Μόνη λύση στο όραμα

Μόνη λύση στο όραμα

Ποτέ δεν θα βρεις πως θα πας κάπου αν δεν ξέρεις που θέλεις να πας.
Η ρήση αυτή στροβιλίζεται στο μυαλό μου καθόλη τη διάρκεια αυτής της αυτοδιοικητικής προεκλογικής περιόδου.
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι διανύσαμε μια μακρά χρονική περίοδο, κατά την οποία θεωρήθηκαν καταλληλότεροι να αναλάβουν τις τύχες του τόπου, τεχνοκράτες, επαγγελματίες αυτοδιοικητικοί, με επακόλουθό την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εδώ και καιρό.
Κρίσιμο συστατικό, το οποίο απουσίαζε από αυτό το είδος δημάρχου ή δημοτικού συμβούλου ήταν το όραμα. Απουσία λοιπόν οράματος σε συνδυασμό με έλλειψη φαντασίας και με υποβάθμιση αξιακά του πολιτισμού και όλων των στοιχείων που δεν θεωρούνταν αμιγώς τεχνοκρατικά, δημιούργησε μια τοπική αυτοδιοίκηση απλά διεκπεραιωτική και διαχειριστική.
Μια αυτοδιοίκηση του χαμηλού πήχη, της μικροεκδούλευσης  και των χαμηλών προσδοκιών.
Γενικότητες θα πουν εύκολα κάποιοι.
Καθόλου θα ανταπαντούσα εγώ και εξηγώ εύκολα.
Πόσοι άραγε από τους συμπολίτες μας γνωρίζουν την ύπαρξη των πέντε αρχαίων συνοικισμών της περιοχής μας;
Το Αμφιλοχικό Άργος, η αρχαία Λιμναία, οι Όλπεις, οι Κρήνες και η Μπελιχρηνιάσσα.
Φυσικά πως θα γνωρίζει κανείς κάτοικος της Αμφιλοχίας ακόμα και τα ονόματα τους, αφού δεν υπάρχει πουθενά ούτε μια πινακίδα που να οδηγεί σε αυτές; Περιττό καν να συζητήσουμε για περίφραξη των χωρών αυτών, για πίεση προς την αρχαιολογική υπηρεσία για ανάδειξη αυτών και γενικά περιττό να φανταστούμε κάποιο είδος προβολής τους για τους επισκέπτες της πόλης μας.
Μεμονωμένο περιστατικό, ίσως να πούνε κάποιοι. Έλλειψη οράματος και στόχων θα πω εγώ. Εδώ έρχεται και ταιριάζει η ρήση που βρίσκεται στην αρχή αυτού του κειμένου.
Πώς άραγε να γίνουν όλες αυτές οι δράσεις για τους αρχαιολογικούς μας χώρους από πλευράς της δημοτικής αρχής,  αν δεν έχει οριστεί ο στόχος, το όραμα, το τι είδους ανάπτυξη επιθυμούμε για την πόλη μας;
Φαντάζει άραγε ουτοπικό να μιλάμε για ανάδειξη των χωρών αυτών και όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας καθώς και για επιμόρφωση, από πλευράς του Δήμου, των επαγγελματιών της περιοχής μας με κάποιο είδος ταχύρυθμα σεμινάρια, ώστε να τα παρουσιάζουν στους επισκέπτες του τόπου μας; Πολλά από αυτά τα σεμινάρια είναι και επιδοτούμενα, πράγμα που θα απαλλάξει και το Δήμο από το κόστος αυτών.
Δε θα ήταν λοιπόν λογικό να μιλάμε για μια προσπάθεια που θα έπρεπε να υπάρχει από πλευράς του Δήμου για τη δημιουργία των υποδομών εκείνων που θα εξασφαλίσουν την οποία επισκεψιμότητα στον τόπο μας και κατά συνέπεια την εξασφάλιση του βιοπορισμού των επαγγελματιών της περιοχής μας και των εργαζόμενων συμπολιτών μας στις επιχειρήσεις αυτές;
Όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και προ της οικονομικής κρίσης, ζήσαμε στον υπέροχο αυτό τόπο διοικούμενοι από τεχνοκράτες χωρίς όραμα, απλούς διαχειριστές των οποίων κονδυλίων,
Αυτό είναι καιρός να αλλάξει.
Μόνη λύση στο αδιέξοδο που ζούμε είναι οι άνθρωποι με όραμα, με στόχο, με προοπτική.
Άνθρωποι που θα καταγράψουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής  μας, θα ορίσουν τους στόχους που θέλουμε επιτύχουμε και θα χαράξουν ασφαλώς τον τρόπο που θα οδηγηθούμε στην επιτυχία.
Μοναδικός γνώμονας πρέπει να είναι η ανάπτυξη της περιοχής, σε συνεργασία με τους κατοίκους και με τους επαγγελματίες και όχι ξέχωρα από αυτούς.
Τέλος στις υποδείξεις σοφών ειδημόνων για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες, οι επαγγελματίες, άλλά συνεργασία με αυτούς αρμονικά και χάραξη κοινού σχεδίου, ώστε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και κατά συνέπεια να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του όμορφου αυτού τόπου που ζούμε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡ.ΜΠΙΝΑΣ
YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6973804986
EMAIL: binas.george@gmail.com

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*