Connect with us

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και υπεροχής για τον Χριστόφορο Σιαφάκα στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

Δημοσιεύτηκε

στις

480

Χρ. Σιαφάκας: «Όταν ηγείσαι μιας ομάδας οφείλεις να σέβεσαι και να τηρείς τους κανόνες που διέπουν αυτή τη διεργασία: αξίες όπως Θάρρος, Επικοινωνία, Ευελιξία, Υπευθυνότητα, αλλά και Ταπεινοφροσύνη, πρέπει να είναι οδηγοί μας…»
Αθρόα και άνευ προηγουμένου ήταν η προσέλευση των πολιτών της Άρτας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων τουσυνδυασμού «Άρτα υπεύθυνα Μαζί» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων, Χριστόφορο Σιαφάκα.

 

Έτσι λοιπόν, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της πόλης, άρχισε να συρρέει ο κόσμος και πολύ γρήγορα επικράτησε το αδιαχώρητο .
Οικοδεσπότης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας.
Με εμφανές το χαμόγελο στα χείλη του για τη νίκη που διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά και με επίγνωση του βάρους της εντολής που θα του δώσουν οι δημότες στις 8 Οκτώβρη για ριζικές και εποικοδομητικές αλλαγές στην Άρτα, καλωσόρισε όλους τους δημότες και συνομίλησε μαζί τους.
Δίπλα του, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, βρισκόταν σύσσωμη η οικογένειά του, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους, μαζί με συνεργάτες και εγκάρδιους φίλους του.

Η τελετή ξεκίνησε με ένα υπέροχο σχήμα τριών κοριτσιών, όπου με το μελοποιημένο και συμβολικό άκουσμα του «Πρωτομάστορα» και του «Γεφυριού της Άρτας» μάγεψαν τον πλήθος. Η Μαριλένα Μιχαήλοβιτς στο βιολί, η Γλυκερία Παπαγεωργίου στο τραγούδι και κιθάρα και η Κωνσταντίνα Κομπογιάννη στο τραγούδι ,καταχειροκροτήθηκαν και άφησαν την πιο όμορφη, την πιο ελπιδοφόρα εικόνα.
Με ευλάβεια και ο καθιερωμένος αγιασμός. Με ευχές για νίκη, σύνεση και ορθή διακυβέρνηση του Δήμου, ευχές τις οποίες τόσο ο επικεφαλής, όσο και οι υποψήφιοι άκουσαν με προσοχή και δέχτηκαν με αίσθημα ευθύνης, κατανοώντας ότι η επιθυμητή αλλαγή που θα οδηγήσει την Άρτα σε καλπάζουσα αναπτυξιακή πορεία μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ενέργειες διοίκησης του Δήμου, που θα βασίζονται σε αξίες όπως διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, σοβαρότητα, σεβασμό και αξιοκρατία.

Advertisement

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μείζονος σημασίας προτεραιότητές του από την επομένη των εκλογών, προτεραιότητες που θα βάλουν την Άρτα στο δρόμο της διεκδίκησης της ανάπτυξης και της προόδου, σε όλους τους τομείς:

• «Πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών μας… Οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να εγκύψουμε στα καθημερινά ζητήματα, την καθαριότητα, την απρόσκοπτη πρόσβαση των συνδημοτών μας με κινητικά προβλήματα παντού, την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, το σεβασμό στους πεζόδρομους… Στόχος μας είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων, που θα διαρθρώνονται σε παράλληλους άξονες. Υπάρχουν παρεμβάσεις που γίνονται με ελάχιστο κόστος, αλλά απαιτούν βούληση και παρεμβάσεις που απαιτούν μελέτες, εγκρίσεις και χρηματοδοτήσεις.
• Προτεραιότητά μας όμως είναι και τα μεγάλα έργα υποδομών που αποτελούν βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη. Η Δημοτική μας παράταξη θα παρέμβει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλάζοντας την εικόνα της Άρτας, κάνοντας ουσιαστική δουλειά! Θα εργαστούμε για την απεμπλοκή όλων αυτών των έργων επιλέγοντας παράλληλα συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ώστε να αποκτήσουμε ένα επιπλέον χρηματοδοτικό εργαλείο, δίνοντας και ένα μήνυμα αλλαγής στρατηγικής για την υλοποίηση αυτών, συνεργαζόμενοι και με τον ιδιωτικό τομέα και επωφελούμενοι της τεχνογνωσίας του.
• Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες αδιανόητων καταστροφών σε πολλές περιοχές της χώρας μας, από βιβλικές πλημμύρες και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, σε υποδομές, περιουσίες, κατοικίες, αλλά και θανάτους δυστυχώς συνανθρώπων μας. Είμαστε μια ανοχύρωτη και απροστάτευτη περιοχή. Χωρίς αντιπλημμυρικές υποδομές, χωρίς καμία απολύτως προστασία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, ένα έργο κορυφαίας σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας, για το περιβάλλον, την οικιστική και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας, με συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων του τόπου μας και των συναρμόδιων υπουργείων και σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα καθυστερήσεων υλοποίησής του.
• Εργαζόμαστε για άμεση επίλυση του κυκλοφοριακού στοχευμένα και σε πολλά επίπεδα. Δημιουργούμε χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με συνδυασμένη μεταφορά επιβατών, δίνοντας λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πόλη μας και αφορά στην έλλειψη οργανωμένου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της.
• Διεκδικούμε τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του ΞΕΝΙΑ σε ξενοδοχειακή μονάδα. Το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης μας αποτελεί συνδυασμό σημαντικότατου αρχαιολογικού χώρου και πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πόλης. Η επαναλειτουργία του παλαιού “ΞΕΝΙΑ’’, αποτελεί τεράστιο στοίχημα για το Συνδυασμό μας και όλους τους κατοίκους της Άρτας και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη. Διεκδικούμε την ευρεία βούληση των Αρτινών πολιτών, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση (Ένταξη Έργου, Χρηματοδότηση Κατασκευής Πολιτιστικού Πολυχώρου ύψους 12 εκ., εγκεκριμένες μελέτες και εγκρίσεις από ΚΑΣ), στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της εγκεκριμένης χρηματοδότησης και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να ΜΗ χαθεί άλλος χρόνος!
• Εντάσσουμε το Κάστρο στην καθημερινότητά μας. Εργαζόμαστε για την κατασκευή νέου θεάτρου εντός της εσωτερικής ακρόπολης του Κάστρου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, προκειμένου να μην χαθεί και τρίτο καλοκαίρι χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός του Κάστρου. Δύο καλοκαίρια ήταν αρκετά και μας δίδαξαν πόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη μας ένα ζωντανό και ανοιχτό Κάστρο!
• Θα δημιουργήσουμε νέο χώρο πολιτισμού – επιχειρηματικότητας camp, προβολής του τόπου μας.
• Προχωράμε άμεσα σε εξαγορά από το Δήμο των αποθηκών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας, που βρίσκονται πλησίον της Ιστορικής Γέφυρας Άρτας, για τη διαμόρφωση ενός χώρου πολιτιστικού ενδιαφέροντος με τη δημιουργία περίπτερων προβολής των μνημείων της Άρτας, προώθησης τοπικών προϊόντων, εν γένει οργάνωση εκθέσεων σε Συνεργασία με Επιμελητήριο και λοιπούς φορείς, προκειμένου για τη στοχευμένη προβολή και ανάδειξη μνημείων και επώνυμων τοπικών προϊόντων.
• Θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του Παραλίμνιου Πάρκου με άμεση εκπόνηση ολοκληρωμένη μελέτης πλήρους αξιοποίησης του χώρου: διαμόρφωση χώρου εκδηλώσεων, κατασκευή χώρων υγιεινής camp, γηπέδων για όλα τα αθλήματα, καθώς και οργανωμένων δράσεων camp, αθλημάτων στη λίμνη του πάρκου, που μέχρι σήμερα είναι σε πλήρη αχρησία.
• Θα κατασκευάσουμε νέα γέφυρα προς το Νησάκι της λίμνης, όπου με κατάλληλη διαμόρφωση θα δημιουργηθεί νέος χώρος αναψυχής για την πόλη μας.
• Θα χαράξουμε παραποτάμια ποδηλατικής διαδρομή, που θα ξεκινάει από την είσοδο του Παραποτάμιου Πάρκου και θα φτάνει μέχρι της γέφυρα της πόλης. Πρόκειται στη διαδρομή, η οποία θα προσφέρει απίστευτης ομορφιάς περιήγηση – αναψυχή – βόλτα – άθληση δίπλα από τον Άραχθο.
• Θα οργανώνουμε ημερίδες Camp, εκθέσεις σε μεγάλα χωριά της περιοχής, πεδινά και ημιορεινά, σε συνεργασία με επώνυμες εταιρείες γεωργικών μηχανημάτων και κτηνοτροφικών καινοτομιών, με στόχο την ενημέρωση των αγροτών-κτηνοτρόφων για την τεχνολογική εξέλιξη και τις νέες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές.
• Εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου. Είμαστε έτοιμοι για επίλυση χρόνιων τοπικών προβλημάτων, έχοντας ως προτεραιότητα το κοινό συμφέρον.
• Εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027 θέτοντας προτεραιότητες και στόχους. Δημιουργούμε προοπτικές για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
• Επανεκκινούμε τη συνεργασία με τη ΔΕΣΦΑ Α.Ε. για τη δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου. Είμαστε ο μόνος Δήμος που απέρριψε κάθε συνομιλία μαζί τους. Βρίσκουμε με τον τρόπο αυτό λύσεις σε ενεργειακά ζητήματα, παρέχοντας νέες ευκαιρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το φυσικό αέριο μπορεί να παρέχει σημαντικές προοπτικές στις τοπικές μονάδες παραγωγής, τόσο στη λειτουργία τους, όσο και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
• Αξιοποιούμε τη Δημοτική Περιουσία και προχωρούμε σε παραχώρηση χρήσης ακινήτων έναντι συμβολικού τιμήματος, σε συνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο και με απολύτως αυστηρά και κοινωνικά κριτήρια, με όρους και κανόνες καλής και βιώσιμης «συνεργασίας».Στόχος μας να αναπτυχθούν οικογενειακές και ατομικές επιχειρήσεις και ναδημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
• Εφαρμόζουμε προτεραιοποίηση αναγκών στα χωριά μας με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, σε συνεννόηση με τα Τοπικά Συμβούλια για παρεμβάσεις και άμεσες βελτιώσεις. Άμεση ιεράρχηση όλων των ζητημάτων και προβλημάτων των δημοτικών διαμερισμάτων, με ταχεία προώθηση εκείνων που θα φέρουν και την ισόρροπη ανάπτυξή τους. Η ποικιλομορφία του Δήμου μας μετατρέπεται σε ευκαιρία με διαβαθμισμένες προτεραιότητες”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας υπογράμμισε πως το όραμά του για την Άρτα είναι ξεκάθαρο, σχεδιασμένο και προγραμματισμένο, επισημαίνοντας πως κάθε ενέργεια και δράση της νέας Δημοτικής Αρχής θα κινείται μόνο προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Το όραμά μας είναι ένα: ο Δήμος μας να σταθεί όρθιος, να σηκώσει ανάστημα, να φτάσει ψηλά, με υπερηφάνεια, να αποκτήσει χαρακτήρα και Ταυτότητα! Όραμά μας είναι ένας Δήμος Αρταίων εξωστρεφής, «ανοιχτός» σε επισκέπτες και «ζωντανός» για τους δημότες, με την πόλη της Άρτας να γίνεται από «πόλη πέρασμα» σε «πόλη προορισμός».
Δήμος του πολιτισμού, που αποκτά τοπική ταυτότητα. Δήμος με ευκαιρίες επενδύσεων για στήριξη της επιχειρηματικότητας και προώθηση νέων τεχνολογιών, με στόχο τις νέες θέσεις εργασίας για το μέλλον της νέας γενιάς. Δήμος με επίκεντρο τον πολίτη, κοινωνικά ευαίσθητος στις ανάγκες των δημοτών του. Ονειρευόμαστε ένα Δήμο Αρταίων που θα θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τους δημότες!
Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που θα ΥΠΗΡΕΤΕΙ τους δημότες και όχι το αντίστροφο…».

Μετά το πέρας της ομιλίας του κυρίου Σιαφάκα, ακολούθησε η παρουσίαση των 250 υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού.
Ο κ. Σιαφάκας, αισθανόμενος από καρδιάς περήφανος για την επιλογή των υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί», επεσήμανε ότι πρόκειται για αξιόλογους, εργατικούς, έντιμους πολίτες, που δεν ήρθαν στην παράταξη για να λάβουν αξιώματα και «καρέκλες», αλλά για να συνεισφέρουν με απτά έργα στη μεγάλη πολυπόθητη αλλαγή που ζητά ο τόπος μας, που ζητούν οι πολίτες εδώ και χρόνια, ώστε να ζουν στην Άρτα που ονειρεύονται, σε μια Άρτα φωτεινή, γεμάτη ζωή, πρόοδο και ανάπτυξη, σε μια Άρτα υπεύθυνα μαζί!
«Οι συνεργάτες μου κι εγώ, θα αγωνιστούμε καθαρά, τίμια, με αρχές, ήθος και αξίες για την πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Θα αγωνιστούμε για ένα Δήμο Αρταίων που θα σέβεται τους Δημότες του, θα αγωνιστούμε για μια Δημοτική Αρχή που θα σέβεται όλες και όλους τους εργαζόμενους…
Σας προσκαλώ σ’ έναν αγώνα με εντιμότητα και ειλικρίνεια.
Σας καλώ να τηρήσουμε και να διδάξουμε έμπρακτα το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΣΕΣΘΑΙ»
Για μια Άρτα υπεύθυνα Μαζί!»

Advertisement

Συνδημότες και συνδημότισσες,
Κυρίες και κύριοι, επίσημοι καλεσμένοι μας, πατέρες της εκκλησίας μας, είναι τιμή για το Συνδυασμό μας και για εμένα προσωπικά, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ,και σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού μας «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί».
Έναν χώρο που θα μείνει ανοιχτός μέχρι τις εκλογές και όπου θα βρείτε όλους εμάς, που αποφασίσαμε να συμπορευθούμε για να διατυπώσετε τους προβληματισμούς, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις προτάσεις σας, τις προσδοκίες σας για το Δήμο μας, για το μέλλον της πόλης και των χωριών μας.
Θα είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τις αγωνίες σας, να ακούσουμε τις δικές σας σκέψεις για το αύριο.
Θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε το όραμά μας,
Για να συν-διαμορφώσουμε το μέλλον του Δήμου Αρταίων,
Για να αποφασίσουμε Μαζί για το μέλλον των παιδιών μας…
Γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε ΟΜΑΔΑ!
Πάνω απ’ όλα θέλουμε δυνατή τη φωνή όλων των συνδημοτών μας…
Σας θέλουμε όλους καθημερινά δίπλα μας…

Σας ευχαριστώ που μας τιμάτε με την αποψινή σας παρουσία…
Που τιμάτε το Συνδυασμό μας…
Αντικρίζω στα μάτια σας, πίστη, αγάπη και πάθος για τον τόπο μας.
Διαπιστώνω ότι έχουμε κοινές ανησυχίες και αγωνίες για την πόλη και τα χωριά μας…
Είστε και είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε όλοι Μαζί στη δυναμική αυτού του τόπου.
Προσκαλώ κι αυτούς που απόψε δεν κατάφεραν να είναι μαζί μας, Την επόμενη μέρα να είναι δίπλα μας…
Θα συνεργαστούμε με όλες και με όλους για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαστε έτοιμοι για συγκρούσεις, αλλά και συναινέσεις…
Κανείς δεν περισσεύει σε αυτό μας το εγχείρημα.
Για το όραμα του συνδυασμού μας ‘’ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ’’
Και το όραμα αυτό είναι ένα:
ο Δήμος μας να σταθεί όρθιος, να σηκώσει ανάστημα, να φτάσει ψηλά, με υπερηφάνεια, να αποκτήσει χαρακτήρα και Ταυτότητα!

Εγώ και οι συνεργάτες μου κρατήσαμε στο ζενίθ τον πολιτικό πολιτισμό, παρά τη λασπολογία, την τοξικότητα και τις έριδες κάποιων….
Δεν υποκύψαμε ούτε θα υποκύψουμε στις προσπάθειες για όξυνση και αντιπαλότητα…Να είστε σίγουροι ότι εάν υπήρχε κάτι μεμπτό, θα το είχαν βγάλει στο φως προ πολλού…. Στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ μιλάνε για σκοινί. Είμαστε απόλυτα καθαροί – Είμαστε απόλυτα ειλικρινείς απέναντι σε όλες και όλους…
Δεν είναι αυτός ο στόχος μας… Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρεσβεύουν καμία και κανέναν από εμάς…
Θέλουμε να δώσουμε τον αγώνα μας για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας με ήθος και σεβασμό προς όλους.
Και στο τέλος θα είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, διότι θα έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό, με απόλυτο σεβασμό και απόλυτη ειλικρίνεια… Θα είμαστε ‘’γεμάτοι’’ από την προσπάθεια να παρουσιάσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε το όραμά μας για ένα μεγάλο Δήμο Αρταίων, τον οποίο θα ζηλεύουν και θα μνημονεύουν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας…
Φίλες και φίλοι,
Η ηγεσία δεν αφορά στο ΕΓΩ. Δεν υπάρχει ΕΓΩ σε μια κοινή προσπάθεια…
Η ηγεσία αγαπητοί μου συμπολίτες είναι η ικανότητα να μεταφράζεται το όραμα σε πραγματικότητα.
Η ηγεσία αφορά στην ικανότητα σύνθεσης και επίτευξης στόχων… Αφορά στην ικανότητα να μπορείς να κάνεις όλους όσους μετέχουν στην κοινή προσπάθεια να οραματίζονται μαζί σου… Αφορά, κυρίως, στην αξιοποίηση όλων όσων μπορούν να προσφέρουν, τοποθετώντας τους στην κατάλληλη θέση…
Αφορά στην υποταγή του ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ…
Και όταν ηγείσαι μιας ομάδας οφείλεις να σέβεσαι και να τηρείς τους κανόνες που διέπουν αυτή τη διεργασία : αξίες όπως Θάρρος, Επικοινωνία, Ευελιξία, Υπευθυνότητα, αλλά και Ταπεινοφροσύνη, πρέπει να είναι οδηγοί μας…
«Η ηγεσία είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι ηγέτες, αλλά και οι οπαδοί τους ανεβάζουν ο ένας τον άλλον σε υψηλότερα επίπεδα ηθικής και κινήτρων». Αυτό το δρόμο ακολουθούμε, έτσι θα πορευτούμε !
Μας αρκεί που ασχολούνται μαζί μας ρίχνοντας λάσπη, γιατί αυτό δείχνει ότι μας φοβούνται και καλά κάνουν.
Εγώ θα σταθώ εδώ απόψε, όπως άλλωστε μέχρι τώρα έχω κάνει, στη στήριξή σας, στα λόγια σας, τις αγωνίες σας, στη ματιά σας και το χειροκρότημά σας, πουδείχνουν μόνο προς ένα σημείο!
Στο Να μείνουμε όρθιοι, να είμαστε αξιοπρεπείς και περήφανοι πολίτες!!!
Η παρουσία σας σήμερα δείχνει τον δρόμο…
Όλοι μαζί, η κάθε μια κι ο καθένας από εμάς………… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να ξαναρχίσουμε να ονειρευόμαστε.
Μπορούμε να βάζουμε ΜΑΖΙ ξανά τους στόχους.
Μπορούμε να ορθώσουμε ανάστημα.
Να τοποθετήσουμε τον όμορφο, τον ευλογημένο τόπο μας στη θέση που του αξίζει!Να σηκώσουμε την Άρτα ΨΗΛΑ….

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ: ένας Δήμος Αρταίων εξωστρεφής, «ανοιχτός» σε επισκέπτες και «ζωντανός» για τους δημότες, με την πόλη της Άρτας να γίνεται από «πόλη πέρασμα» σε «πόλη προορισμός». Δήμος του πολιτισμού, που αποκτά τοπική ταυτότητα. Δήμος με ευκαιρίες επενδύσεων για στήριξη της επιχειρηματικότητας και προώθηση νέων τεχνολογιών, με στόχο τις νέες θέσεις εργασίας για το μέλλον της νέας γενιάς. Δήμος με επίκεντρο τον πολίτη, κοινωνικά ευαίσθητος στις ανάγκες των δημοτών του.
Ονειρευόμαστε ένα Δήμο Αρταίων που θα θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τους δημότες….
Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που θα ΥΠΗΡΕΤΕΙ τους δημότες και όχι το αντίστροφο…

Φίλες και φίλοι…..

Advertisement

Ο Δήμος Αρταίων.
Ο Μεγάλος Δήμος Αρταίων….ανοίγεται μπροστά μας

Κάθε λέξη και κάθε σκέψη, κάθε βλέμμα και κάθε πένα δεν φτάνουν για να περιγράψουν τις φυσικές ομορφιές και να απαριθμήσουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Βήμα-βήμα ΜΑΖΙ θα πάμε μπροστά…

Δημιουργήσαμε ένα συνδυασμό από Δημότες για τους Δημότες. Μιαομάδα που θα αγωνιστεί σαν μια γροθιά για μια Δημοτική Αρχή που θα ΥΠΗΡΕΤΕΙ τον πολίτη…
Κι αυτό μας δίνει δύναμη!
Κανένας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση. Είμαστε και θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας μπροστά.
Με τη συνεργασία και την προσφορά όλων, με ανοιχτά αυτιά και καθαρό μυαλό, θα πορευτούμε μαζί για να αλλάξουμε την πόλη και τα χωριά μας.
Όλοι μαζί υπεύθυνα για την Άρτα! Την Άρτα γενέθλιο τόπο, την Άρτα τόπο κατοικία μας, την Άρτα στην οποία βιοποριζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Την Άρτα που αγαπάμε!
Από σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προσπάθειάς μας. Μιας προσπάθειας που ξεκίνησε στις αρχές του έτους με κίνητρα ειλικρινή και ξεκάθαρα, με αγνές προθέσεις. Με σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μας. Την επιθυμία μας να προσφέρουμε έργο. Την απόφασή μας για αλλαγή, σε όλα αυτά που μας πληγώνουν εδώ και χρόνια στο Δήμο, αλλά και τη διατήρηση και περαιτέρω αξιοποίηση όλων όσων είναι καλώς καμωμένα.
Δεν θα ανεχτούμε, όμως, να πορευόμαστε με ψίχουλα… Δεν θα ανεχτούμε τα αυτονόητα να παρουσιάζονται ως μεγάλα έργα…
Δεν θα ρισκάρουμε η πόλη να συνεχίσει με τις λογικές της μιζέριας, του μικροκομματισμού, της αδράνειας, της συναλλαγής, της ηθικής κατάπτωσης, της απαξίωσης της δημοτικής περιουσίας, της εγκατάλειψης.
Για εμάς δεν υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικά στερεότυπα, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί, θα συγκρουστούμε όταν χρειαστεί, για να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας.
Το πρόγραμμα μας είναι ολοκληρωμένο, είναι υλοποιήσιμο, είναι ρεαλιστικό. Συμπεριλαμβάνει όλες τις ενότητες , για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο.
Πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών μας… Οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να εγκύψουμε στα καθημερινά ζητήματα, την καθαριότητα, την απρόσκοπτη πρόσβαση των συνδημοτών μας με κινητικά προβλήματα παντού, την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, το σεβασμό στους πεζόδρομους… Αν δεν καταφέρουμε κάθε μέρα να κυκλοφορούμε στην πόλη μας με χαμόγελο και αισιοδοξία, αν η πόλη μας δεν είναι καθαρή και όμορφη, τότε δεν έχουμε καταφέρει τίποτε.
Στόχος μας είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων, που θα διαρθρώνονται σε παράλληλους άξονες… Υπάρχουν παρεμβάσεις που γίνονται με ελάχιστο κόστος, αλλά απαιτούν βούληση και παρεμβάσεις που απαιτούν μελέτες, εγκρίσεις και χρηματοδοτήσεις…
Προτεραιότητά μας όμως είναι και τα μεγάλα έργα υποδομών που αποτελούν βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη. Η Δημοτική μας παράταξη θα παρέμβει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλάζοντας την εικόνα της Άρτας, κάνοντας ουσιαστική δουλειά! Θα εργαστούμε για την απεμπλοκή όλων αυτών των έργων επιλέγοντας παράλληλα συμπράξεις ιδωτικού και δημοσίου τομέα, ώστε να αποκτήσουμε ένα επιπλέον χρηματοδοτικό εργαλείο, δίνοντας και ένα μήνυμα αλλαγής στρατηγικής για την υλοποίηση αυτών, συνεργαζόμενοι και με τον ιδιωτικό τομέα και επωφελούμενοι της τεχνογνωσίας του.
Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες αδιανόητων καταστροφών σε πολλές περιοχές της χώρας μας, από βιβλικές πλημμύρες και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, σε υποδομές, περιουσίες, κατοικίες, αλλά και θανάτους δυστυχώςσυνανθρώπων μας.Η κλιματική αλλαγή ήρθε και όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει.Η δική μας περιοχή, η Άρτα μας αυτή τη φορά ήταν τυχερή.Δεν βρέθηκε στο πέρασμα αυτής της σφοδρής κακοκαιρίας.Είμαστε μια ανοχύρωτη και απροστάτευτη περιοχή.Χωρίς αντιπλημμυρικές υποδομές, χωρίς καμία απολύτως προστασία.
Προς αυτή την κατέυθυνση θα αγωνιστούμε για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, ένα έργο κορυφαίας σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας, για το περιβάλλον, την οικιστική και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας, με συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων του τόπου μας και των συναρμόδιων υπουργείων και σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα καθυστερήσεων υλοποίησής του.
Εργαζόμαστε για άμεση επίλυση του κυκλοφοριακού στοχευμένα και σε πολλά επίπεδα.Δημιουργούμε χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με συνδυασμένη μεταφορά επιβατών, δίνοντας λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πόλη μαςκαι αφορά στην έλλειψη οργανωμένου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της.
Διεκδικούμε τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του ΞΕΝΙΑ σε ξενοδοχειακή μονάδα. Το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης μας αποτελεί συνδυασμό σημαντικότατου αρχαιολογικού χώρου και πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πόλης. Η επαναλειτουργία του παλαιού ‘’ΞΕΝΙΑ’’, αποτελεί τεράστιο στοίχημα για το Συνδυασμό μας και όλους τους κατοίκους της Άρτας και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη. Διεκδικούμε την ευρεία βούληση των αρτινών πολιτών, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση (Ένταξη Έργου, Χρηματοδότηση Κατασκευής Πολιτιστικού Πολυχώρου ύψους 12 εκ., εγκεκριμένες μελέτες και εγκρίσεις από ΚΑΣ), στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της εγκεκριμένης χρηματοδότησης και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να ΜΗ χαθεί άλλος χρόνος…

Εντάσσουμε το Κάστρο στην καθημερινότητά μας… εργαζόμαστε για την κατασκευή νέου θεάτρου εντός της εσωτερικής ακρόπολης του Κάστρου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, προκειμένου να μην χαθεί και 3ο καλοκαίρι χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός του Κάστρου… 2 καλοκαίρια ήταν αρκετά και μας δίδαξαν πόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη μας ένα ζωντανό και ανοιχτό Κάστρο!!!!

Θα δημιουργήσουμε νέο χώρο πολιτισμού – επιχειρηματικότητας& προβολής του τόπου μας… Προχωράμε άμεσα σε εξαγορά από το Δήμο των αποθηκών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αρτας – Φιλιππιάδας, που βρίσκονται πλησίον της Ιστορικής Γέφυρας Άρτας, για τη διαμόρφωση ενός χώρου πολιτιστικού ενδιαφέροντος με τη δημιουργία περίπτερων προβολής των μνημείων της Άρτας, προώθησης τοπικών προϊόντων, εν γένει οργάνωση εκθέσεων σε Συνεργασία με Επιμελητήριο και λοιπούς φορείς, προκειμένου για τη στοχευμένη προβολή και ανάδειξη μνημείων και επώνυμων τοπικών προϊόντων.

Advertisement

Θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του Παραλίμνιου Πάρκου με άμεση εκπόνηση ολοκληρωμένη μελέτης πλήρους αξιοποίησης του χώρου: διαμόρφωση χώρου εκδηλώσεων, κατασκευή χώρων υγιεινής & γηπέδων για όλα τα αθλήματα, καθώς και οργανωμένων δράσεων & αθλημάτων στη λίμνη του πάρκου, που μέχρι σήμερα είναι σε πλήρη αχρησία.

Θα κατασκευάσουμε νέα γέφυρα προς το Νησάκι της λίμνης, όπου με κατάλληλη διαμόρφωση θα δημιουργηθεί νέος χώρος αναψυχής για την πόλη μας.

Θα χαράξουμε παραποτάμια ποδηλατικής διαδρομή, που θα ξεκινάει από την είσοδο του Παραποτάμιου Πάρκου και θα φτάνει μέχρι της γέφυρα της πόλης. Πρόκειται στη διαδρομή, η οποία θα προσφέρει απίστευτης ομορφιάς περιήγηση – αναψυχή – βόλτα – άθληση δίπλα από τον Άραχθο.

Θα οργανώνουμε ημερίδες& εκθέσεις σε μεγάλα χωριά της περιοχής, πεδινά και ημιορεινά, σε συνεργασία με επώνυμες εταιρείες γεωργικών μηχανημάτων και κτηνοτροφικών καινοτομιών, με στόχο την ενημέρωση των αγροτών-κτηνοτρόφων για την τεχνολογική εξέλιξη και τις νέες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές.
Εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία τουΕπιχειρηματικού Πάρκουσε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου. Είμαστε έτοιμοι για επίλυση χρόνιων τοπικών προβλημάτων, έχοντας ως προτεραιότητα το κοινό συμφέρον.
Εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027 θέτοντας προτεραιότητεςκαι στόχους. Δημιουργούμε προοπτικές για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Επανεκκινούμε τη συνεργασία με τη ΔΕΣΦΑ Α.Ε. για τη δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου.Είμαστε ο μόνος Δήμος που απέρριψε κάθε συνομιλία μαζί τους. Βρίσκουμε με τον τρόποαυτό λύσεις σε ενεργειακά ζητήματα, παρέχοντας νέες ευκαιρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το φυσικό αέριο μπορεί να παρέχει σημαντικές προοπτικές στις τοπικές μονάδες παραγωγής, τόσο στη λειτουργία τους, όσο και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
Αξιοποιούμε τη Δημοτική Περιουσία και προχωρούμε σε παραχώρηση χρήσης ακινήτων έναντι συμβολικού τιμήματος, σεσυνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο και με απολύτως αυστηρά και κοινωνικά κριτήρια, με όρους και κανόνες καλής και βιώσιμης «συνεργασίας».Στόχος μας να αναπτυχθούν οικογενειακές και ατομικές επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Εφαρμόζουμε προτεραιοποίηση αναγκών στα χωριά μας με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, σε συνεννόηση με τα Τοπικά Συμβούλια για παρεμβάσεις και άμεσες βελτιώσεις.Άμεση ιεράρχηση όλων των ζητημάτων και προβλημάτων των δημοτικών διαμερισμάτων, με ταχεία προώθηση εκείνων που θα φέρουν και την ισόρροπη ανάπτυξή τους. Η ποικιλομορφία του Δήμου μας μετατρέπεται σε ευκαιρία με διαβαθμισμένες προτεραιότητες.
Αυτά είναι κάποια από τα έργα και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε, έχοντας ήδη εργαστεί για τους τρόπους υλοποίησης και χρηματοδότησής τους…. Δεν θα σας κουράσω άλλο, όμως, σε παράθεση του προγράμματός μας. Αυτό θα το έχετε στα χέρια σας πλήρες και αναλυτικό μέσα στις επόμενες ώρες…
Ήθελα ενδεικτικά να σας αναφέρω ένα μικρό μέρος του οράματός μας για το Δήμο Αρταίων.. Για την πόλη και τα χωριά μας… Για την παρακαταθήκη μας στην επόμενη γενιά…

Advertisement

Σκοπός σήμερα είναι να δώσουμε ένα μήνυμα ΝΙΚΗΣ, ένα μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ, να σηματοδοτήσουμε την έναρξη του αγώνα για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας με ήθος και σεβασμό προς όλους. Για να μεταλαμπαδεύσουμε το όραμά μας για ένα μεγάλο Δήμο Αρταίων…..
Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε όλα όσα θα αντιμετωπίσουμε από κοινού. Θα χρειαστεί να διαφωνήσουμε… Δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να ακούμε ο ένας τον άλλον και να συνυπάρξουμε δημιουργικά…
Δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Δεν θα φοβηθούμε την κριτική… Απεναντίας θα είναι εργαλείο για να μην επαναλαμβάνουμε τα όποια λάθη μας, για να παίρνουμε ορθότερες, καλύτερες αποφάσεις.

Μας ενώνει η αγάπη μας για το Δήμο. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, θα αγωνιστούμε καθαρά, τίμια, με αρχές, ήθος και αξίεςγια την πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου…Θα αγωνιστούμε για ένα Δήμο Αρταίων που θα σέβεται τους Δημότες του, θα αγωνιστούμε για μια Δημοτική Αρχή που θα σέβεται όλες και όλους τους εργαζόμενους…

Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να συγκροτήσουμε ένα πλήρες, πολυσυλλεκτικό και πολυκομματικό ψηφοδέλτιο,ένα ψηφοδέλτιο Νίκης.
Η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι ότι 250 άνθρωποι με διαφορετική αφετηρία και διαδρομές, με φρέσκιες ιδέες, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, με γνώση και εμπειρία, αλλά κυρίως με όραμα για τον τόπο μας, συμπορευόμαστε Υπεύθυνα μαζί!
Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα προσωπικά από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή σας. Ευχαριστώ που με πιστέψατε και συμπορευτήκατε μαζί μου σε αυτόν τον όμορφο και τίμιο αγώνα…
Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω την Ομάδα μας: Ας προχωρήσουμε λοιπόν στην παρουσίαση των υποψηφίων μας:
6. ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σας ευχαριστώ και πάλι, που βρίσκεστε σήμερα εδώ, που μας δίνετε δύναμη, που στηρίζετε την προσπάθειά μας για αλλαγή. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.
Πάμε Υπεύθυνα μαζί να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας. Για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, να αλλάξουμε τη ζωή μας!
Γιατί και θέλουμε και όλοι μαζί μπορούμε!
Σας προσκαλώ σ’ έναν αγώνα με εντιμότητα και ειλικρίνεια.
Σας καλώ να τηρήσουμε και να διδάξουμε έμπρακτα το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΣΕΣΘΑΙ»

Advertisement

Έναν αγώνα για ανάπτυξη του Δήμου, με έργα πνοής.
Και η επιλογή είναι μία! ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ
Με συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία.

Αξιωθήκαμε έναν όμορφο τόπο! Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για να τον σηκώσουμε ψηλά. Να γυρίσουμε τον αέρα, να τον κάνουμε ΑΕΡΑ ΠΝΟΗΣ!
Να χτίσουμε μια συμφωνία, ένα συμβόλαιο συνεργασίας όλων των πολιτών.
Γυρνάμε σελίδα

ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
Γιατί όσα δεν έχουν έρθει, θα τα φέρουμε ΕΜΕΙΣ !!!
«ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ»

Σας ευχαριστώ!!! Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *