακούμε συνέχεια – βαρεθήκαμε- και στη πράξη …Αμόντε.
     Κι αφού φτάσετε σε συμπεράσματα και στέρεες θέσεις…
     Καλά να είναι ο Μαίστρος και θα τα ξαναπούμε ….

 29. ΠΡΩΤΟΠΌΡΟΣ

  28/03/2023 at 13:02

  Κι έγινε η σπίθα πυρκαγιά!
  Καζάνι που βράζει ο Δήμος , η τράπουλα ανακατεύτηκε για τα καλά…προβλεπω στο βάθος ‘κυβερνηση’ με Νταααάμα κούπαααα!!
  (Η Ντάμα Κούπα αναπαπαρίστανται στα χαρτιά από τη βιβλική Ιουδηθ, η οποία λύτρωσε το λαό του Ισραήλ από την πολιορκία των Βαβυλωνίων αποκεφαλιζοντας τον Ολοφέρνη) αφήνω αυτό χαριτολογώντας για την ιστορία… και ο Νοών Νοείτω.

  Ωραία μου κυρία
  Δίπλα σας θερμός υποστηρικτής!

 30. ΓΥΝΑΙΚΕΊΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ

  28/03/2023 at 15:33

  Βιργινία Σίμου – Μια μοναδική προσωπικότητα που αλλάζει τα δεδομένα!
  Κοριτσάρα μας μπες δυναμικά στο πάνθεον της πολιτικής.
  Γράψε ιστορία! Μας εμπνέεις, πάρε στα χέρια σου τα κλειδιά του Δήμου και πρωτοστάτησε!
  Εισαι η τελευταία μας ελπίδα..είμαστε όλες μαζί σου, να προβάλλουμε και να στηρίξουμε το όραμα σου!
  Γιατί μια γυναίκα μπορεί!!! Μαζί σου!

 31. Ορεινός Βαλτινός

  28/03/2023 at 19:11

  Βιργινία προχώρα,
  Μην ξεχάσεις όμως εμάς τους ορεινούς.
  Μπορεί η Αμφιλοχία να βγάζει Δημαρχο, λόγω του ότι είναι το πληθυσμιακό βαρύ κέντρο του Δήμου, αλλά έλα και σε μας.
  Ξέρω ότι, ως πολίτης, έκανες καλή παρέμβαση για την βραχυκερατη φυλή και μπράβο σου.
  Ξέρω ότι ανεξαρτήτως κυβέρνησης έχεις προσβάσεις σε όλα τα δυνατά κυβερνητικά σχήματα..
  Βρες κάποιον που να ξέρει από βουνά, βάλε τον στην ομάδα σου και βοήθησε μας.
  Μπορείς να θεωρείς την υποστήριξη μας δεδομένη..
  Με αγωνιστικούς Βαλτινους χαιρετισμούς
  Δ

 32. ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

  28/03/2023 at 22:06

  Βιργινία πολλές ευχές για να εκλεγείς στο αξίωμα της Δημάρχου και να πραγματοποιήσεις το όραμα σου! Μην διστάσεις κορίτσι μου και να τολμήσεις , ταυτίζεται πολύς κόσμος μαζί σου θα σε στηρίξουμε σε όλα , κάνε τη διαφορά πιστεύουμε σ εσένα!
  Μην μασισεις , ξεκινα!!!!!

 33. Κοινωνία ώρα μηδέν

  29/03/2023 at 14:23

  “Αν δεν έχεις εχθρούς, τότε να φροντίσεις να αποκτήσεις” (Μίκης Θεοδωράκης)
  Πότε αποκτάμε εχθρούς; Όταν δεν δεχόμαστε χωρίς αντίδραση ότι μας λένε. Αν λοιπόν, δεν έχεις εχθρούς, σημαίνει πως ποτέ δεν εναντιώθηκες σε κάτι. Καιρός είναι να αρχίσεις να το κάνεις. Αν δεν σπάσεις αυγά… δεν γίνεται ομελέτα.

 34. Βλέπων Μπροστά

  30/03/2023 at 12:16

  ‘Η λύση πάντα βρίσκεται μπροστά, ποτέ πίσω ‘
  Ν. Καζαντζάκης

  Και η λύση είναι γένους θηλυκού

 35. Βαλταρχης

  30/03/2023 at 19:07

  Βιργινία, προχώρησε και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.
  Είσαι ο τρίτος πόλος σ’αυτην την μονομαχία. Το “τρίτος” δεν αναφέρεται στη σειρά τερματισμού, αλλά στην εναλλακτική έναντι των δύο του κατεστημένου!!
  Μπράβο κοπέλα μου.
  Διαθέτεις όλο το πακέτο της επιτυχίας δηλ δύναμη, φρεσκάδα, αλώβητη, έχεις καλό team επιστημονικό, διακατέχει από αγάπη για τον τόπο που ζεις, και έχεις όραμα πραγματοποιησιμο!!
  Κάνε τους να κοιτούν την πλάτη σου στις επόμενες εκλογές.
  Θερμές ευχές μέσω αγωνιστικών χαιρετισμων
  Ο κάτοικος των αναντι της Αμφιλοχίας

 36. Μια οπαδός

  30/03/2023 at 21:41

  Βιργινία μου ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε πει
  ‘Δεν ανησυχώ ποτέ για την πράξη, αλλά την απραξία’
  Συνέχισε, μη σταματάς!

 37. Ορεινός

  31/03/2023 at 13:23

  Μπράβο μπράβο μπράβο αστέρι !!
  Προχώρα και πάρε την ομάδα επάνω σου..
  Δηλαδή οι άλλοι σε τι είναι καλύτεροι??
  Τόλμησε το!!
  Ο τολμών νικά

 38. Σκεπτικός αλλά κεντρίζω

  31/03/2023 at 16:19

  Αν είναι να αντιμετωπίσεις τον Ζορό με τους τρείς Αμίγκος, και τον Ομέρ Πριόνη, με τον Αλί Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες, τότε όχι μόνο δεν κάνεις καμία διαφορά, αλλά διαβάλεις και την οποιαδήποτε θετική προσπάθεια έχει καταβληθεί προς μία ποιοτικότερη τοπική κοινωνία, μέσω αντικειμενικά ικανών υποψηφίων.
  Δυστυχώς πολλά τραγελαφικά, βάζουν τελικά ένα απότομο φρένο σε οποιαδήποτε θετική δυναμική είχε ενδεχομένως αναπτυχθεί για την απόδραση από προεκλογικά σκεπτικά παλαιοκομματικού τύπου. Φυσικά, οι νοοτροπίες κατά την προσφυγή στην κάλπη δεν αλλάζουν ούτε σε ένα, ούτε σε πέντε χρόνια. Μπορούν όμως σταδιακά να αρχίσουν να αποτυπώνονται στη συνείδηση του μέσου ψηφοφόρου.
  Θα πρέπει, όμως, να αναγνωρίσουμε ορισμένα υπερκομματικά θετικά βήματα που γίνονται σε αρκετές τοπικές κοινωνίες, όπως η αρθρογράφος μας, αλλά σε επίπεδο κεντρικών αποφάσεων δεν περνά απαρατήρητη η κλασσική οπτική γωνία των κομμάτων που βλέπουν τις τοπικές εκλογές ως δημοψήφισμα, ή ως ευκαιρία για ψήφο δυσαρέσκειας ή γενικώς μέτρηση των δυνάμεών τους, άσχετα από τα τοπικά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι διαφόρων «αποχρώσεων» υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.
  Στην τελική, αν το μέλημα των πολιτικών είναι όντως ο λαός να επιστρέψει στην εμπιστοσύνη της πολιτικής και την ενασχόληση με τα κοινά, τότε θα πρέπει να δώσουν το σωστό παράδειγμα πολιτικής ακεραιότητας και ποιοτικού χαρακτήρα ασχέτως λαϊκισμού, «πολιτικού» κόστους, και λασπολογίας που ενδεχομένως να χρησιμοποιούν οι… της παλιάς σχολής.
  Για όλους τους παραπάνω λόγους, νομίζω ότι η κα Βιργινία είναι η βέλτιστη λύση

 39. Εξωφρενον

  31/03/2023 at 19:20

  Ένα πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών με όραμα και στόχους το οποίο θα μείνει παρακαταθήκη για πολλά έτη διότι όλοι οι διοικούντες πρώην , νυν και ίσως επόμενοι το μόνο που δεν αποβλέπουν είναι το δημοσιο συμφέρον γι αυτό και θορυβήθηκαν , όχι απλά δεν τα έχουν σκεφτεί ούτε και μπορούν να τα συλλάβουν. Το πρόβλημα ξεκινάει στο ότι τόσα χρόνια επένδυσαν να κρατήσουν το λαό του Δ Αμφιλοχίας σε επίπεδα υπό του μηδενους και οποιαδήποτε κίνηση πρόεδρος εξέλιξη είναι αστείο ! Θυμίζει Σπηλαιον του Πλατωνα !!
  Θλιβερό
  Κ. Σιμου ειλικρινά αξίζετε να είστε όχι απλά μια Δημαρχος του μέλλοντος αλλά να είχατε γεννηθεί χρόνια πριν και να προλαβαίνατε τα αρπακτικά που ακόμη κ σήμερα με περίσσιο θράσος απαιτούν να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν!! Κάποια στιγμή εύχομαι να μας κάνετε την τιμή !!

 40. Ο δικός σας άνθρωπος

  01/04/2023 at 08:04

  Καλημέρα Βιργινία,
  Μπράβο σε σένα και στην ομάδα σου.
  Η τύχη εννοεί τους τολμηρούς..
  Καλή ευκολία σε όλους σας
  Δικός σας

 41. Αγωνιστής

  01/04/2023 at 12:39

  Κα Σιμου

  Η τοποθέτηση σας ειλικρινά προβλημάτισε αρκετούς ανάμεσα σε αυτούς κι εμενα , από τούδε και στο εξής θαυμαστής του ήθους και του οράματος σας.
  Ενεκα προεκλογικής περιόδου το ζήτημα που θέσατε προσφέρεται για πολιτικές αναμετρήσεις μιας και ο πήχης που θέσατε είναι υψηλός.

  Η λύση του προβλήματος έγκειται στο γεγονός ότι οι υποψηφιοι Δημαρχοι δεν ομονοούν, για μικροπολιτικούς, ψηφοθηρικούς και πελατειακούς λόγους, στη χάραξη και υλοποίηση μιας ενιαίας πολιτικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

  Και είναι λυπηρό διότι η κοινωνία της Αμφιλοχίας έχει υποστεί πολλές και επώδυνες συνέπειες του φαινομένου…και δυστυχώς θα συνεχίσει και στο απώτερο μέλλον.

  Εύχομαι να αφυπνιστούν οι νέοι και κάποιοι ευσυνείδητοι παλιοί για αλλαγή πορείας.
  Θα συμφωνήσω με προηγούμενο υποστηρικτή σας·
  Θα ήταν τιμή μας να σας έχουμε Δήμαρχο στο μέλλον !!

 42. Ευσεβής και διακαής πόθος

  01/04/2023 at 17:12

  Περιμένω να με πάρεις τηλ, εκεί στον Οκτώβριο, και να μου πεις :
  Ναι,” το οχυρό” έπεσε!!
  Τώρα μπορώ να κάνω το Δήμο Αμφιλοχίας, αγνώριστο. Να τον κάνω ευρωπαϊκό Δήμο.
  Να, η ορεινοί του όγκοι, να οι παραλίες του, να το πολεοδομικο συγκρότημα, να ο άνθρωπος της υπαίθρου, να ο Αμφιλοχιωτης…
  Κι αν κουραστικες να μ’ακους, θα σε τραταρω λίγο ΝΕΡΌ και πριν φύγεις θα σου δώσω και ΤΟΠΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ να πας εκεί στην “ξενιτιά” να πεις, να, αυτό είναι από τον τόπο μου..
  Γλυκια μας κοπέλα προχώρα, κάνε αυτό που πρέπει για τον τόπο και στοχάσου :
  “Μην σκέφτεσαι τι κάνει η μικρή σου πατρίδα για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ γι ‘αυτήν”.
  Ο ρομαντικός ξενιτεμένος!!

 43. Ορθολογιστης

  02/04/2023 at 11:22

  Καλημέρα σε όλους.
  Βιργινία, κάνε το βήμα το καλό.
  Πριν από αυτό όμως, φρονω ότι πρέπει να μετρηθούμε, να δούμε πόσο πραγματικά είμαστε και πόσοι δυνητικά είμαστε αλλά – δυστυχώς – και πόσοι “θα πουν ότι είμαστε μαζί σου, αλλά θα σταθούν έρμαιο κομματικών επιλογών ή άλλου είδους υποχρεώσεων
  Προχώρα μπροστά.

 44. V for Virginia

  02/04/2023 at 19:30

  V for Virginia !!!
  Πες μας απλώς, πότε ξεκινάμε.
  Τα υπόλοιπα άστα σε μάς!
  Αναμένουμε ..

 45. Σκεπτικός

  03/04/2023 at 21:46

  Αγαπητή Βιργινία,
  Την Κυριακή κατεβαίνει επισημως ο Σάκης ως υποψηφιος.
  Θα σου προτεινα ενα debate, να σας δουμε και τους δύο.. ιδίως αυτόν που το παίζει σωτήρας..

 46. Ορθολογιστής

  04/04/2023 at 10:47

  Προς απάντηση στον κ. Σκεπτικό , ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Σάκης ο οποίος κατά ομολογίαν του δεν καιγόταν και τόσο να είναι υποψήφιος και τον παρακαλούσαν , εν συνεχεία έψαχνε τρόπους διαφυγης αλλά τέλος πάντων μιας και εν όψη τρίτης υποψηφιότητας κατάλαβε ότι τελικά ίσως και να ήθελε , βλέπεις γλυκιά η εξουσία , βιάζεται να ανακοινώσει υποψηφιότητα χωρίς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, αυτός και το λογότυπο του !! Δεν είμαστε για γέλια , είμαστε για γέλια και για κλάματα, ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟΙ !Δεν φταίνε όμως αυτοί πρώην η νυν υποψήφιοι δήμαρχοι , φταίμε όλοι εμείς !!
  Α ρε Βιργινία, ετοιμάσου τουλάχιστον για τις επόμενες αν και θα παραλάβεις ‘ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ’

 47. Σκεπτικός

  05/04/2023 at 05:39

  Ποιες επόμενες?
  Βιργινία, μην ακούς τι λένε??
  Εάν ως λαός, “είμαστε άξιοι αυτών που μας κυβερνούν” κατά τον Πλάτωνα, τότε γιατί να έχουμε όλους αυτούς, τους δίχως όραμα, δίχως αύριο για το Δήμο μας??
  Προχώρα μπροστά και μην ακούς φωνές – τροχοπέδη!! ΞΈΡΕΙΣ ΕΣΎ!!

 48. Ξέρεις εσύ!!

  05/04/2023 at 16:59

  Κυρία μου, ενεργηστε κεραυνοβολα και εύστοχα. Ήδη έχετε απασφαλίσει
  Ξέρω ότι είστε ένα ” όπλο” που παρέχει δέσμη πυρός, στενή, πυκνή και βαθειά.
  Εξουδετερωστε και εξαφανίστε όλα τα λαμογια και βγείτε μπροστά, κάνοντας την ειδοποιό διαφορά.
  Πάντοτε μαζί σου, εγώ και η ομάδα μου!

 49. Αλήτης ψιλός

  06/04/2023 at 19:31

  Κυρία μου,
  Τα νερά τα ταράξατε και μάλιστα τόσο που άρχισε και βγαίνει η λάσπη και η δυσωδία τους προς τα πάνω. Έτσι ξεκίνησαν πιέσεις κλπ σε όλο το θέατρο του πολέμου. Έτσι από την πίεση που ασκήθηκε, οι άνθρωποι του κατεστημένου, προκειμένου να χάσουν τα οικία, αρχίζουν και αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο, πιανομενοι από τα… μαλλιά τους.. Ήδη ξεκίνησαν να φέρνουν “άριστους” από ομορους νομούς και από τα Κεντρικά, αυτο-αποκαλουμενους ως “δεξί χέρι” ή “εξ απορρητων” του τάδε ή του δείνα.
  O tempora, O mores ”
  Βιργινία προχώρα
  Είμαστε μαζί σου.

 50. Πολιτικά.... Σκορπιός !!

  07/04/2023 at 08:39

  Τα μεγαλύτερα ψέμματα πάντα λέγονται ευθέως με βλέμμα σοβαρό και φωνή σταθερή. Μέσω της συστηματικής επανάληψης επωάζονται και μετατρέπονται τελικά σε αλήθεια. Αυτή η αλήθεια αρχικά χρησιμοποιείται ως επιχείρημα, ως θέση και ως στόχος. Ακολούθως γίνεται υπόσχεση, προοπτική και αναμένεται εναγωνίως να γίνει πράξη.
  Επειδή προφανώς είναι αδύνατο να μετουσιωθεί σε πράξη (το πρώην ψέμα – νυν αλήθεια) εφευρίσκονται στην πορεία εμπόδια τα οποία είτε υποτίθεται εμφανίστηκαν ξαφνικά είτε προϋπήρχαν αλλά έγιναν άκαμπτα και εχθρικά. Είναι η ιδιαίτερα διαδεδομένη (στην πολιτική) δημιουργία κάποιου εχθρού ο οποίος τοποθετεί εμπόδια στην υλοποίηση των (δίκαιων) στόχων. Κατ’ αυτό τον τρόπο οικοδομείται το πολυπόθητο άλλοθι το οποίο χρησιμοποιείται ως ηθικό πλεονέκτημα ελαφραίνοντας (συνήθως πρόσκαιρα) τη θέση των κυβερνητών.
  Σας θυμίζει κάτι από τους τοπικούς κυβερνώντες??
  Γι’ αυτό σας λέω,
  V for Virginia

 51. Πολιτικό ον

  07/04/2023 at 18:01

  Αναμένω μεθαύριο την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σάκη..
  Θα ακουστούν πολλά “Ωσαννά”, όπως γίνεται πάντα των Βαΐων. Στο χέρι των δημοτών είναι να φανεί ο σωτήρας (αμφιλεγόμενο αυτό).. Αλλιώς θα ακουστεί το “σταύρωσον αυτόν”.
  Σε κάθε περίπτωση, γιατί να δώσουμε την ευκαιρία σε μια παλιά συνταγή και νοοτροπία, αντί ενός νέου, άφθαρτου και αξιαγάπητου νέου ανθρώπου, πσρθένου στην πολιτική, που ακούει στο όνομα Βιργινία??
  Προσωπικά ψηφίζω.. Β Ι Ρ Γ Ι Ν Ι Α

 52. Η ομάδα που συνεργάζεται μαζί σου

  08/04/2023 at 18:20

  Δημότη, στήριξε και ΕΛΕΓΧΕ ικανούς ανθρώπους να μπουν στην πολιτική.
  Ξεκίνα απο τις εκλογές για το δήμο σου. Αμα δεν μπορείς να αλλάξεις την γειτονιά σου πώς θ’ αλλάξεις την χώρα σου?
  Ναι ξέρω υπάρχουν πολλές λογικές αντιρήσεις
  «Μα θ’αφήσω την δουλειά μου να πάω να μπλέξω με τον κάθε Μ…α?»
  Α. Ο κάθε μ..ς είναι εκεί γιατί εσύ τον άφησες.
  Β. Η δουλειά σου δεν πρόκειται να προχωρήσει όσο ο κάθε μ..ς την επηρεάζει. Και να προχωρήσει προσωρινά, αργά ή γρήγορα θα τον βρείς στα πόδια σου
  Γ. Πόσο νόημα έχει να “σωθείς” εσύ όταν η οικογένεια, η γειτονιά και η κοινωνια σου βουλιάζει;

  «Ο γκόζμος ψηφίζει αυτούς που ξέρει.»
  Ναι το 60% αυτών που μιλάς ψηφίζει τον κοτζαμπάση του, γιατί του κούρεψε τα χόρτα.
  Υπάρχει όμως κι ενα 40% που ασφυκτιά και αγωνιά ν’ακούσει και μια πραγματική πρόταση.
  Την έχεις; Θέλεις να γίνουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ πράγματα; Τότε θα ξεχωρίσεις σαν την μύγα μες στο γάλα. Μετα θα έρθουν οι κοτσαμπάσηδες σε σένα. Το πώς θα τους χειριστείς βέβαια είναι άλλο θέμα.
  “Και τι να κάνω μόνος μου; Είμαστε λίγοι κι “αυτοί” ελέγχουν το παιχνίδι”
  Λάθος! Είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι. Και σίγουρα δεν μπορούμε να παίξουμε με τους δικούς τους όρους .
  Οι “επαγγελματίες” ασχολούνται νύχτα μέρα με το παίγνιο και ξέρουν τα “στέκια” και τα μπαλαντέρ. Εμείς στον ελεύθερο χρόνο μας και δεν είναι πολύς. Άρα πρέπει να βρούμε τρόπους που να κάνουν πολύ παραγωγικό αυτό τον χρόνο μας.
  Όσοι λοιπόν ασχολούμαστε με τα “κοινά” (και πρέπει να ασχολούμαστε γιατί εδω ζουμε) βρισκόμαστε πλέον και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ, αντί να βάζουμε τον όποιο δήμαρχο και τον όποιο κομματάρχη διαιτητές ανάμεσά μας. Αντί ο καθένας μας να λυγίζει κάτω απο το βάρος της δουλειάς που χρειάζεται , την μοιραζόμαστε και την αλαφραίνουμε για όλους. Δεν είναι εύκολο και φυσικά έχει όλα τα προβλήματα που φαντάζεστε. Μίζερους Δ/Υ, μικροπολιτικά πριονίσματα “παραγόντων”, προσωπικούς διαγκώνισμους κλπ. Όμως όταν πλέον φαίνονται αποτελέσματα τότε όλα αυτά ξεχνιούνται.
  Ισως περάσουν άλλα 3 χρόνια για να έχουμε oυσιαστικά αποτελέσματα στην ευρύτερη κλίμακα του Δήμου. Κι άλλα 3 για την ευρύτερη του Νομού, όπου κάποιες άλλες παρέες κάνουν επίσης δουλειά.
  Ξερω ότι δεν άκουσες κάτι για ιδεολογίες, κόμματα και κυβερνήσεις. Όμως τα πράγματα κινούνται κι αλλάζουν ΑΠΟ ΜΑΣ. Γιατί αν περιμέναμε απο την Αθήνα τα χαμπέρια, θα περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμη…..
  Συμπερασματικά, Βιργινία, εμείς οι άνθρωποι που σε υποστηρίζουμε, που συνεργαζόμαστε μαζί σου, που σ΄ αγαπάμε, σου λέμε
  Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Η Σ Ε Μ Π Ρ Ο Σ Τ Α !!!!

  • Αλήτης ψιλός

   09/04/2023 at 08:37

   Συμφωνώ πλήρως με τον προλαλήσαντα.
   Αναμένω σήμερα τη συγκέντρωση του Σάκη, να δω από ποιους υποστηρίζεται..
   Πάω στοίχημα ότι
   -το 20% θα είναι σωστοί άνθρωποι
   -το 35% θα είναι άνθρωποι “ορφανοί” πολιτικά, που δεν θα ξέρουν που να πάνε, εμπρός στην προαλοιφομενη αποτυχία του νυν καθώς και άνθρωποι που θέλουν να είναι “με το νικητή” (sic)
   – το 35% το παλιό ΠΑΣΟΚ
   -το υπόλοιπο 10% πραγματικά λαμογια (χωρίς εισαγωγικά) που θα διαφθείρουν όλους τους άλλους..
   Ψεύτης να βγω, για το καλό του τόπου !!

 53. Σκορπιός

  09/04/2023 at 12:01

  ΝΕΑ ΑΡΧΗ !! Το σύνθημα του Σάκη
  Νεα αρχή με το 70% του Δημ. Συμβουλίου του Κοιμηση.
  Μμμμάλιστα..
  Πάμε γερά..
  Εμπρός για την Πρόοδο και την Ευμερία…. της τσέπης μας.
  Α ρε αλήτη ψηλε. Βγηκες αληθινός

 54. Ένας από την ομάδα σου!!

  09/04/2023 at 13:57

  OK. Νέα Αρχή!!
  Ο κάθε λαός είναι άξιος αυτών που τον κυβερνούν (Πλάτων)
  Βιργινία, μπες μπροστά βρε κορίτσι μου, μπες μπροστά να αλλάξει η φιλοσοφία του Δήμου..
  Ένας από την ομάδα σου.

 55. Σκεπτόμενο κεντρί

  09/04/2023 at 18:51

  ΝΕΑ ΑΡΧΗ, με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους του Γιώργου..
  Μμμμάλιστα..
  Πάμε γερά..
  Εμπρός για την Πρόοδο και την Ευμερία…. της τσέπης μας.
  Α ρε αλήτη ψηλε. Βγηκες παλι αληθινός, με το σχόλιο σου !!!
  ΟΚ ! Σίγουρα θα πάμε μπροστά..
  Α ρε Βιργινία, α ρε Βιργινία..
  Ηθελα να ξέρω, πως τα ήξερες όλα αυτά και έγραψες αυτό το άρθρο !!!
  Σε κάθε περίπτωση
  V for Virginia !!!!

 56. Σκορπίδιον...

  09/04/2023 at 20:08

  ΝΕΑ ΑΡΧΗ..
  Τα μισά από το λόγο του Σάκη είναι ήδη γραμμένα (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στο άρθρο της Βιργινίας ή έχει αναφερθεί ήδη στα σχόλια επ’ αυτού..
  Πρέπει να ξέρεις έλεγε ο ποιητής “Με ποιούς θα πάς και ποιούς θ’ αφήσεις”
  Σημ :1)Ελάχιστες γυναίκες. Γιατί άραγε??
  2) Πολλά φιλία στο τέλος.. Λες και σχόλαγε η εκκλησία και πέρασαν να πάρουν το αντίδωρο.. ¨Ενας προς ένας..
  3) Μέσος ηλικιακός όρος πάνω των 55.. Τόπο στα νιάτα, λέμε
  Σε κάθε περίπτωση
  V for Virginia !!!!

 57. Κεντρί

  10/04/2023 at 09:49

  Βρε παιδιά,
  Οι υποψήφιοι του κ. Σάκη , που είναι???? Καλη η παρουσίαση, καλά τα μεγάλα λόγια αλλά η παρουσίαση των υποψηφίων που είναι?
  Δηλαδή σε τι διαφέρει μια τοποθέτηση -σε μια εκδήλωση- του κ. Σάκη από το άρθρο της κας Σίμου???
  Η ουσία είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια, απλά χωρίς το “αλαλλάζων πλήθος”..
  Κατέβα βρε Βιργίνια, κατέβα να τους δείξεις πως γίνεται, αφού έχεις ΟΜΑΔΑ ΕΤΟΙΜΗ..
  V for Virginia

 58. Απογοήτευση

  10/04/2023 at 20:41

  Δεν μου κάνει εντύπωση που οι παλαιοί επιζητούν να επικρατήσουν τα κομματάκια τους πρότυπα και στις αυτοδιοικητικές μου κάνει εντύπωση ότι ένα ποσοστό, έστω και μικρό, νέων ανθρώπων επιζητούν την ‘σωτηρία’ τους ανάμεσα σε αποτυχημένους δημάρχους είτε πρόκειται σε αποτυχημένες αναπτυξιακές προοπτικές είτε πρόκειται σε αποτυχημένες παλαιες-νέες αρχές.
  Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς φταίει?
  Φταίνε οι ‘ψευτες’ ή όσοι επιζητούν το παραμύθι?
  Ένα μόνο σχόλιο η μάλλον τίτλο θα μπορούσε κανείς να βάλει για τις δύο επιλογές:
  ‘Καληνυχτα Κεμάλ…αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!’

 59. Ιστορία από το Χότζα

  10/04/2023 at 23:20

  Καληνυχτα Κεμάλ…αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!’
  Απάντηση : Στο χέρι σας είναι !!!
  Κάποτε δυο άνθρωποι είχαν αντιπαθήσει το Χότζα, που ήταν πάντα σωστός, αδέκαστος κριτής κ.λπ, κ.λπ.και σκέφτηκαν να του “τη βγουν”.
  Έτσι λοιπόν σκέφτηκαν, να πάρουν ένα μικρό πουλάκι, να το κρατήσουν στο χέρι τους και να τον ρωτήσουν εάν αυτο ήταν ζωντανο ή νεκρό.
  Έαν ο Χοτζας τους έλεγε ότι ήταν ζωντανό αυτοί θα το έπνιγαν και θα του το έδειχναν νεκρό.
  Εαν τους έλεγε ότι ήταν νεκρό, αυτοί θα το απελευθέρωναν και θα του το έδειχναν οτι ήταν ζωντανό.
  Άρα, σε οτι θα τους έλεγε ο Χότζας, αυτοί θα τον εβγαζαν λάθος..
  Έτσι και έγινε, με μια μικρη διαφορά..
  Ρώτησαν, λοιπόν το Χότζα:
  – Εϊ, Χότζα, εσυ που όλα τα ξέρεις, για πες μας, το πουλάκι που κρατάμε στο χέρι μας, είναι ζωντανό ή νεκρό??
  και ο Χότζας απάντησε:
  -Στο χέρι σας, είναι !!!!
  Βιργίνια μου, μην ακούς την “απογοήτευση”. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τα πάντα. Η Ομάδα μας, μπορεί!!

 60. Απογοήτευση

  11/04/2023 at 13:01

  Φίλε ‘Ιστορία από τον Χοτζα’ σου απαντώ με το παρακάτω ιστορικό παράδειγμα …
  Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στην άκρη νέοι και δημιουργικοί άνθρωποι αλλά… διάβασε παρακάτω και θα καταλαβεις…

  Ο Στάλιν και η κότα

  Σε μια από τις συνηθισμένες συναντήσεις με τους συνεργάτες του, ο Στάλιν ζήτησε να του φέρουν μία κότα, την πήρε στην αγκαλιά του και πιέζοντας την σφιχτά με το ένα χέρι, με το άλλο άρχισε να την ξεπουπουλίζει.

  Η κότα φώναζε από πόνο και προσπαθούσε να δραπετεύσει με κάθε τρόπο χωρίς επιτυχία, η λαβή ήταν πολύ δυνατή για εκείνη.

  Ο Στάλιν κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα φτερά χωρίς μεγάλα προβλήματα και αφού τελείωσε είπε στους συνεργάτες του:

  “Τώρα κοιτάξτε τι θα συμβεί.”

  Έβαλε την κότα στο έδαφος και απομακρύνθηκε από αυτήν, πήγε και πήρε λίγο σιτάρι, ενώ οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν με έκπληξη καθώς, παρά τούς πόνους και την αιμορραγία, η κότα έτρεξε προς αυτόν μόλις έριξε χούφτες σιτάρι στο έδαφος, περιμετρικά στο δωμάτιο.

  Η κότα όχι μόνο δεν έφυγε αλλά τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα.

  Σε αυτό το σημείο ο Στάλιν στράφηκε στους βοηθούς του, που έκπληκτοι παρατηρούσαν το θέαμα και είπε: “Είδατε, έτσι κυβερνώνται οι ανόητοι άνθρωποι.

  Είδατε πως η κότα με ακολουθούσε παρά τον πόνο που της προκάλεσα;

  Οι περισσότεροι λαοί είναι έτσι, συνεχίζουν να ακολουθούν τους κυβερνήτες και τους πολιτικούς τους παρά τον πόνο που τους προκαλούν, με μοναδικό σκοπό να λάβουν ένα δωράκι, λίγο παραπάνω από το τίποτα ή απλώς κάποιο φαγητό για να ξεχάσουν την πείνα τους για λίγες μέρες “.

  Από ότι φαίνεται ο Έλληνας ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία!

 61. Εσαεί Σκορπιός..

  11/04/2023 at 22:31

  Τελικά η “ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ” έχει δίκιο. Παραθέτω κι εγω κάποιες ιστορικές φράσεις:
  – Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι,
  κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.(Bismarck)
  -Οι πολιτικοί είναι σαν τις πάνες των μωρών.
  Χρειάζονται συχνή αλλαγή και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.(Ανώνυμος)
  -Όταν ένας υποψήφιος φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται στο δικό μας έχουμε διεύρυνση.
  Όταν ένας υποψήφιος φεύγει από το δικό μας κόμμα και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία κ.λ.π. (Μικρό Κομματικό Λεξικό)
  -Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλλίτερο,
  αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος.(Frank McKinney)
  -Οι πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι.
  Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια. (Νικήτα Χρουστσώφ)
  -Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που
  κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα.(Friedman)

  Αχ βρε Βιργινία, γιατί δεν προχωράς να κάνεις τη ρίξη??
  Εννοείται
  V for Virginia

 62. Το κεντρί του Σκορπιού

  12/04/2023 at 08:36

  “ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ”, μη μου απογοητεύσαι διότι έτσι είναι η ζωή !!
  “Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ” (Voltaire)
  “Τα πάθη για τον άνθρωπο είναι ό,τι ο άνεμος για τα ιστιοφόρα.
  Παρόλο που μπορεί να τον καταστρέψουν, δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτά.”(Voltaire)

  Πόσο μάλλον για το πάθος που λέγεται “πολιτική”.. Εμείς τι φταίμε να λουζόμαστε τα πάθη όλων αυτών που πέρασαν και θέλουν ΞΑΝΑ να περάσουν από το κατώφλι της Δημαρχίας? Μήπως τελικά είμαστε χωρίς μνήμη?? Αν ΝΑΙ, τότε ας τιμωρηθούμε…

 63. Αλήτης ψιλός

  15/04/2023 at 21:24

  Καλή Ανάσταση σε όλα τα επίπεδα!!

 64. Πολλώ κάρρονες

  18/04/2023 at 18:59

  Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους τους αναγνώστες,
  (αν και σε επίπεδο ευχών πρόλαβε ο – κατά τα άλλα συμπαθής – κος Βασιλας).
  Δυστυχώς για αυτόν, ΜΌΝΟ σε επίπεδο ευχών. Στα του άρθρου του, τολμώ να πω, ότι πέραν από ζηλωτής του Παπανδρεϊκου λόμπυ, με δανεικες εκφράσεις και αποστροφες με παχιά “ενεργειακά” επιχειρήματα, δεν αναφέρθηκε πουθενά στα υπόλοιπα.. Αυτά, τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο ως άνω άρθρο της κας Σίμου , ούτε καν τα άγγιξε.
  Όλα όσα άγγιξε αποτελούν “εξαποστειλάρια” του νυν δημάρχου – γεγονός αδιαμφήτητητο άλλωστε – καθώς και αναμάσημα του άρθρου της.
  Μίλησε για νέους – έβαλε μάλιστα και ηλικιακές κλασεις, αλλά δεν υπολόγισε πως θα πείσει τους σημερινούς apolitic νέους, που για βιοποριστικους λόγους ΔΕΝ κοιμούνται στο Δήμο.. Ούτε επίσης πως θα πείσει αυτούς που “κοιμούνται” πως θα ασχοληθούν με τα ΚΟΙΝΆ, έτσι που τα καταντισε η γενιά του..
  Από λόγια, χορτάσαμε όλοι..
  Ο ίδιος τι έκανε για όλα τα παραπάνω??
  Μήπως καλύπτεται από την ασφαλή θέση της αντιπολίτευσης με την ΚΑΘΌΛΟΥ ΑΣΦΑΛΗ καιροσκοπικη διαπραγμάτευση? Ωεω? (που λένε και οι νέοι σήμερα)
  Χρόνια πολλά και να μην κομιζουμε γλαυκας εις τας Αθήνας

 65. Ο "ετεροδημότες"

  20/04/2023 at 05:54

  Καλημέρα σας,
  Φευγωντας για Αθήνα, κάποιος μου έδειξε το άρθρο σας, επί του οποίου έχω να παρατηρήσω ότι, αν μη τι άλλο, είχε υψηλή αναγνώσιμοτητα (71 σχόλια μέχρι τώρα).
  Επίσης, διαβάζοντας το άρθρο για το πολιτιστικό κέντρο στο Αμπελακι, είδα ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους, νυν, επόμενοι και wanna be Δήμαρχοι, καθώς και αντίστοιχα δημοτικοί σύμβουλοι..
  Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο στοχευμενο άρθρο σας..

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *