Οι ακτινοβολίες στο σπίτι – Μετρήσεις από το Εργαστήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αμφιλοχίας

Οι ακτινοβολίες στο σπίτι – Μετρήσεις από το Εργαστήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αμφιλοχίας

Επειδή ο ρόλος της εκπαίδευσης δεν είναι η στείρα αποστήθιση, αλλά η ενεργός γνώση για τη ζωή, στο εργαστήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αμφιλοχίας, θελήσαμε να δείξουμε στα παιδιά του τμήματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ότι ο κόσμος δεν είναι “αγγελικά πλασμένος”. Γιατί η τεχνολογία του ηλεκτρισμού, πάνω στην οποία στηρίξαμε τον πολιτισμό μας, εκτός από τις χιλιάδες καλά που μας προσφέρει, έχει και πολλά κακά, τα οποία οφείλουμε να δείξουμε στην κοινωνία μας για να προστατευτεί.

Γιατί τα λίγα αισθητήρια όργανά μας, είναι ανεπαρκή να τα αντιληφθούν!
Σε αυτή την εργασία τα παιδιά πραγματοποίησαν μετρήσεις των επικίνδυνων ακτινοβολιών στηντυπική σύγχρονη κατοικία. Μετρήθηκαν πολλές ηλεκτρικές συσκευές κατά τη λειτουργία τους και σημειώθηκαν οι τιμές του μαγνητικού και του ηλεκτρικού πεδίου που παράγουν.
Τις μετρήσει μας θα τις επαναλάβουμε με πληρέστερο εξοπλισμό και τα παιδιά θα τις παρουσιάσουν στους συμπολίτες μας.
Σε αυτό το μικρό βίντεο θελήσαμε να δείξουμε δύοαπό τις μετρήσεις που έγιναν στο ηλεκτρικό υπόστρωμα και το πιστολάκι των μαλλιών. Γνωρίζοντας ότι το όριο επικινδυνότητας ορίζεται διεθνώς στα 40 V/m για το ηλεκτρικό πεδίο και στα 0,4 μΤέσλα στο μαγνητικό πεδίο, θα διαπιστώσετε ότι στο ηλεκτρικό υπόστρωμα που σχεδόν εφάπτεται το σώμα μας για ώρες, η ακτινοβολία ξεπερνάει το όριο κατά 20 φορές και στο πιστολάκι των μαλλιών κατά 125 φορές!!!
Αν το παιδικό κρεβάτι θερμαίνεται με ηλεκτρικό υπόστρωμα, τότε μας κάνει να ανησυχούμε πολύ, αφού οι αμυντικοί μηχανισμοί δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη και παραμονεύει η παιδική λευχαιμία. Γιαυτό βάλαμε μπροστά να φτιάξουμε ένα παιδικό υπόστρωμα με μηδενική ακτινοβολία.

Χ.Σ.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*