Νικόλαος Σύψας για κοροναϊό: «Εχουμε πλέον διασπορά, έρχονται νέα κρούσματα»

Νικόλαος Σύψας για κοροναϊό: «Εχουμε πλέον διασπορά, έρχονται νέα κρούσματα»

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ληφθούν πολύ πιο αυστηρά μέτρα αλλά και να υπάρξουν νέες απαγορεύσεις
Τη διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα δηλαδή μέσα στον πληθυσμό χωρίς να μπορεί να ταυτιστεί με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, επιβεβαιώνει στο ethnos.gr ο Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νικόλαος Σύψας. Ο κ. Σύψας που είναι και μέλος της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την επιστημονική διαχείριση της κρίσης, μιλώντας στο ethnos.gr περιγράφει τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Αττική τα οποία δεν μπορούν να συσχετισθούν με άλλα περιστατικά.
Μάλιστα πρόκειται για άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό. Όπως λέει στο ethnos.gr ο γνωστός καθηγητής: «Με τα τρία αυτά περιστατικά υπάρχει ισχυρή υποψία πια πως έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Γεγονός που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα».
Πρόκειται πάντως για τον μεγαλύτερο φόβο των ειδικών του ΕΟΔΥ η διασπορά στην κοινότητα, καθώς στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ληφθούν πολύ πιο αυστηρά μέτρα αλλά και να υπάρξουν νέες απαγορεύσεις. Βέβαια η επιστημονική κοινότητα γνώριζε ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή ότι ο ιός δεν μπορεί να περιορισθεί γι αυτό άλλωστε και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είχε δηλώσει πρόσφατα ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα πρέπει να είναι εκατονταπλάσια σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε.
Εξάλλου, συνεδριάζει στις 14:00 στο Υπουργείο Υγείας, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου για το νέο κοροναϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

πηγή:ethnos.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*