Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η κινητοποίηση αγροτών στον Κόμβο Αμφιλοχίας

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η κινητοποίηση αγροτών στον Κόμβο Αμφιλοχίας

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η κινητοποίηση αγροτών στον Κόμβο Αμφιλοχίας που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.
Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης και μέλη του ΚΚΕ και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αμφιλοχίας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον κόμβο της Αμφιλοχίας όπου ο δρόμος έκλεισε συμβολικά για 15 λεπτά με τους αγρότες να καταθέτουν τα αιτήματά τους από τα οποία διεκδικούν.
– Καμιά μείωση της τιμής του γάλακτος και κρέατος.
– Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα ώστε να μην πουλήσουν τα κοπάδια.
– Μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές, με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση.
– Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει επιτέλους ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα.
– Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις ζωονόσους και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο.
– Άμεση πληρωμή των απλήρωτων προγραμμάτων φυτικής και βιολογικής κτηνοτροφίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι το Δασαρχείο Αμφιλοχίας όπου έγινε συνάντηση εκπροσώπων με τον Δασάρχη Δημοσθένη Θεοχαρόπουλο με θέμα που αφορά την υποστελέχωση του Δασαρχείου Αμφιλοχίας ένα χρόνια πρόβλημα που ταλανίζει τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*