Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δικηγόροι της Αθήνας τίμησαν σε μια πανηγυρική εκδήλωση τον πρώην διευθυντή τους Χαρ. Ναούμη

Δημοσιεύτηκε

στις

5707

Στην πανηγυρική εκδήλωση, οι ομιλητές επισήμαναν ότι ο κ. Ναούμης ήταν επί 30 χρόνια η ψυχή του Συλλόγου σε όλους τους τομείς με μεγάλη προσφορά, «ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την σφραγίδα του στον ΔΣΑ», επισημάνθηκε.

Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρος Σχινάς, και η πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Ιωάννα Καλαντζάκου εξήραν το έργο και την συνεισφορά του επί 30 χρόνια γενικού διευθυντή του ΔΣΑ Χαράλαμπου Ναούμη.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός και ο πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Φέλιος.
Ο κ. Ναούμης μετά από 30 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας απεχώρησε από την θέση του γενικού διευθυντή στην εκπνοή του περασμένου έτους.
Στην πανηγυρική εκδήλωση, οι ομιλητές επισήμαναν ότι ο κ. Ναούμης ήταν επί 30 χρόνια η ψυχή του Συλλόγου σε όλους τους τομείς με μεγάλη προσφορά, «ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την σφραγίδα του στον ΔΣΑ», επισημάνθηκε.
Δεν παρέλειψαν οι ομιλητές να αναφέρουν, ότι ο κ. Ναούμης είναι η ιστορία του ΔΣΑ και απετέλεσε μεγάλη τιμή για τον ΔΣΑ όπως και το αντίθετο, ενώ συνεργάστηκε με εμβληματικούς προέδρους του Συλλόγου έξω από κάθε κομματική χροιά.
Διακρίθηκε για το ήθος του, την ευγένεια, την οξυδέρκεια, αποτελεσματικότητα, σοβαρότητα και ήταν δίκαιος και επιδέξιος στους χειρισμούς του και στην εκτέλεση των προγραμμάτων, τόνισαν οι ομιλητές.

Δημήτρης Βερβεσός
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, επισήμανε ότι ο κ. Ναούμης ήταν «η διαχρονική ψυχή του Συλλόγου, πάντα δίπλα στους υπαλλήλους και τα μέλη μας, επιλύοντας προβλήματα και δίνοντας λύσεις. Άνθρωπος προσηνής, πρακτικός, ευφυής, αποτελούσε σταθερό σημείο αναφοράς, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους συναδέλφους που προσέτρεχαν σε εκείνον για κάθε καθημερινό θέμα, μικρό ή μεγάλο. Η πόρτα του ήταν ανοιχτή για όλους, χωρίς διακρίσεις, και τούτο συνέβαλε ώστε να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και με τους υπαλλήλους και με τους απλούς συναδέλφους, τους οποίους συνέδραμε ουσιαστικά στην καθημερινότητά τους».
Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός, τόνισε:
«Με τη στήριξή του, στη διάρκεια των 30 ετών της θητείας του, ο Σύλλογος πέρασε με επιτυχία από την έγχαρτη στην ψηφιακή εποχή, και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των μελών του για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.
Άξια ιδιαίτερης μνείας και επαίνου είναι η συμβολή του στην ανεπίληπτη διοργάνωση όλων των εκλογικών αναμετρήσεων του Συλλόγου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του συνεργάστηκε αρμονικά με Προέδρους και Διοικητικά Συμβούλια διαφορετικών πολιτικών και συνδικαλιστικών αποχρώσεων, προς το συμφέρον του κλάδου, γεγονός που τυγχάνει καθολικής αποδοχής.
Ως Διευθυντής της έκδοσης του Νομικού Βήματος και του Κώδικα Νομικού Βήματος, συνέβαλε στην έγκαιρη και έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση των μελών μας, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος σημαντικών θεσμικών οργάνων, όπως ενδεικτικά του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Ο Μπάμπης αφήνει πίσω του μια κληρονομιά αφοσίωσης και ακεραιότητας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Θα θυμόμαστε πάντα και θα τιμούμε την προσφορά του στον Σύλλογο και στον κλάδο.
Είμαι βέβαιος πως ο διάδοχός του, Κωνσταντίνος Ρίζος, θα συνεχίσει επάξια το έργο του με τον ίδιο ζήλο, για το καλό του σώματος. Δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω ότι τα λεγόμενα «μικρά» ζητήματα, η καθημερινότητα των συναδέλφων, είναι ένα από τα πιο «μεγάλα», αν όχι το μείζον πρόταγμα για τον κλάδο και το Σύλλογο.
Εκεί κρινόμαστε όλοι, ο πρόεδρος, το Δ.Σ., ο Διευθυντής, οι υπάλληλοι του Συλλόγου, στη μάχη της καθημερινότητας, στη στήριξη των συναδέλφων, που μοχθούν και αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες.
Σε ευχαριστούμε, αγαπητέ Μπάμπη, από τα βάθη της καρδιάς μας για όσα πρόσφερες στο σώμα μέχρι σήμερα.

Αντιφώνηση
Από την πλευρά του ο κ. Ναούμης κατά την αντιφώνηση, μεταξύ των άλλων,ανέφερε:
«Για ένα παιδί μιας φτωχής πολύτεκνης οικογένειας που ξεκίνησε από μια μικρή επαρχιακή πόλη, την Αμφιλοχία, σπούδασε εργαζόμενος και ρίχτηκε στη μάχη της Δικηγορίας από το μηδέν, η επιλογή του το 1992 από το Διοικητικό Συμβούλιο του πρώτου επιστημονικού και συνδικαλιστικού συλλόγου της χώρας ως διευθυντή του, ήταν ήδη μια πρώτη δικαίωση και τιμή μετά την μέχρι τότε παρουσία μου στον επαγγελματικό στίβο την παρουσία στα κοινά του συλλόγου και την θητεία μου στο ΔΣ του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών.
Το ότι στη συνέχεια διαφορετικά Διοικητικά Συμβούλια με εμπιστεύθηκαν για άλλες πέντε θητείες με ομόφωνες αποφάσεις τους, ήταν επιβράβευση και τίτλος τιμής πρωτοφανής σε πανελλαδικό επίπεδο»
Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε δύο προέδρους του ΔΣΑ που στιγμάτισαν το Σύλλογο αλλά και τον ίδιο τον κ. Ναούμη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Θα ήθελα τούτη την ώρα να μνημονεύσω δύο ανθρώπους που δεν ζουν πια ανάμεσά μας και που επηρέασαν με τον ένα η άλλο τρόπο την πορεία μου. Τον αείμνηστο πρόεδρο Σωτήρη Πολύδωρα και την ομάδα του που με εμπιστεύτηκε και πρότεινε αρχικά γι’ αυτή τη θέση και τον επίσης αείμνηστο πρόεδρο Τάκη Παππά που στη συνέχεια με στήριξε, ενώ ευχαρίστησε όλους τους εν ζωή διατελέσαντες προέδρους όπως και τους υπαλλήλους του πρώτου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας».
Στο τιμώμενο πρόσωπο απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από τον κ. Βερβεσό, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του ΔΣΑ υπό την διεύθυνση του μαέστρου και δικηγόρου Δημήτρη Καρούζου.

Οικογένεια νομικών
Η οικογένεια του Χαράλαμπου Ναούμη είναι όλοι νομικοί. Οι δύο αδελφοί του, Κώστας και Ευάγγελος είναι δικηγόροι και η αδελφή του Ζωή είναι Ειρηνοδίκης. Η καταγωγή της νομικής οικογένειας των αδελφών Ναούμη είναι από την περιοχή της Αμφιλοχίας.
Όλες αυτές τις δεκαετίες ο Μπαμπής Ναούμης ήταν η ψυχή του ΔΣΑ. Ήταν ο διευθυντής ο οποίος ήταν πάντα στο πλευρό των υπαλλήλων του Συλλόγου και αφουγκραζόταν τα προβλήματά τους, δίνοντας παράλληλα λύση. Ήταν ο άνθρωπος που διοργάνωνε τις εκλογές στο Σύλλογο μαζί με το προσωπικό.
Ο κ. Ναούμης συνεργάστηκε όλα αυτά τα 30 χρόνια με πολλούς πρόεδρους του ΔΣΑ, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με τον καλλίτερο τρόπο.

Advertisement

Βιογραφικό
Ο Χαράλαμπος Ναούμης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1980.
Το 1992 επελέγη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ ως πρώτος δικηγόρος – γενικός διευθυντής του Συλλόγου και εν συνεχεία διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού “Κώδικας Νομικού Βήματος”.
Ακόμα, διετέλεσε διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών “Νομικό Βήμα” και μέλος:
– της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, – του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών, – του Δ.Σ. του ΤΕΑΔΞΕ (ειδικός σε θέματα Διοίκησης) και – του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (εκπρόσωπος του Δημοσίου).

πηγή:dikastiko.gr Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *