Να συλλογάται άραγε, σωστά, ο Δημογέροντας!

Να συλλογάται άραγε, σωστά, ο Δημογέροντας!

Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός και βλέπουμε τα γεγονότα με άλλο μάτι μου δημιουργήθηκαν οι παρακάτω συλλογισμοί, για το Come back και την αναβίωση του νεοεκλεγόμενου Δημάρχου. Η αρχή ξεκινάει κάπως έτσι.
Πριν από λίγο καιρό ένας νέος και χωριατόπαιδο, που λέμε εμείς εδώ στον Καρβασαρά, αναλαμβάνει τα ηνία μιας Τοπικής Οργάνωσης, μεγάλου κόμματος. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναδεικνύει την τοπική οργάνωση και αντίστοιχα αναδεικνύεται και ο ίδιος. Οι «άρχοντες» και οι «πρωτοπρεσβύτεροι» άρχισαν να ανησυχούν. «Κόντρα» σε Βουλευτάς και παλαιό κατεστημένο, προσπαθεί να αλλάξει τα πάντα. Με τον τρόπο του προσπαθούσε να φτιάξει ένα πολιτικό προφίλ, λέγανε ορισμένοι, για την επόμενη μέρα. Μια μέρα που, όπως φαίνεται, ποτέ δεν ήρθε για τον ίδιο. Αλλά για κάποιους άλλους τους ήρθαν όλα ΔΕΞΙΑ. Μήπως τελικά δεν δούλευε για τον εαυτό του, όπως πολύ νομίζαμε; Να ήταν όλα σε πλήρη αρμονία ή απλά τους βγήκε όλο αυτό που «έστησε»; Θα δείξει. Παραθέτω ορισμένους δικούς μου συλλογισμούς, σύμφωνα με τα γεγονότα.
– Βράβευση πρώην Προέδρων της Τοπικής Οργάνωσης Αμφιλοχίας. Η καλύτερη και η πιο ωραία κάλυψη και « προώθηση» του Νέο εκλεγμένου Δημάρχου. Τον βάζει στο «παιχνίδι» για να δουλέψει πιο άνετα και με την βούλα της Τοπικής Οργάνωσης. Να το γνώριζε άραγε ο ίδιος ή εκμεταλλεύτηκε την περίσταση; Τυχαίο μάλλον.
– Επόμενος στόχος τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν. Δημιουργία Περιφερειακών Τοπικών Οργανώσεων, εντός των ορίων του Δήμου. Τα περισσότερα στελέχη και υποψήφιοί του είναι μέσα από αυτές τις οργανώσεις. Και όσοι δεν ενταχθήκανε από την αρχή, στον δεύτερο γύρο, επιβαλλόταν. Τους οργάνωσε, τους κινητοποίησε και τους άφησε να δουλέψουν, μόνοι τους. Τυχαίο θα έλεγα και αυτό.
– Ξεκινάει τις γιορτές στο Μακρυνόρος, οργανώνοντας και δραστηριοποιώντας ανθρώπους, εκτός Τοπικής Οργάνωσης. Ο Νέο εκλογής Δήμαρχος, απ΄όσο γνωρίζω, από τα νεανικά του χρόνια, ήταν και ομιλητής αυτών των εκδηλώσεων και υποστηρικτές του Στυλιανού και Θωμά Χούτα, οικογενειακός. Τυχαίο και αυτό;
– Κομματική στήριξη και κομματικός περιορισμός. Ενώ τον βάζει στο παιχνίδι δεν θα του επέτρεπε ποτέ να περιχαρακωθεί. Και βέβαια ΌΧΙ, γιατί θα χαθούν ψηφοφόροι από άλλες παρατάξεις, αλλά και την καλύτερη συνεργασία, με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Πως τον προστατεύουμε; Ήρθε η Δημόσια τοποθέτηση του, περί μη κομματικής στήριξης σε κανέναν συνδυασμό και κανένα χρίσμα, από την παράταξη και καμία καπήλευση της τοπικής οργάνωσης. Δεν αναρωτήθηκε κανείς ούτε και από τον ίδιο του τον χώρο, που την συγκεκριμένη περίοδο δεν είχε καμία σχέση με την Τοπική Οργάνωση, γιατί αυτή η παρέμβασή του; Όχι. Απλά μείνανε στα τετριμμένα. Δημιουργεί έτσι ένα «πλέγμα προστασίας» γύρω από τον επικεφαλής, αποστασιοποιόντας τον από το κόμμα και βάζει τον ίδιο του τον εαυτό, ταυτόχρονα, σε απόσταση ασφαλείας, για να μην ταυτιστεί με όλες αυτές τις διεργασίες. Όχου τη σκέφτεσαι θα πει κάποιος, ένα τυχαίο λάθος του είναι και τίποτα παραπάνω.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο λοιδορήθηκε και κατακρίθηκε, για την στάση που κράτησε προεκλογικά και ορισμένοι « εξ ημών» τρέξαμε και τον κατατάξαμε και σε στρατόπεδα. «Μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια» θα τους απαντούσα, σήμερα σκεπτόμενος όλα τα παραπάνω, σε όλους αυτούς αλλά και σε εμένα προσωπικά.
Γιατί άραγε να έγινε αυτή η επίθεση στο πρόσωπό του; Μήπως για να καλύψουνε τα δικά τους ατοπήματα; Ή να καλύψουν τον θόρυβο που άρχισε να δημιουργείτε, γύρω από έναν κλειστό πυρήνα του τοπικού μας βουλευτή, που ακολουθούν τον τοπικό Ηγεμόνα, από το 2002 έως και σήμερα; Ορισμένοι εξ αυτών ήταν και υποψήφιοι με τον απερχόμενο Δήμαρχο, νομίζω. Που ορισμένα πρόσωπα καθημερινά ήταν στο προεκλογικό του κέντρο και «σπονσονάρανε» και υποψηφίους άλλων Δημοτικών Παρατάξεων; Γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτά τα «άτομα» υπεράνω υποψίας; Τυχαίο γεγονός και αυτό. Και ελπίζω όλα αυτά να μην τα δημιούργησε ο ίδιος, για την κάλυψη «τοπικών υψηλών προσωπικοτήτων».
Πολλά τυχαία γεγονότα συμβαίνουν στον τόπο μας, για εμάς τους ατυχείς ανθρώπους.
Δραστηριοποίησε, κινητοποίησε, οργάνωσε και τα άφησε απλά στην μοίρα τους ή τα «έλεγχε» περιφερειακά; Τυχαία γεγονότα, συντεταγμένες και συντονισμένες ενέργειες, δεν έχει σημασία. Ένα είναι σίγουρο. Ο «επαναπατρισμός» και η δραστηριοποίηση αρκετών στελεχών που είχαν απομακρυνθεί από την παράταξή που εκπροσωπούσε, δεν μπορεί να πιστωθεί σε κανέναν άλλον, παρά μόνο σε αυτόν. Με τα όποια «τυχαία» λάθη του. Και η δυναμική επιστροφή του νεοεκλεγμένου Δημάρχου, ενός προσώπου που το 2006 του στερήσανε ορισμένοι την Δημαρχεία, θεωρώ ότι κατά μεγάλο ποσοστό οφείλετε σε όλες αυτές τις διεργασίες. Εάν όλα τα παραπάνω, λέω εγώ, είναι πραγματικά, έκανες ένα τεράστιο λάθος, φίλε μου. Δεν ταυτίστηκε και δεν προσκύνησε. Άνοιξες πληγές και αυτό είναι το μειονέκτημά σου. Έχεις προκαλέσει θυμό, φόβο και εμπάθειες, προς όλες τις πλευρές. Και οι «θεοί» του «Ολύμπου» δεν συγχωρούν νέους Προμηθείς, τους τιμωρούν, για παραδειγματισμό. Να προσέχεις φίλε μου γιατί οι συνωμότες έχουν αρχίσει ήδη «χορό». Θεωρώ ότι θα έχεις και το «αντίδοτο» σε όλο αυτό.
Συμπολίτες και συνδημότες μου. Καμία διάθεση στήριξης ή αρνητικής κριτικής σε πρόσωπα, μέσα από την καταγραφή και μόνο σκέψεων και συλλογισμών ενός Δημογέροντα. Που παίρνω «τυχαία» γεγονότα από την τοπική μας κοινωνία, τα συνδυάζω και δημιουργώ σενάρια, πολύ καλά για να είναι αληθινά. Υπάρχουν τέτοιου είδους άνθρωποι με τέτοια μυαλά στις μέρες μας; Δεν νομίζω.

Με σεβασμό στις σκέψεις σας και στους συλλογισμούς σας

Ο ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑΣ

Share

13 Σχόλια

 1. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΑΣ says:

  Πολύ… μπερδεμένα τα βλέπω….
  Καλά, θα μου πείς , εγώ είμαι …ΑΠΛΟΣ γέροντας , χωρίς την …σοφία του δημογέροντα και πού να καταλάβω , ο καημένος, τι συλλογάται ο δημογέροντας ..
  Έφερε κανένας την φωτιά της κάθαρσης και του φωτισμού κι’ εγω δεν πήρα χαμπέρί;
  Μπορεί…
  Από γερόντους , στο κάτω- κάτω, τί μπορείς να περιμένεις ;

 2. ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ says:

  Τέτοια οργάνωση την κάνω και εγώ. Σκόρπισαν στους πέντε ανέμους και κυνηγώντας ο ένας τον άλλον. Ας μην τιμωρούσαν οι δικοί του τον Κοιμήση και θα σου έλεγα εγώ. Αλλά θέλει περίσκεψη όλος αυτός ο συλλογισμός……………….
  Από την άλλη υπάρχει ένα κοινό σημείο: Κοινά πρόσωπα……………………..Κοινοί αγώνες………………………..Αλλά λάθος ενέργειες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. ΣΚΟΡΠΙΝΑ says:

  Είμαι η μοναδική που δεν είδα πραγματική δυναμική του νέου Δημάρχου βρε παιδιά ΑΛΛΑ το οτι πρωην υποστηρικτές του Κοιμηση, μπήκαν μπροστά και τράβηξαν το κοσμο στον δεύτερο γύρο προς την πλευρα Κατσουλα? Είχαν και το σύνθημα των 17 χρονων…είπε ο κόσμος ” ας δουμε και κάποιον άλλον”
  Το οτι πεχτηκαν πολλά ναι, Συμφωνώ. Αλλά ας είμαστε ειλικρινεις ( πέρασαν οι εκλογές άλλωστε ), με μια κεντροαριστερα διαλυμένη με μια δεξια παντοδύναμη αυτή την χρονική περίοδο στην χωρα + εναν Δήμαρχο που μονο η τρύπα του όζοντος δεν του χρεώθηκε εξαιτίας της πολυετούς Δημαρχίας του,όλοι εναντιον ενος. Δεν το λες και δυναμική Κατσουλα( διαλυμενοι πήγαν στις εκλογές) αλλά μείωση δυναμικής Κοιμηση. Και για αυτό ήρθε το αποτέλεσμα αυτό στον β γύρο.
  Δεν παίρνω θέση στην ουσία του κειμένου ( σίγουρα έχουν παίξει πολλά ρολο ), εγώ απλα σχολιαζω την φράση ” δυναμική του νέου Δημάρχου” η οποία στην πράξη δεν υφίσταται ( τουλάχιστον αυτή την στιγμη ) και αυτά που γράφω τα λένε κυριως οι δικοί του σε ιδιωτικές συζητησεις.
  Δεν κέρδισε ο Κατσούλας, έχασε ο Κοίμησής. Σημαντική διαφορα…αν κάποιος θέλει να αναλύσει το αποτέλεσμα και δεν στέκεται απλα και μόνο στο οτι η Δημαρχία αλλάζει χέρια.

 4. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΑΣ says:

  Come back, αναβίωση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου…..
  ”Πέστε μου κι εμένα , ρε παιδιά..” που έλεγε κι ο Παπαγιαννόπουλος…
  Του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, του…στέρησαν ορισμένοι ( Ουάου !!!!), το ..2006 την …
  Δημαρχία ( Εστω και με .”.ει”) !!!!!!
  Ποιοί ήταν αυτοί…οι”ορισμένοι” για να τους ρίξουμε τον λίθο του αναθέματος που άφησαν τον Κοιμήση να ..κυβερνήσει άλλα ..ΔΕΚΑΤΡΙΑ , ακόμα , χρόνια ….
  Κατάρα σ’ αυτούς που..ανοσιούργησαν ….

 5. Ν.Α.Β says:

  Η ασυναρτησία της ασυναρτησίας που συναντάει μια αερολογία και περιπλέκονται όλα μαζί και βγαίνει μια μπουρδολογία! Είναι δυνατόν, είπαμε ελευθερία του λόγου και να γράφουμε τις σκέψεις μας, εαν βγαίνει νόημα από το παραπάνω κείμενο τι να πω!!
  Στο αν συλλογάται άραγε σωστά ο δημογέροντας, θα απαντούσα με την έκφραση καλύτερα να μασάς παρά μιλάς! Ας ανεβάσουμε λίγο το επίπεδο!

 6. Ας κοιτάξει ο νεος Δήμαρχος να διοικήσει σωστα, και ας αφήσουμε τα υπολοιπα.
  Οσο για το κειμενο δεν είναι και ο νεος Μεσιας που του χρωσταγε η ζωή. Απο σπόντα βγηκε…
  και όταν βγαινεις απο σποντα πρεπει να είσαι πολύ προσεκτικός και υπεύθυνος. Οι αστοχίες δεν συγχωρούνται και ουτε θα υπάρχει περίοδος χάριτος.
  Αυτό ισχυει για ολους όσους θα έχουν θέσεις ευθύνης.Διότι η πολιτικη είναι σαν τους μεγάλους έρωτες. Μας θυμώνει αυτός που αγαπάμε ( διότι μας θεωρεί και λιγάκι δεδομένους ) και τον εγκαταλειπουμε ( με μιση καρδια ).Βρίσκουμε κάποιον αλλο, τον οποίο όμως περιμένουμε στην γωνία με την πρωτη στραβη του, να του χτυπήσουμε πως με τον άλλο ημασταν καλύτερα και ποσο λίγος είναι. Και εκεί ξεκινά η σύγκριση.
  Και οτι και να κανεις τοτε, τον μεγαλο ερωτα θα αναζητά ο άλλος. Ετσι είναι η ανθρώπινη φύση.
  Οποτε απο Σεπτέμβριο τα κεφάλια μέσα .Δουλεια και σεμνότητα.

 7. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΤΑΣ says:

  Με λίγα λόγια,…. ΑΝ τα πράγματα έχουν έτσι θέλω να ευχαριστήσω τον ΔΗΜΟΓΈΡΟΝΤΑ που πιστεύει ότι οι ικανότητες μου φτάνουν σε τόσο υψηλό επίπεδο.
  Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των παραπάνω αναφερομένων και αδιαμφισβητούμενων ενεργειών μου, που έγιναν στα πλαίσια του θεσμικού μου ρόλου και χωρίς άλλες σκοπιμότητες. Όσον αφορά δε την εμπλοκή μου στα Δημοτικά δρώμενα, γνωρίζουν οι άπαντες την μη συμμετοχή μου, λόγο της υπαλληλικής μου ιδιότητας. Για τα υπόλοιπα ένα έχω να πω: Λυπάμαι μόνο για τον χρόνο που επέλεξαν.

 8. Θεόδωρος Κοντονίκας says:

  Γιώργο….. Θυμάσαι;;
  Σου είχα επιστήσει την προσοχή για κάποια πράγματα..
  πριν απο κανα δυό χρόνια …..

 9. ΚΑΝΑΡΗΣ says:

  Νωρίς- νωρίς άρχισαν τα όργανα…
  Οι…Δημογέροντες-γιατι θα ξεμυτίσουν κί άλλοι- πήραν τον λόγο της ενδοπαραταξιακής φαγωμάρας και θα γελάει σε λίγο και το έγχρωμο ερίφιο..
  Α βέβαια ..τόχουν αυτό το προτέρημα οι αυτής της παράταξης..Θα πέσει γέλιο πολύ σε λίγο και δεν ξέρω αν θα γελάει κι ο απερχόμενος αφού θα διαπιστώνει οτι οι καινούργιοι..”σύντροφοι” -ΑΝ επαληθευτεί η συνομωσιολογία-πόρρω απέχουν απο αυτό που νομίζει..
  Κί ο Γιώργος ( Χούτας) την έπαθε σαν τον ήρωα του Χατζηδακικού τραγουδιού…
  Καληνυχτα ρομαντικέ..Αυτός ο κόσμος (των νεοδημοκρατών)δεν αλλάζει με τίποτα….

  • Νίκος says:

   Δεν ξέρω αν με τις συνομωσιολογίες του Δημογέροντα θα πέσει τρελό γέλιο, το τρελό γέλιο έχει ήδη ξεκινήσει, ο Κατσούλας έβαλε μια ποντικομαμή στο ψηφοδέλτιό του που κορόιδεψε πολλούς και αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια. Πατώντας επι πτωμάτων δεν πας μπροστά ποντικομαμή, θα σε κατασπαράξουν οι αγριόγατες!!! Απόστολε ξεκίνα από τώρα για την επόμενη 4ετια, θα είναι σίγουρη η νίκη σου, οι δεξιοί αμα δουν εξουσία νομίζουν οτι γίνονται θεοί, εμείς οι κοινοί θνητοί βολευόμαστε και με τα λίγα.

 10. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΤΑΣ says:

  Κύριε Κανάρη. Σε ευχαριστώ για τον όμορφο χαρακτηρισμό που μου προσδίδεις. Η τοποθέτησή σου θεωρώ δίνει την λύση στο δημοσίευμα αυτό. Μάλλον δεν αντιλήφθηκες την ειρωνεία του άρθρου και που αποσκοπεί ο «φίλος». Έχει πολλές «κατευθύνσεις» και «προορισμούς». Θα μου επιτρέψεις όμως να κάνω και εγώ πονηρές σκέψεις, επώνυμα και όχι κρυφά, μετά την πολύ και σωστή τοποθέτησή σου με την προτροπή προς τον Δήμαρχο και που πάει να μπλέξει σε συμμορία. Προσπαθείς να τον προστατέψεις από τους συνωμότες. Μήπως είστε, και συγνώμη, σε ευθεία επικοινωνία με τον ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ, για να γλιτώσουμε τους «δικούς μας ανθρώπους»; Να κόψουμε ψηφοφόρους που φεύγουν από την παράταξή μας και πάνε στην παράταξη με τους συνωμότες; Να δημιουργήσουμε μια γενικευμένη σύγχυση σε μία παράταξη αλλά και σε άλλους πολίτες που θέλουν να στηρίξουν την Ν.Δ.; Θα μου επιτρέψεις να μην αναφερθώ στους άλλους «προορισμούς» και «κατευθύνσεις», γιατί δεν αξίζει.
  Οι αναγνώστες πλέον, αυτού του δημοσιεύματος και με ορισμένα σχόλια θα καταλάβουν πλέον περί τίνος πρόκειται. Σας ευχαριστώ που μας βοηθήσατε και διαλευκάναμε την υπόθεση, έστω και ανώνυμα. Καλό καλοκαίρι.
  Κύρ Θόδωρε ξέρετε πόσο σας εκτιμώ, παρόλο τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις μας. Σας ευχαριστώ, για την στήριξή σας.
  Τελειώνοντας σας παραπέμπω, όλους τους αναγνώστες αυτού του άρθρου, στην σελίδα του Μαΐστρου στο Facebook, να δείτε μία ανάρτηση, σχόλιο του Γιώργου Αμβρακιώτη, συνωμότης μου και αυτός, δεν το γνωρίζω το παιδί βεβαίως. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Και είναι πολύ εκεί έξω που ήδη έχουν αντιληφθεί τι γίνεται, αλλά η προσωπικότητά τους δεν τους επιτρέπει να παρέμβουν και τους ευχαριστώ, για την προτροπή τους να μην ασχοληθώ, αλλά δεν μπορώ.
  Και μια θερμή παράκληση. Αφήστε να τελειώσουν οι εκλογές, με σεβασμό προς ορισμένα δικά μου πρόσωπα και μετά γράψτε ότι σχόλιο θέλετε, εάν δεν σας λύθηκαν και απόψε οι απορίες σας.

 11. ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ says:

  Το πρόβλημα Κύριοι….αν καταλαβαίνω σωστά……….είναι η Ν.Δ. τελικά ……..και όχι τα πρόσωπα,

 12. Θ Κοντονίκας says:

  Ακριβώς κ.Χούτα,
  Η καλή σας καρδιά και βεβαίως το άδολο του πολιτικού σας χαρακτήρα ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ και δίνει το «δικαίωμα» σε πολλούς απο το χώρο σας να σας ερμηνεύουν αντιστρόφως ανάλογα με τις δυνατότητές σας και κύρια με τις ντόμπρες τοποθετήσεις σας..

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*