Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Γ. Στύλιου για τα 50 Χρόνια Νέα Δημοκρατία

Δημοσιεύτηκε

στις

140

 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η ΔΕΕΠ και η ΔΗΜ.ΤΟ Άρτας με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών της Νέας ΔημοκρατίαςπαρευρέθηκεoΓιώργος Στύλιοςόπου καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη καιτον Γιάννη Δεκόλη που ετοιμάζονται για τη μάχη των ευρωεκλογών. Συγκεκριμένα ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες τους από την περίοδο της ΔΑΠ αλλά και τις μάχες της παράταξης.
Στην ομιλία του στη συνέχεια ο Βουλευτής Άρτας έκανε λόγο για «ορόσημο» της μεγάλης φιλελεύθερης, κεντροδεξιάς παράταξης,«τη συμπλήρωση 50 χρόνων συνεχούς προσφοράς στην Πατρίδα. Πάντα δίπλα στους πολίτες».Προχώρησε επιπλέον σε ειδική μνεία στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματoς. Αλλά καιστη δέσμευση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, πως η Νέα Δημοκρατία θα δίνει πάντα τη μάχη για την πατρίδα και το κοινό καλό.
Εστιάζοντας αρχικά στις ευρωεκλογέςτης 9ης Ιουνίου, ο κ. Στύλιος σημείωσε πως: «όλοι οι Νεοδημοκράτες ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να τη Νίκη της παράταξής μας. Για την Ελλάδα της σταθερότητας και της ανάπτυξης! Για να διασφαλίσουμε όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια. Για να έχουμε δυνατή και αξιόπιστή φωνή ως Ελλάδα στην Ευρώπη!».
Στο επόμενο διάστημα μέχρι τις κάλπες των ευρωεκλογών, στόχος είναι να ακουστούν οι πολίτες και να υπάρξει ένας διάλογος για το ποιος μπορεί πραγματικά να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τη Νέα Γενιά. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία οφείλει να προτάξει τη συνέπεια λόγων και πράξεων που διακρίνει τη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όσα πέτυχε να υλοποιήσει αυτή. Ο κ. Στύλιος ιδιαίτερα στάθηκεστη στήριξη των εισοδημάτων των πολιτών μέσα από αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλουςστις οποίες προχώρησε η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, αλλά και στην εισαγωγή του «bonus παραγωγικότητας» στο Δημόσιο και τις αυξήσεις που 1,8 εκατ. συνταξιούχοι έλαβαν.
Αντίστοιχη, όμως, ήταν και η στήριξητων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Η αύξηση άνωτου 5%του βασικού Μισθού – η τέταρτη συνεχόμενη στην οποία προχώρησε η Νέα Δημοκρατία- διαμορφώνει σήμερα τον βασικό μισθό στα 830 ευρώ,όταν το 2019 ήταν στα 650 ευρώ. Ενώ το ξεπάγωματων τριετιών πριν μερικούς μήνες έδωσε ακόμα μια σημαντική ώθηση στα εισοδήματα των πολιτών.
Ο Γιώργος Στύλιος σημείωσε πως η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν σταματά:«Συνεχίζουμε! Ο στόχος μας, είναι στο τέλος της τετραετίας, το 2027 ο μέσος μισθός να βρίσκεται στα 1500 ευρώ!».
Απόδειξη αυτής της στάσης αποτελεί η επέκταση του επιδόματος μητρότητας και σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων μητέρων θα λάβουν μια στήριξη που θα φτάνει τα 7400 ευρώ για 9 μήνες.
Στην Ομιλία του ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε και στην Άρτα και το έργο που συντελέστηκε την προηγούμενη τετραετία και αυτούς τους μήνες σε μια σειρά από τομείς. Για τον πρωτογενή τομέα, ειδικά, σημείωσε πως υλοποιούνται 10αρδευτικά έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 16 εκ ευρώ, στην πεδιάδα της Άρτας. Επιπλέον, έχει αρχίσει και η παράδοση των αγροτικών δρόμων που είχαν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων το 2023. Συνολικά 20 έργα αγροτικής οδοποιία και στους 4 Δήμους της Άρτας με προϋπολογισμό 7,4 εκατ. ευρώ.
Την σταθερή του παρουσία δίπλα στους παραγωγούς του Νόμου επεσήμανε ο κ. Στύλιος και σχετικά με τη στήριξητους από τον ΕΛΓΑαπέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Για τις ζημιές του2023 έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των παραγωγών 2,7 εκατ. ευρώ. Χρήματα που έρχονται να συμπληρώσουν το 1,2 εκατ. ευρώ που έλαβαν το Νοέμβριο του 2023.
Μιλώντας για την παιδεία και τα σχολεία του Νομού, ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ, υπογράμμισε πως το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και ενισχύεται. Καθώς και το γεγονός πως εξασφαλίστηκενέος εξοπλισμός για 7 σχολικές μονάδες.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Στύλιος υπογράμμισε πωςη Ελλάδα του 2024 είναι μια διαφορετική χώρα από αυτή που η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε. Η πατρίδα μας σήμερα έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Πρωταγωνιστεί στηψηφιακή μετάβαση και προσελκύει ρεκόρξένων επενδύσεων. Με αποτέλεσμα η ανεργία να μειωθεί κάτω από το 10% -για πρώτη φορά από το 2010. Την ίδια στιγμή που έχουμε πετύχει να βρισκόμαστε στην 7η θέση παγκοσμίως στην Παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.
Ορόσημα για την Ελλάδα που έγιναν εφικτά επειδή πλέον διαθέτει μια κυβέρνηση με θάρρος και αποφασιστικότητα, που υλοποιεί ιστορικές μεταρρυθμίσεις. «Μια Κυβέρνηση, που όπως σημείωσε,η οποίαεργάζεται για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Επενδύει στην υγεία και την παιδεία. Θωρακίζει τα σύνορα της Πατρίδας καιυπερασπίζεται τα εθνικά μας δίκαια! Μια κυβέρνηση που έχει δυνατή και αξιόπιστη φωνή στην Ευρώπη και τον Κόσμο»!

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις