Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τα Δίκτυα Υπολογιστών στην Αμφιλοχία.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τα Δίκτυα Υπολογιστών στην Αμφιλοχία.

Τις μέρες των γιορτών, φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικός της πληροφορικής “θυσίασαν” τις διακοπές τους αλλά διεύρυναν τόσο το γνωστικό, όσο και το επαγγελματικό μέλλον τους, αφού κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία ένα “βαρύ” σεμινάριο 50 εκπαιδευτικών ωρών με αντικείμενο τα Δίκτυα των Υπολογιστών.
Το σεμινάριο έγινε στο χώρο του Εργαστηρίου Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αμφιλοχίας και κάλυψε τόσο τη ν απαραίτητη θεωρητική όσο και την πρακτική γνώση που απαιτείται να μπορούν να διαχειριστούν δίκτυα ΙΡ.
Ανάλογα σεμινάρια έχουν υψηλό κόστος, αλλά ο Δήμος Αμφιλοχίας τα παρέχει δωρεάν, γιατί επιδιώκει τη μετάβαση της κοινωνίας μας στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
Ο όρος ψηφιακός μετασχηματισμός, που στις μέρες μας ακούγεται πολύ, σημαίνει να διδαχτούμε τη χρήση και να αξιοποιήσουμε τεχνικές και τεχνολογίες που θα κάνουν τον επιχειρησιακό, αλλά και τον προσωπικό μας τομέα περισσότερο παραγωγικό. Στόχος του εργαστηρίου μας, (που είναι ένα από τα πρώτα Δημοτικά ανάλογα στη Χώρα μας), είναι όχι μόνο να διδάξουμε τις σύγχρονες τεχνολογίες που αναδύονται καθημερινά, αλλά κυρίως να αλλάξουμε σταδιακά τη νοοτροπία του λαού μας που παραμένει σε μεθόδους αναποτελεσματικές.
Γιατί “Μετασχηματισμός”, θα πει “Αλλαγή”!
Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, παρόλο που οι προσδοκίες μας για μεγαλύτερη προσέλευση νέων ανθρώπων, δεν ευοδώθηκαν. Όμως, εμείς ξέρουμε, πως όλα τα σημαντικά πράγματα θέλουν χρόνο ωρίμανσης..
Στις γιορτές της Λαμπρής θα ακολουθήσει ανάλογο δωρεάν σεμινάριο με αντικείμενο το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, (ΙοΤ), και το Καλοκαίρι το μεγάλο σεμινάριο με θέμα τη Μηχανική Μάθηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Όλα τα παραπάνω, κι άλλα που θα προσθέτουμε στο διάβα του χρόνου είναι απόλυτα απαραίτητα για την επιβίωση των σύγχρονων κοινωνιών μέσα στο Τεχνολογικό Περιβάλλον που έτσι κι αλλιώς θα είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε. Το θέμα μας είναι να πάρουμε τις αποφάσεις μας: Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι, ή να τρέχουμε ξωπίσω απο άλλους λαούς!

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*