Connect with us

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Ξύπνα Ραγιά Αγρινιώτη

Δημοσιεύτηκε

στις

140

1.- Πολλές φορές έγραψα για ραγιαδισμό και για ραγιαδιστάν όχι κακόβουλα βεβαίως αλλά με αποκλειστικό σκοπό να κεντρίσω το ενδιαφέρον των συμπολιτών μου μήπως και εμβαθύνουν σε αυτά που γράφω, μήπως προβληματισθούν και ρωτήσουν τον εαυτό τους: Εγώ τι κάνω σε αυτή την κατάσταση; Οι περισσότεροι νομίζω τα `χουν φορτώσει στον κόκορα και όσα πάνε κι όσα έρθουν ή ό τι βρέξει ας κατεβάσει. Βρε εδώ μας αδικούν! (μας φτύνουν). – Μπόρα είναι, θα περάσει.
2.- Κάποιοι βεβαίως προσαρμοσμένοι σε κομματικές παρωπίδες δεν θέλουν να ασχολούνται παρά μόνο με τα θέματα κομματικής γραμμής. Κάποιοι άλλοι νοιάζονται μόνο για το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΝΑΙ να `ναι καλά. Κι αν δεν έχουμε Δεσπότη τι μας κόφτει! Θρησκεία έχουμε το κόμμα και τον ΠΑΝΑΙ. Έρχονται λοιπόν απανωτά τα χαστούκια στους Αγρινιώτες να εξακοντίζονται εκτός Δήμου αφού υπάγονται Περιφερειακά, Εισαγγελικά, Αστυνομικά, Εκκλησιαστικά και Εφοριακά σε άλλες πόλεις.
3.- Τέτοιος εξακοντισμός δεν συμβαίνει σε κανένα άλλον μεγάλο Δήμο της Ελληνικής Περιφέρειας παρά μόνο σε μας. Δεν μας υπολογίζουν και μας έχουν κλωτσοσκούφι η καλύτερα να πω του κλώτσου και του μπάτσου. Έτσι καταντήσαμε ουραγοί σε ανάπτυξη πράγμα το οποίο δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά.
4.-Τώρα έρχεται και το χαστούκι υποβιβασμού του ΠΑΝΑΙ και αυτό γιατί η πόλη μας δεν έχει οντότητα ούτε ως έδρα Περιφερειακής Ενότητας. Θα τολμούσαν αυτό που κάνουν στην ομάδα μας, να το κάνουν σε ομάδα της Λάρισας, των Ιωαννίνων, και των Σερρών; ασφαλώς όχι.
5.- Ακούω από το κανάλι της Βουλής ότι θα καταργηθούν τα Πρωτοδικεία που δεν βρίσκονται στις πρωτεύουσες Νομών. Κάθε φορά που η πολιτεία αποφασίζει να κάνει κάποιες δομές στις έδρες των Νομών το Αγρίνιο μένει απέξω και το δεχόμαστε σαν να μην τρέχει τίποτα.
6.-Πρόσφατα είδαμε μια κινητοποίηση: ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Ταράχτηκαν τα λιμνάζοντα νερά και ο κ. Δήμαρχος δήλωσε: <<χρειάζεται μαζικότητα που μας λείπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τους στόχους μας>>. Το υπενθυμίζω αυτό γιατί στις συζητήσεις που κάνουμε με παράγοντες του Αγρινίου για να αποκτήσει η πόλη μας την οντότητα που δικαιούται κάποιοι απαντούν: Ρωτήστε τον Δήμαρχο.
7.- Σαν κεραμίδα στο κεφάλι μας έρχεται ο αδικαιολόγητα δρομολογούμενος υποβιβασμός του ΠΑΝΑΙ. Παίζονται συμφέροντα σε βάρος του Αγρινίου γεγονός που συσπείρωσε και ένωσε τους Αγρινιώτες οπότε πρέπει άσχετα με το πέσιμο ή όχι του ΠΑΝΑΙ να συσκεφθούμε και να απαιτήσουμε να γίνει το Αγρίνιο ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα. Το πράμα ωρίμασε.
8.- Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Βεβαίως οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως τους φορείς που πρέπει να μπουν μπροστά και να υποστηρίξουν τα δικαιώματά μας. Υπάρχουν σοβαρά και στέρεα επιχειρήματα που πρέπει να κουβεντιαστούν δημόσια. Θα τολμήσουν επιτέλους να ενωθούμε για να προβούμε στις αναγκαίες πρωτοβουλίες ή θα γυρίσουν από το άλλο πλευρό;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *