Νέος διαγωνισμός 3,3 εκατ. ευρώ για μάσκες στα σχολεία μετά το φιάσκο

Νέος διαγωνισμός 3,3 εκατ. ευρώ για μάσκες στα σχολεία μετά το φιάσκο

Νέο διαγωνισμό για την προμήθεια 2.600.000 μασκών συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ που θα διατεθούν σε μαθητές κι εκπαιδευτικό προσωπικό προκηρύσσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Μετά το φιάσκο με τις μάσκες γίγαντες που έγινε σίριαλ απόδοσης ευθυνών μεταξύ των υπευθύνων εξαιτίας του οποίου δεν έχουν ακόμη διατεθεί μάσκες στους μαθητές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη (15.10.2020) να εγκρίνει τη σκοπιμότητα διενέργειας διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων της παρ.2(γ) του άρθρου 32 του Ν.4412/2016).
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, το ποσό των 3.307.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για 2.600.000 μάσκες είναι «το υπολειπόμενο ποσό του αρχικού προϋπολογισμού, αφαιρουμένων των ποσοτήτων που διατέθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού».
Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού δόθηκαν στην ΚΕΔΕ εκ νέου από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, οι νέες προδιαγραφές. Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι «με το νέο διαγωνισμό θα διασφαλιστεί η προμήθεια του ίδιου συνολικού αριθμού μασκών που είχαν αρχικά προβλεφθεί, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων.
Επίσης, όπως αναφέρεται «δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων σε σχέση με το αρχικά εγκριθέν ποσό, αφού οι νέοι προμηθευτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταποιήσουν αριθμό μασκών που είχαν αρχικά παραληφθεί με τις παλιές διαστάσεις, πάντα στην ίδια μοναδιαία τιμή».

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*