Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου – σκούπα του ΥΠΕΝ

Δημοσιεύτηκε

στις

1085

Ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου – σκούπα του ΥΠΕΝ

Η ΝΔ δεν τα πήγε πολύ καλά στο τί σημαίνει Ρυθμιστική Αρχή. Τί άλλο δεν πήγε καλά; Το τί συνέβη με το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΥΔΑΠ. Γιατί η ΕΥΔΑΠ πήγε μεν στο Υπερταμείο αλλά υπό την αίρεση εγκρίσεως από το ΣτΕ – κι αυτό προβλεπόταν ρητά, δείτε το νόμο. Και θα θυμίσω πού ήταν πριν πάει εκεί… ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ. Ήδη από το 2014. Διότι ήδη είχατε από τότε αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση. Τόσο απλά!
Κι ενώ εσείς της ΝΔ ισχυρίζεστε εδώ ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσετε πια δημόσια αγαθά, διότι αυτό καταλαβαίνω από τις τοποθετήσεις σας, σήμερα ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Χωρίς απόδοση της χερσαίας ζώνης κ. Αμυρά και βεβαίως χωρίς την υποχρέωση επενδύσεων, αγνοώντας πλήρως την τοπική κοινωνία. Μια άλλη ιδιωτικοποίηση, αυτή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σήμερα ολοκληρώθηκε.
Μέσα σε όλα αυτά, ενώ η Χώρα πενθεί για τα Τέμπη, η Κυβέρνηση προχωρά το μεταρρυθμιστικό της έργο κανονικά. Τα τελευταία deals ολοκληρώνονται, αλλά είναι στο τέλος, ξέρετε αυτά δεν θα προλάβουν να πάρουν σάρκα και οστά.
Πενθεί η χώρα, πενθεί η ελληνική κοινωνία και αναζητά αλήθειες. Είμαστε ακόμα σε αυτό το στάδιο, διερεύνησης της αλήθειας. Κι αντί για αλήθεια η κοινωνία εισπράττει συγκάλυψη αλλά και ψέματα. Ή την προσπάθεια τουλάχιστον της Κυβέρνησης να πει ψέματα, όπως με το περίφημο έργο τηλεδιοίκησης στη Λάρισας, αν ήταν έτσι ή αλλιώς και προσπαθεί η Κυβέρνηση να δημιουργηθεί σύγχυση: αν η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε ή δεν λειτουργούσε, η οποία δεν λειτουργούσε φυσικά μετά την πυρκαγιά του 2019 και αν λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα.
Τα έργα και οι παραλείψεις της τετραετίας αυτής της κυβέρνησης είναι μια συζήτηση από μόνη της. Και μετά είναι και μια συζήτηση τί συνέβη στη χώρα από την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη μέχρι σήμερα, μπορούμε να τα δούμε όλα.
Και τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Συνέχισε τις φιέστες κατά συμβουλή ενδεχομένως των επικοινωνιολόγων του, μόνο που τα μπερδεύει λίγο… και μίλησε για «θυσία»…
Ο ανεκδιήγητος κος Γεωργιάδης μίλησε για «ευκαιρία» για το δυστύχημα θυμώνοντας ακόμα περισσότερο την ελληνική κοινωνία.
Και βεβαίως υποκριτικές συγγνώμες, διάχυση ευθυνών, συκοφαντικά non-papers του Μαξίμου, αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Έχουμε κυβέρνηση τέσσερα χρόνια; Ποιος κυβερνά; Κυβερνά ο κος Μητσοτάκης;
Βλέπω ότι δεν ήξερε τίποτα τέσσερα χρόνια. Δεν ήξερε για υποκλοπές, δεν ήξερε ότι για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, ότι δεν είναι το ίδιο η νοσηλεία εκτός και εντός ΜΕΘ, δεν ήξερε ό,τι κρίσιμο, τί ώρα χιονίζει, ούτε αυτό το ήξερε. Θυμάστε; Αν χιονίζει το βράδυ ή το μεσημέρι στην Αττική Οδό κλπ. Δεν ήξερε ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις στην πανδημία όταν όλη η κοινωνία είχε κλειστεί μέσα και πολλά άλλα. Έχει μνήμη ο ελληνικός λαός, δε τα ξέχασε όλα. Επειδή είναι πολλά, ναι, μπερδευόμαστε λίγο, αλλά δεν ξεχνάμε.
Και βεβαίως δεν ξεχνάει και θυμάται η κοινωνία πρόσφατα πια γεγονότα, ότι η κυβέρνηση αυτή δεν προχώρησε τα έργα τα οποία παρέλαβε από τη δική μας περίοδο. Τα έργα στον ΟΣΕ δεν τα προχώρησε, ότι χάρισε 600 περίπου εκατ. στους Ιταλούς, στην Hellenic Train και βεβαίως «ξήλωσε» ό,τι παρέλαβε. Αυτό από μόνο του είναι μια ενότητα καθαρή πια σε όλη την ελληνική κοινωνία.
Και βέβαια για τη ΝΔ φταίει ο σταθμάρχης είπαμε ο Τρικούπης και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί φταίνε.
Εν πάση περιπτώσει, ο λαός διαμαρτύρεται, οι συγκεντρώσεις είναι τεράστιες, μεγάλες πορείες, νέοι, πιο μεγάλοι, Ειρηνικές διαδηλώσεις, τις οποίες βεβαίως αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αυτά τα οποία έχουμε δει όλοι, δηλαδή με ένα κρεσέντο βίας, καταστολής κατ’ εντολή της Κυβέρνησης.
Στο αίτημα για ασφάλεια στη ζωή, ασφάλεια στις μετακινήσεις, ασφάλεια στα τρένα, η Νέα Δημοκρατία απαντά με ανασφάλεια, φόβο, χημικά και βεβαίως καταστολή.
Οι κρότου-λάμψης, το είπε πριν και ο συνάδελφος, όταν πηγαίνουν κατευθείαν πάνω στα σώματα των διαδηλωτών είναι φονικό όπλο, δεν είναι αθώο.
Εκτός από την ταχύτητα του γερανοφόρου πάνω σε διαδηλωτές, μια ξέφρενη πορεία ως φονική επίθεση. Αυτά δεν είναι καταστολή απλά, αυτά είναι φονικές επιθέσεις.
Η αστυνομία έχει στις υποχρεώσεις της και το να διαφυλάττει το δικαίωμα στη διαδήλωση των διαδηλωτών.
Και μιας και μιλάω για την αστυνομία είδαμε και την πρωτοφανή καρατόμηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με ό,τι σημαίνει για την υποτίμηση του Σώματος. Μια πρωτοφανή κίνηση σε έναν Αρχηγό που είχε κριθεί δύο μήνες πριν από την ίδια κυβέρνηση ως άξιος και ικανός. Δεν μας είπε γιατί δεν ήταν άξιος και ικανός. Έπρεπε να αιτιολογηθεί ένα έκτακτο ΚΥΣΕΑ, το οποίο καρατόμησε τον Αρχηγό σε δυο μήνες.
Και τί κατήγγειλε ο πρώην Αρχηγός; Τί διαβάζουμε στον φιλοκυβερνητικό Τύπο ως διαρροή;
– Άνωθεν παρεμβάσεις για μετακινήσεις 135 αστυνομικών από τα Α.Τ. σε «βολικότερες υπηρεσίες»,
– Ότι απορρίφθηκαν οι προτάσεις του να διερευνηθούν οι συνομιλίες στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με τη Greek Mafia
– Αναξιοκρατικές προαγωγές και τοποθετήσεις στις τελευταίες κρίσεις
– Απόρριψη των εισηγήσεών του να μην υπάρχουν υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στις τελευταίες κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα τα έκτροπα που όλοι είδαμε.
Να τονίσω ότι με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού η ΝΔ αποδεικνύεται ξανά μνημονιακότερη των Μνημονίων! Παραβιάζει τις αποφάσεις του Στε και ξεπουλά το κοινωνικό αγαθό του νερού.
Θα τελειώσω με κάτι άλλο: ιδιωτικοποιήθηκαν οι σιδηρόδρομοι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ; Να το πούμε αυτό άλλη μια φορά: Όχι, απετράπη επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων. Έγινε η ιδιωτικοποίηση μόνο του μεταφορικού έργου κι αυτό εξαιτίας των 15 δισ. τα οποία κρίθηκε ότι είναι κρατικές ενισχύσεις και τα οποία θα ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει η χώρα αν δε το κάναμε, ένα φορτίο το οποίο μας φόρτωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και βεβαίως η ΝΔ έχει πλήρη συμμετοχή σε αυτό.
Ξέρετε κ. Σκρέκα και κ. Αμυρά δεν προέρχεστε από παρθενογένεση. Εκπροσωπείτε μια παράταξη, η οποία ευθύνεται για πολλά δεινά σε αυτό τον τόπο.Δεν μπορείτε σε καμία των περιπτώσεων να εκφράσετε το νέο. Το παλιό αναπαράγετε και μάλιστα με πολύ κακό τρόπο. Κομματικό μοντέλο, ρουσφετολογικό, απαξίωση των δημοσίων υποδομών, υποκλοπές και άλλα.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *